DD Tips Romme Lördag 6/8

DD1: 1,2,8,9,10,14
DD2: 2 Doldis

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt
14 Filippa B.J. är ett fyraårigt sto som visat hög potential hela karriären. Hennes utveckling pekar uppåt och för två starter sedan gjorde hon det bra som tvåa bakom Lara Boko. Senast vann Filippa B.J. ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie via en rejäl avslutning. Nu är det första starten i volt, vilket alltid är svårbedömt. Men kliver hon bara iväg okej från start kommer hon kunna få en bra resa här och med tanke på hennes tidigare avslutningar kommer hon kunna blanda sig i segerstriden idag.

8 The Rocket stod för en rejäl upphämtning efter galopp senast och klockan stannade på 12,3 sista 1300m. The Rocket har tidigare visat upp bra kunnande för klassen och idag kommer hon omgående kunna hitta ut i ett andraspår. Formen är bra och med en felfri insats gär kommer hon vara en segerkandidat.

9 Cash And Carry är en häst som står sig bra i klassen och har flera gånger tidigare visat att hon är vass på speed. Avslutningen senast visade både att formen är bra och att hon med ett passande smyglopp idag kommer kunna bli farlig tillslut. Till 11% är Cash And Carry tidig på kupongen.

Nämner även 10 Global Benefit som kommer med en färsk seger i bagaget. Senast vann han enkelt via 12,7 sista 1000m. Formen är på topp och Global Benefit har innan senaste segern stått för bra prestationer utan att ha fått vinna. Ska inte nonchaleras om man letar skräll.

Min Vinnare: 14 Filippa B.J.
Spets efter 500:
Skrällen: 8 The Rocket
Rankingen: A: 14,8,9 B 10,1,2,4,3,12,15 C 6,11,7,13,5

Dagens Dubbel 2 - 2640m auto
2 Doldis är en spännande fyraåring som för två starter sedan fick se sig knappt slagen av en så pass bra häst som Kentucky River. Doldis slutade fyra i loppet och vinnaren var ingen mindre än Power Doc som i sin tur var tvåa bakom Franceso Zet i Kungapokalen tidigare i år. Senast handlade det om comeback för Doldis, då tävlade man dessutom barfota bak för förtsa gången. Insatsen var klart positivt och Doldis blev tvåa från dödens. Nu med det loppet i kroppen kan vi förvänta oss en än bättre insats idag och Doldis är en allround typ som inte ska ha några problem med 2640m. Mitt förstaval i loppet.

1 Turenne har nu gjort fyra starter för Troels Andersen och har gjort det bra varje gång. Turenne lever mest på sin styrka men visade även senast upp en rejäl speed när klockan stannade på 10,5 sista 800m. Turenne kan öppna bra från start och står här perfekt inne i klassen. Det är dessutom anmält barfota runt om vilket är spännande.

Väljer att plocka bort favoriten 7 Ferox Brick som i grunden är en fin individ med höga toppar när han fungerar. Men det är just det att han inte alltid fungerar fullt ut i travet och när det dessutom finns en hel del andra orosfaktorer inför dagens start så väljer jag att gå emot. Han var inte som bäst senast och har blivit behandlad efter det och man har även bytt foder för Ferox Brick förra veckan vilket alltid är en känslig punkt för en startande häst. Faller allt väl ut idag för Ferox Brick kan han abslut segerstrida idag men jag vill se honom fungera först och kommer därför gå emot.

Min Vinnare: 2 Doldis
Spets efter 500: 2 Doldis
Skrällen: 1 Turenne
Rankingen: A: 1,2 B 7,8,10,3,11,4 C 12,9,5,6

Lycka till
DrTrav