Dagens Dubbel körs denna måndag på Rättvikstravet i Dalarna. Jag spelar en rak DD vilket är totalt en kombination och höjer därför insatsen lite. 


Dagens Dubbel-Förslag Rättvik 8/7

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

1 Global Evidence är en rätt så trevlig märr som inlett karriären klart vettigt även om det inte har blivit någon seger än på hennes sex första starter. I år har hon på tre starter tagit en tredjeplats som bäst och den kom i senaste starten då hon öppnade snabbt till ledningen den första biten för att sedan släppa över den efter 400 meter och väl där blev hon sedan fast över mål med krafter kvar som trea. Med det senaste loppet i kroppen så bör nu formen vara än bättre och från ett fint utgångsläge även den här gången så lär kusken Magnus Djuse som hoppar upp bakom den här gången göra vad som går för att nå ledningen från start vilket jag tror lyckas och sedan så är Global Evidence hästen att slå här.

7 Mare Mareh är en rätt så rejäl märr när hon fungerar fullt ut och detta året så har hon varit klart bra då hon på nio starter tagit två segrar och två tredjeplatser. På slutet så har man även provat att låta henne springa barfota runt vilket har lyft henne då hon i sin näst senaste start vann på ett imponerande sätt efter en tung resa utvändigt ledaren för att i senaste starten galoppera från start och den är bara att glömma. Nu är det autostart som gäller igen och då åker även en amerikansk sulky på för första gången vilket är ett plus och med sin fina styrka så ska Mare Mareh även räknas denna gång.

Min Vinnare: 1 Global Evidence

Spets efter 500m: 1 Global Evidence

Skrällen: 11 Global Easy Going

Rankingen: A: 1 B: 7,11,9,12,3,8,4 C: 2,10,6


DD-2 2140m Auto


2 Danville är en läcker treåring som efter att ha varit i Holland kom till Sverige inför den här säsongen och sin nya tränare Daniel Wäjersten. För denna så debuterade han i samband med karriärens första start tidigare i år och på två starter hittills så har det blivit en seger och en andraplats. Just segern kom i den senaste starten då han hade precis samma förutsättningar som nu med ett innerspår bakom startbilen vilket inte var något problem då han öppnade fint och tog hand om ledningen och sedan stannade han där hela vägen in i mål via ett härligt intryck. Här tror jag återigen på en mycket fin insats och även om motståndet är lite tuffare så gillar jag det jag ser av Danville och även denna gång är segermelodin spets och slut.

5 Date Night Tusse är en välstammad dam med bra fart i sig men som också ser ut att ha ett lite hetsigt humör ibland. I senaste starten så var hon dock riktigt fin när hon från ledningen fick bestämma tempot lite efter eget behag och efter att ha dragit på under slutvarvet som gick via 1.12 så blev segern ändå rätt så säker trots att hon blev utmanad till slut. Utgångsläget här passar treåringen bra då hon är kvick ut den första biten och denna gång så kan det nog vara passande med ett rygglopp för Date Night Tusse vilket hon ser ut att kunna få härifrån och om hon sedan håller sig lugn så kommer hennes fart att räcka långt även denna gång och hon ska räknas tidigt.


Min Vinnare: 2 Danville

Spets efter 500m: 2 Danville

Skrällen: 6 Mando Gowan

Rankingen: A: 2 B: 5,10,6,4,8,3,9

Lycka till!

Christoffer