Dagens Dubbel körs denna fredag på Rommetravet i Borlänge och Kalmartravet. Jag spelar med båda mina A-grupper i varje avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Romme/Kalmar 17/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Volt

12 Money Matters inledde sin karriär under hösten förra året som treåring då det på fyra starter blev tre segrar och en andraplats och han visade fin talang. Nu gör han årsdebut här efter ett halvårs tävlingsfrånvaro och är därför lite svårbedömd och det kommer säkert att behövas något lopp i kroppen innan formen sitter där igen. Han har dock lottats till ett fint utgångsläge här på 20 meters tillägg och om kusken Jorma Kontio prickar starten hyfsat bra här så är han snabbfotad och bör kunna sitta rätt så bra på det en bit in i loppet. Jag gillar verkligen det Money Matters visade på tävlingsbanan i fjol och mot ett rätt så blandat motstånd här så får han förstarösten och ska ses med bra segerchans.

2 Coolman Evo har gjort två starter hittills i karriären och båda dessa gjorde han tidigt i år och tog då en seger och en tredjeplats. Segern kom direkt i debuten näst senast då han kördes till ledningen efter 600 meter och sedan efter att han fått bestämma tempot efter eget behag så blev segern säker till slut. Efter tredjeplatsen i senaste starten så har han nu fått en tävlingspaus på tre månader och är därför lite svårbedömd här men då stallet brukar ha sina hästar rätt så väl förberedda samtidigt som han ändå visat rätt så bra kapacitet i de här två starterna så gör Coolman Evo en intressant start här och ska räknas tidigt.


Min Vinnare: 12 Money Matters

Spets efter 500m: 1 Incomparable

Skrällen: 3 Mago Launcher

Rankingen: A: 12,2 B: 1,9,3,4,6,11 C: 5,10,13,7,8


DD-2 2140m Auto

4 Fönix Vang är en rejäl herre som gjorde det bra under förra året då det på fjorton starter blev sex stycken segrar samt över 239 tusen kronor intjänat. I år har han hunnit med att göra fyra starter och varit på prispallen i samtliga dessa varav en har slutat med seger. Han startade senast i Köpenhamn på Charlottenlund och var då duktig som tvåa från ledningen efter att ha fått rejält med press under slutvarvet och fick då ge vika mot en mycket bra vinnare men han var ändå klart bra då. Han är enligt stallet uppåt i form inför den här starten och står fint till här med ett bra utgångsläge där kusken Victor Rosleff har siktet inställt på ledningen och väl i den positionen så blir Fönix Vang mycket svårslagen.

5 Global Difference hade en mycket fin utveckling under fjolåret som fyraåring då det på tretton starter blev nio pallplaceringar varav fem stycken segrar samt över 336 tusen kronor intjänat. Han väntar fortsatt på årets första seger då han på sex starter tagit två andraplatser och en av dessa var på V75 i näst senaste starten då han avslutade bra från tredje par utvändigt. Så han har härdats i rätt så tuffa sammanhang och till den här starten så blir det barfota runt om igen vilket är optimalt för Global Difference som om han får ett fint rygglopp här har en vass avslutning att tillgå och ska ses med segerchans med lite klaff under loppets gång.


Min Vinnare: 4 Fönix Vang

Spets efter 500m: 4 Fönix Vang

Skrällen: 3 Västerbo Lookhigh

Rankingen: A: 4,5 B: 2,6,3,11,10,8 C: 12,7,1

Lycka till!

Christoffer