Dagens Dubbel körs denna fredagsafton på Rommetravet i Borlänge och Umåker i Umeå. Jag väljer att spela med två kombinationer totalt då mina A-grupper är riktigt starka. 


Dagens Dubbel-Förslag Romme/Umåker 8/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

I den första avdelningen så tycker jag att två stycken hästar höjer sig rejält över de andra och dessa båda väljer jag att strecka här. 

Min vinnare av loppet är 2 FriendOfThePhantom som stallet tycker är en riktigt fin häst och det visade hon ifjol då hon inledde karriären med två segrar på två starter. Hon har inte startat sedan i slutet av juli och enligt vissa finns det nog frågetecken kring formen, men hon ska enligt stallet vara väl förberedd inför den här starten och från ett fint startspår här så kan kusken och tränaren Conrad Lugauer lägga upp taktiken lite hur han vill då hon känns allround. Jag är dock inne på att man väljer att ladda iväg här från start för att kunna köra sig till ledningen i ett tidigt skede av loppet och sedan är FriendOfThePhantom hästen att slå för övriga. 

Motbudet och den andra hästen jag tar med på Dagens Dubbel är 6 Queen Of The Night som även hon visat fin fart och tog på fyra starter ifjol som treåring två segrar. Hon finns sedan en tid tillbaka i ny regi hos tränaren Mattias Djuse som rapporterar att fyraåringen sköter träningen på ett riktigt bra sätt och bör vara redo för en fin prestation direkt. Startspåret är bra och kusken Magnus Djuse bör kunna få iväg Queen Of The Night till en fin position här och jag tycker att hon ska räknas direkt i ett ojämnt lopp. Min Vinnare: 2 FriendOfThePhantom

Spets efter 500m: 2 FriendOfThePhantom

Skrällen: 4 Florence Eagra

Rankingen: A: 2,6 B: 4,3,1,9,7,5,10 C: 8


DD-2 2140m Volt 

I den andra avdelningen så kommer min spik på kupongen. 

Den tidiga ledaren och vinnaren av det här loppet tror jag är 1 Soccerbox som visat fin form under en längre tid och har i år tagit två segrar på fyra starter. Senaste segern kom i senaste starten då han fick en fin ryggresa och hade lite tur när luckan utåt uppenbarade sig in mot upploppet och via en vass avslutning så blev segern rätt så enkel till slut. Här står femåringen inför en ny spännande uppgift med ett fint startspår som bör innebära att kusken Jens Eriksson kan köra Soccerbox till ledningen och väl i den positionen så väljer man nog att köra den här gången, och då finns det ingen som tar sig förbi här. 


Om man vill gardera så kan jag nämna två stycken motbud i 2 Global Daylight som hade en fin utveckling under fjolåret och har även i år börjat bra med en seger på tre starter. I senaste starten så blev hon lite väl pigg i ledningen och är nog bättre med en ryggresa, som hon kommer att få här och om det löser sig samtidigt som min vinnare av loppet kommer bort så ska Global Daylight räknas.

Ytterligare en häst värd att ta i beaktning är 3 Staro Playmate som visat fin form under hösten och vintern. I år har sexåringen tagit två segrar och en andraplats på sex starter och i senaste starten så fick hon aldrig fritt till slut efter en invändig resa och gick i mål med krafter kvar. Ett bra utgångsläge här gör att Staro Playmate kommer att kliva iväg bra från start och med en passande smygresa så kan hon dyka upp i den främre träffen med lite mer tur än senast. 

Min Vinnare: 1 Soccerbox

Spets efter 500m: 1 Soccerbox

Skrällen: 2 Global Daylight

Rankingen: A: 1 B: 2,3,6,9,8,7 C: 4,5


Lycka till!
Christoffer