Dagens Dubbel körs denna fredagskväll på Skellefteå och Rommetravet. Jag väljer att spela med en spik i den första avdelningen och sedan garderar jag med ett gäng hästar i den andra.Dagens Dubbel-Förslag Skellefteå/Romme 1/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

Jag väljer att spika i den första avdelningen där min vinnare av loppet är 9 Fructose som visat sig vara en riktigt fin tävlingshäst. Hon har startat på under vintern och inledde det nya året med två raka segrar innan hon galopperade olyckligt från start i senaste starten. Efter galoppen så kördes hon sedan ikapp fältet och stod för en väldigt stark upphämtning som trea i mål. Nu har hon fått ett bakspår denna gång vilket nog bara är bra då fyraåringen kan hålla sig lugn och med en fin ryggresa serverad av kusken Jens Eriksson så räcker avslutningen från Fructose långt och då jag tycker att hon står lite för klassen i gänget här så är hon en gjuten spik.

För er som vill gardera så är motbudet och skrällen i loppet 12 Västerbo LaCamilla som varit rätt så bra i årets starter som gett en seger och en tredjeplats som bäst. Lite tuffare utgångsläge här och kommer att behöva lite tur under loppets gång, men i ett rätt så svagt lopp så ska Västerbo LaCamilla räknas som en rolig skräll.Min Vinnare: 9 Fructose

Spets efter 500m: 4 Herkules L.A.

Skrällen: 12 Västerbo LaCamilla

Rankingen: A: 9 B: 12,13,4,14,1,6,7,5 C: 2,3,8,11,10

DD-2 1640m Auto

I den andra avdelningen så väljer jag att gardera på med ett gäng hästar.

Min förstahäst i ett jämnt lopp är 9 Exactement som går ner lite i klass här sett till att hon var ute på V75 senast och gjorde det då bra. Här startar hon från ett bakspår som kan vara en fälla, men om kusken och tränaren Tomas Pettersson kan komma igenom hyggligt här och ge sin adept en fin resa så är hon rejäl i avslutningen och ska vara ett hett segerbud i ett öppet lopp.

Motbudet är 11 Molly Avant som är en rätt så nyttig tävlingshäst som håller fin form. Nu blir det barfota runt om igen vilket är ett klart plus och med rygg på en startsnabb häst så kan kusken Tom Johansson finna en rätt så lämplig position åt sexåringen som ska ses med chans trots att startspåret är jobbigt.

Spetsbudet i loppet är 6 Loulou Web som är rätt så jämn och säker i sina prestationer där hon i senaste starten var duktig som tvåa från ledningen efter att ha sprungit på i ett rätt så jämnt tempo. Nu är förutsättningarna bra på nytt med ett framspår bakom startbilen och kusken Jorma Kontio har siktet inställt på ledningen och väl i den positionen så leder Loulou Web länge.

Ytterligare bud där bakom är 3 Nena Barosso som gör en spännande debut här för sin nya tränare Oskar Kylin-Blom och från ett bra utgångsläge får hon en fin resa och ska normalt räcka en bit här. 4 Anastacia Broline var duktig vid segern senast då hon spurtade förbi Loulou Web över upploppet och vann säkert. Återigen ett fint utgångsläge här och med en bra resa så ska hon räknas på nytt.

5 Melrose Draviet är startsnabb och får springa barfota runt om här vilket är ett plus och med sin jämna form så ska femåringen räknas på en garderad lapp. En större skräll är 8 Miss Dior C.G. som endast har en seger i karriären och startar här från ett tufft utgångsläge, men hon får Magnus Djuse upp bakom sig här vilket ska bli intressant och om det blir tuff körning så kan hon vara skrällen att se upp med till slut.Min Vinnare: 9 Exactement

Spets efter 500m: 6 Loulou Web

Skrällen: 11 Molly Avant

Rankingen: A: 9,11,6 B: 3,4,5,8 C: 1,2,7,10,12

Lycka till!
Christoffer