Dagens Dubbel körs denna onsdag på Solänget i Örnsköldsvik. Jag spelar med båda mina A-Grupper i respektive avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Solänget 10/7

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

7 Cherokee Face är en trevlig fyraåring som har haft en stabil utveckling i år då han på sju starter tagit tre segrar och en andraplats. På slutet så har han även matchats en hel del på V75 där han har gjort fyra raka starter och han tog där sin första seger i näst senaste starten på Östersund då han från tredje par utvändigt gick på 600 meter före mål och höll farten riktigt fint hela vägen in i mål vilket gjorde att det blev en knapp seger. Senast så var det en V75-Final som gällde och han hamnade då utvändigt ledaren innan han blev avlöst till andra par utvändigt med ett varv kvar till mål och där blev han sedan kvar hela vägen in med gott om krafter kvar. Formen ser enligt stallet ut att vara på topp för dagen och till den här starten så går han ner lite i klass sett till motståndet och om det då bara löser sig hyfsat för Cherokee Face från det här startspåret så måste det vara en god segerchans.

6 Cash Back Bi är en rätt så rejäl och stark italienare med fin inställning som efter närmare nio månaders tävlingsuppehåll gjorde årsdebut i sin senaste start i mitten av maj och vann då direkt hemma i Italien. Efter den starten så flyttades han till Sverige igen där han var även förra sommaren och har här fått träna på inför det här och ska enligt stallet vara uppåt i form med årsdebuten avklarad. Han är väldigt skör av sig vilket gjort att han tvingats till vila då och då men skönt nog så verkar det fungera bra nu och då hoppas man att han kan klättra en bit upp i klasserna då hans kapacitet fortsatt är för bra för den klassen han befinner sig i. Han har tidigare visat att han duger bra på svensk mark och från ett framspår här så lär det nog bli rätt så offensivt från kusken Magnus Djuse som har vunnit med Cash Back Bi tidigare och ska ha rätt så hyfsad chans att göra det igen även denna gång.


Min Vinnare: 7 Cherokee Face
Spets efter 500m: 1 Hagrid
Skrällen: 1 Hagrid
Rankingen: A: 7,6 B: 1,9,10,3,4,2,12,8,11,5


DD-2 1640m Auto

4 Mizai är en kvickfotad herre som hade en fin utveckling förra året och som varit riktigt fin i år också då han på sju starter varit på prispallen i sex starter varav tre har slutat med seger. Sexåringen har matchats en hel del på V75 där han för tre starter sedan imponerade stort från ledningen då han trots en tuff öppning för att nå ledningen drog på i ett jämnt tempo och vann överlägset. Efter det så har det blivit två raka tredjeplatser där han senast i en V75-Final fick en rätt så fin resa en bit bak i kön och kom fram mellan hästar på den sista bortre långsidan och kunde där köras rätt fram och höll farten bra hela vägen in i mål till en tredjeplats. Denna gång så tycker jag att det ser klart mer intressant ut för sexåringen som har lottats till ett bättre startspår över en passande kort distans och med en bra start så vill kusken Mats Djuse till ledningen där Mizai tävlar som allra bäst och därifrån så leder man det här loppet hela vägen.

12 Hankypanky Pinkman är en väldigt bra häst som under fjolåret hade en bra utveckling då han på tio starter tog sex segrar och en tredjeplats samt sprang in över 599 tusen kronor. Under vintern så var han i Frankrike där han gjorde två starter med en femteplats som bäst och att han fick härdas lite där har nog gjort honom gott då han tillbaka på svensk mark gjort tre starter och senast kom årets första seger. Det var även första gången han var ute över kort distans vilket fungerade fint då han kördes offensivt fram utvändigt ledaren direkt från start och väl där så tryckte han sedan upp farten 700 meter före mål och efter att ha kopplat greppet om ledaren tidigt så blev segern mycket enkel och det var ett fint formintryck. Här startar han däremot från ett normalt sett hopplöst utgångsläge och det kommer att krävas lite tur härifrån, men samtidigt så var jag så imponerad av hans insats senast att om kusken Örjan Kihlström kör i tid här så är Hankypanky Pinkman bra nog att även runda det här sällskapet.


Min Vinnare: 4 Mizai
Spets efter 500m: 4 Mizai
Skrällen: 6 Heartbeat Thunder
Rankingen: A: 4,12 B: 2,3,6,10,8,5 C: 9,7,11Lycka till!
Christoffer