DD Tips Solänget Lördag 15/10

DD1: 7 Amalencius B.B.
DD2: 1,3,5,10

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
7 Amalencius B.B. var senast ute i Walter Lundbergs Memorial och stod för en klart bra insats som trea då, formintrycket var mersmakande och jag förväntar mig en på nytt bra prestation idag. Utgångsläget är inte optimalt men detta är en tuff individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand om det skulle behövas. Jag räknar med att Magnus A Djuse kör offensivt och troligtvis intar en lugn dödens efter en bit. Från den positionen kan man sen diktera tempot på loppet och jag är inne på att Amalencius B.B. bara är starkrast tillslut här. Förstahäst.

4 L.L.Royal fick dela på segern senast på V75, i min bok borde man kanske hållit undan men en seger är alltid en seger. Det har blivit tre segrar på de fyra senaste starterna och han har visat att han trivs bäst i spets. Idag har L.L.Royal fått ett bra utgångsläge. L.L.Royal är den troliga ledaren av loppet och väl i den positionen är han hästen att slå. Är bara formen fortsatt lika bra som vid segrarna i programraden är detta en given segerkandidat i loppet.

Skrällen är 12 Titan Yoda som är kapabel femåring som senast stod för en stark insats som två och fick då endast se sig besegrad av Falcon Eye. Från bricka tolv är man givetvis beroende av en del tur, men skulle de två ovan nämnda köra lite för mycket mot varandra bjuder man in Titan Yoda i loppet. Han kan avsluta vasst och med överpace på loppet speedar han ner många den sista biten.

Min Vinnare: 7 Amalencius B.B.
Spets efter 500m: 4 L.L.Royal
Skrällen: 12 Titan Yoda
Ranking: A 7,4 B 12,6,11,2,9,10,8 C 3,1,5

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
3 Laredo Boko var hårt betrodd på V75 senast men fick tyvärr dagen spolierad av en startgalopp. Nu byter man startmetod och bilstart har varit en klar fördel för hästen tidigare. Han kan öppna bra och från ett passande utgångsläge är detta min troliga ledare av loppet efter en bit. Hästen är annars allround och tål även göra en del jobb på egen hand om så skulle behövas. Håller sig Laredo Boko till trav hela vägen och presterar som vid segrarna i programmet ska han ha bra segerchans här i avslutningen.

Nämner även 10 Declan som kvalade in till Derbyt via rejäl avslutning för två starter sedan. I finalen senast gjorde han dessvärre bort sig med galopp. Men formen ska vara bibehållen till dagens start och går nu ner lite i klass här. Utgångsläget är inte det bästa men med lite överpace från start ska man inte räkna bort Daniel Wäjerstens travare här.

Nämner även skrällen 1 Kissinger Boko som visserligen inte var som bäst senast, men har nu fått ett lopp i kroppen och kommer med en formkurva som pekar uppåt. Utgångsläget är tilltalande och kunnandet besitter Kissinger Boko. Han kan öppna rappt men även om man skulle bli av med spets initialt är Kissinger Boko garanterad ett bra lopp och måste streckas tidigt vid gardering.

Min Vinnare: 3 Laredo Boko
Spets efter 500m: 3 Laredo Boko / 1 Kissinger Boko
Skrällen: 1 Kissinger Boko
Ranking: A 3,10 B 1,5,2,11,6,8 C 4,12,7,9

Lycka till
DrTrav