Dagens Dubbel körs denna tisdag på Solänget i Örnsköldsvik. Jag spelar med båda mina A-grupper i varje avdelning vilket är totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Solänget 21/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15DD-1 2640m Auto

10 Punchboard är i grunden en väldigt fin häst som inledde karriären som treåring för tre år sedan med fyra raka segrar och har i ytterligare två starter tagit två andraplatser. Han återkommer här efter att han inte har startat sedan i juli 2022 vilket är ett uppehåll på 22 månader och han gör här debut för sin tränare Daniel Wäjersten som han funnits hos sedan en längre tid tillbaka men där åkt på en hel del bakslag under uppträningen. Han kvalade på ett fint sätt i början av maj och det är det snabbaste som han har gått hittills då han inte går att träna särskilt tufft eftersom att han är väldigt skör. Bakspåret här passar han fint så han kan kliva iväg lugnt och den långa distansen bör inte heller den vara något problem för sexåringen som givetvis kommer att behöva ett par lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där igen, men med tanke på hans fina grundkapacitet så har jag svårt att gå ifrån Punchboard som förstahäst här. 

3 Global Easy Rider är stallkamrat till min vinnare av loppet och har haft ett fint år hittills med fem segrar och en andraplats på elva starter. Vid andraplatsen för två starter sedan så var han riktigt duktig då han fick en tung resa utvändigt ledaren som han kopplade grepp om när denne galopperade 350 meter före mål och sedan såg han länge ut att vara på väg mot segern, men åkte dit i absolut sista steget då. I senaste starten så var han återigen hårt betrodd men galopperade då efter 200 meter och den starten är bara att glömma. Nu kommer han återigen ut från ett fint utgångsläge och chansen till att kusken Olle Wäjersten kan köra Global Easy Rider till ledningen här ska vara bra och väl i den positionen så blir ekipaget svårfångade för de övriga konkurrenterna. 


Min Vinnare: 10 Punchboard 
Spets efter 500m: 3 Global Easy Rider 
Skrällen: 1 Infinite Mass 
Rankingen: A: 10,3 B: 5,8,1,7,12 C: 9,2,4,11


DD-2 2140m Auto 

7 Money Smile hade ett fint fjolår med åtta pallplaceringar varav fem stycken segrar på tretton starter samt 450 tusen kronor intjänat. Han matchades en hel del på V75 där han visade att han stod sig bra i den konkurrensen och så har han även gjort i år då han i näst senaste starten tog en tredjeplats i en V75-Final på Solvalla i början av februari. Han återkommer här efter lite mer än tre månaders tävlingsfrånvaro vilket var planerat efter rätt så tätt matchande under vintern. Han har enligt stallet skött sin träning bra och det kommer till den här starten bli barfota runt om vilket tidigare har gett en god effekt för honom och om bara kusken och tränaren Per Linderoth kan hitta ner i en vettig position med sin adept från det här utgångsläget så ska det vara en bra segerchans för Money Smile.

12 Excusez Moi är kanske den hästen med högst kapacitet i fältet men som också är mest ojämn i sina prestationer. Han kom under hösten i fjol till sin nya tränare Daniel Wäjersten från Timo Nurmos och han väntar fortsatt att det ska lossna lite för honom i sin nya regi. Han återkommer här efter lite mer än 1.5 månads tävlingsfrånvaro och har blivit behandlad inför detta vilket har gjort att man även kunnat träna på lite tuffare med honom som gjort att han blivit starkare och förhoppningsvis då även kan få ett bättre flyt i travet. Utgångsläget här är däremot inte särskilt roligt och det behöver klaffa en aning för att man ska kunna komm till, men om det gör det samtidigt som det funkar bättre för Excusez Moi den här gången så ska han räknas tidigt.Min Vinnare: 7 Money Smile 
Spets efter 500m: 5 Ellis Pride 
Skrällen: 11 Otroligosåfin 
Rankingen: A: 7,12 B: 5,11,2,10 C: 1,9,8,3,6Lycka till!
Christoffer