Dagens Dubbel körs denna tisdag på huvudstadsbanan Solvalla. Jag spelar med en spik i den första avdelningen och tar sedan med två hästar i den andra vilket blir totalt två kombinationer.


Dagens Dubbel-Förslag Solvalla 11/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

6 Oracle Vixi är en väldigt högkapabel häst när han väl får det att stämma och det fick han i senaste starten då han på V75 dundrade runt ovalen i hårt tempo framme i ledningen och vann mycket enkelt. I den starten så lät man fyraåringen springa barfota runt om för första gången samtidigt som han även fick en amerikansk sulky bakom sig vilket gav en mycket fin effekt. Den här gången så låter man skorna sitta på men det blir återigen en amerikansk sulky vilket är ett plus och från ett framspår även denna gång så lär kusken Örjan Kihlström göra ett rejält försök på att nå till ledningen och väl i den positionen dit jag tror att man når så är detta en ny fin uppgift från Oracle Vixi som dock ska ha toppchans från alla positioner. Jag spikar! 

10 Sparky’s Dream är en fin tävlingshäst som hade en fin utveckling under fjolåret då det på elva starter blev fyra segrar och han matchades en hel del på V75 med fina resultat. I år har han hunnit med att göra tre starter och tagit två andraplatser på dessa där han i senaste starten var riktigt duktig som tvåa efter att ha fått göra en hel del jobb utvändigt ledaren under loppets gång. Han har lottats till ett bakspår den här gången vilket inte är helt optimalt då han är kvick ut den första biten, men med en startsnabb rygg från start så bör kusken och tränaren Anders Eriksson ändå kunna finna en hyfsad position åt Sparky’s Dream som tål att göra jobb själv om så krävs och ska räknas mycket tidigt om min vinnare av loppet kommer bort. 


Min Vinnare: 6 Oracle Vixi
Spets efter 500m: 6 Oracle Vixi
Skrällen: 10 Sparky’s Dream
Rankingen: A: 6 B: 10,4,7,3,5,1,12,8 C: 9,11,2 


DD-2 2140m Auto

6 Ringo Adore har visat fin form under en tid och kommer närmast från två raka andraplatser. I senaste starten så var han riktigt bra då han från andra utvändigt kördes fram utvändigt ledaren 800 meter före mål och sedan så kämpade han tappert hela vägen in i mål och utmanade rejält om segern. Han känns enligt stallet fortsatt fin efter senast och från det här utgångsläget så bör kusken Ulf Ohlsson tidigt kunna sätta Ringo Adore i tät här och väl därifrån blir han mycket svårslagen. 

10 Kendall Jackson hade en väldigt fin utveckling under fjolåret då det på sexton starter blev tio pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt 610 tusen kronor intjänat. I år har han hittills på tre starter inte varit på prispallen än, men han har ändå visat rätt så fin form och var senast fyra i en V75-Final på Solvalla. Han har inför detta gjort sex raka starter just på V75 och har fått härdats mot tuffa hästar. Utgångsläget här hade kunnat vara bättre och det kommer kanske att behövas lite tur i löpningsförloppet, men om Kendall Jackson har lite klaff med sig här och inte sitter allt för långt bak när loppet ska avgöras så kommer hans normalt sett starka avslutning att räcka långt här. 


Min Vinnare: 6 Ringo Adore
Spets efter 500m: 6 Ringo Adore
Skrällen: 1 Benchmark
Rankingen: A: 6,10 B: 1,5,3,2,8,12,4 C: 9,11,7 Lycka till!
Christoffer