Dagens Dubbel körs denna onsdag på huvudstadsbanan Solvalla. Jag spelar med båda mina A-Grupper i respektive avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Solvalla 19/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

6 Y.Not Diamant är en tyskfödd herre som är en riktig klasshäst och har på 21 starter hittills i karriären tagit fjorton segrar. I år är han fortsatt obesegrad efter tre starter då han i alla tre vunnit från ledningen där han i senaste starten på Bollnäs i slutet av maj drog på i ett eget tempo och vann väldigt enkelt efter en snabb avslutning och det var ett formstarkt intryck. Här stöter han på ett lite tuffare motstånd den här gången vilket blir intressant att se hur han står sig och från ett rätt så okej startspår så är jag inne på att kusken Robin Bakker kan forcera femåringen till tät här efter ett par hundra meter och isåfall är mycket vunnet, men om han även får en resa där bakom i den främre träffen så funkar det också fint och segerchansen med tanke på formen på Y.Not Diamant ska vara god. 

4 Danger Bi är en italienare med en väldigt hög nivå i sig när han väl fungerar. På fjolårets tio starter så blev det två segrar och fem andraplatser samt över 1.1 miljoner kronor intjänat och han årsdebuterade i början av juni på ett fint sätt då han efter en invändig resa fick med sig en andraplats på ett fint sätt efter en snabb avslutning. Det loppet har gjort femåringen gott och från ett mer passande utgångsläge denna gång så kommer han att få chansen här att visa vad han går för och om allt faller på plats här för Danger Bi så ska han räcka mycket långt här och är ett tidigt segerbud. 


Min Vinnare: 6 Y.Not Diamant
Spets efter 500m: 6 Y.Not Diamant
Skrällen: 2 Dancer Brodde
Rankingen: A: 6,4 B: 2,9,10,8,5,1 C: 7,3


DD-2 2140m Auto

1 Killiam Fromentro är en segervan italienare som under fjolåret vann hälften av sina fjorton starter och har i år på fem starter tagit fyra segrar. Han finns sedan en tid tillbaka på svensk mark där han har gjort sina två senaste starter och på dessa tagit två segrar där han vid båda gångerna vunnit efter tidig ledning och det har vid båda tillfällena varit fina segertider. Han har efter senaste starten i början av maj tränat på fortsatt fint och ska vara i bra form enligt stallet som denna gång har anmält fyraåringen barfota runt om vilket i så fall skulle vara väldigt intressant att se hur det funkar. Innerspåret bakom startbilen här kan vara ett litet frågetecken men han är kvick ut den första biten och möjligheterna till att nå ledningen ska vara goda och väl i den postionen så kommer Killiam Fromentro att bita ifrån sig bra och jag tror att han leder det här loppet hela vägen från start till mål.

7 Fame And Glory är lillebror till en viss Calgary Games som under förra året levde upp till de högt ställda förväntningar han hade på sig då han vann Kriteriet och blev utsedd till årets treåring i Sverige. Efter att han förlorat finalen av Breeders Crown med knapp marginal så gjorde han bokslut i mitten av november och återkommer här efter sju månaders tävlingsfrånvaro. De största målet är givetvis Travderbyt senare i år vilket innebär att det inte är någon toppform redan nu, men han har skött sin träning som önskat och är ändå väl förberedd. Han har under vintern utvecklats ytterligare tycker tränaren Timo Nurmos som här låter sin adept som det ser ut få springa i en amerikansk sulky för första gången vilket är isåfall mycket intressant och även om toppformen inte sitter där så är Fame And Glory en häst man alltid måste räkna med och så även här.


Min Vinnare: 1 Killiam Fromentro
Spets efter 500m: 1 Killiam Fromentro
Skrällen: 3 Herakles Zet
Rankingen: A: 1,7 B: 3,6,11,10,9,8,4,12 C: 2,5Lycka Till!
Christoffer