Dagens Dubbel körs denna tisdag på huvudstadsbanan Solvalla. Jag spelar med båda mina A-Grupper i respektive avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Solvalla 2/7

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

2 Maharasha är en norsk gäst som visar fin form för dagen och kommer närmast med två raka segrar bakom sig. I näst senaste starten så kom hon fram i andra par utvändigt med varvet kvar till mål där hon blev sittandes fram tills sista sväng då hon kom loss och via en fin avslutning så blev segern enkel till slut. Enkel blev segern även i den senaste starten men då från ledningen och det var ett rejält formintryck på fyraåringen då. Med det loppet i kroppen så bör nu formen vara ännu bättre än senast och från ett perfekt utgångsläge här så kommer kusken Per Oleg Midtfjeld återigen ha siktet inställt på ledningen och väl i den positionen så blir sedan Maharasha mycket svårslagen  

3 Can Can Broline är en fin märr som utvecklats på ett bra sätt och tagit stora kliv på slutet då hon på sina tre senaste starter tagit två segrar och en tredjeplats. I senaste starten som var för en månad sedan så startade hon på V75 och fick då en resa i femte par utvändigt innan hon gick med ute i tredjespår 900 meter före mål och efter en stark avslutning så blev det en tredjeplats. Till den här starten så gör man en mycket intressant ändring och det är att hon ska få springa barfota runt om för första gången vilket bör ge en god effekt och att hon blir lite kvickare ut från start och med en fin resa här i den främre träffen så är Can Can Broline tillräckligt bra för att segerstrida och ska ses som ett hett motbud. 


Min Vinnare: 2 Maharasha
Spets efter 500m: 2 Maharasha
Skrällen: 6 Perfect
Rankingen: A: 2,3 B: 6,5,7,12,8,4,9,10 C: 1,11 


DD-2 2140m Auto

9 Money Matters är en väldigt talangfull herre som inlett sin karriär strålande med fem segrar på sex starter. Just segrarna har kommit fem på rad på slutet och senast provade man lyckan på V75 och han var då väldigt fin när han från tredje par utvändigt svepte fältet på den sista bortre långsidan på bara ett par hundra meter och han var sedan överlägsen sitt motstånd. Här har han ett utgångsläge som kommer innebära att han får en ny fin ryggresa och om Money Matters är lika fin som vid segern senast så ska det vara en bra chans på nytt. 

3 Not For Sale är en välstammad herre som kommit igång med startandet först i år på allvar och har på åtta starter i år tagit fyra segrar och två tredjeplatser. Han kommer närmast från två raka tredjeplatser där han näst senast var ute på V75 och fick då en resa i tredje par utvändigt och gjorde det därefter bra som trea. I senaste starten så var han ute i ett rätt så tufft Breeders Crown-Försök och efter en resa i mestadels rygg på ledaren så hängde han sedan med bra. Han är under fin utveckling och till den här starten så blir det barfota runt om för första gången vilket bör falla väl ut och med en fin resa i den främre träffen så blir Not For Sale att räkna med här. 

Min Vinnare: 9 Money Matters
Spets efter 500m: 4 Savile Row
Skrällen: 2 Micke Sting
Rankingen: A: 9,3 B: 4,2,6,10,7,1,8,5,12 C: 11Lycka till!
Christoffer