Dagens Dubbel körs denna lördag på huvudstadsbanan Solvalla där jag väljer att spela med en spik i den första avdelningen och sedan tre hästar i den andra avdelningen. 


DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

I den första avdelningen så väljer jag att på Dagens Dubbel spika min förstahäst. 

Min spik i loppet är 6 Mellby Jail som är en riktigt fin tävlingshäst som endast gjort tio starter trots sin ålder på sex år, men har på dessa varit bland de tre främsta nio gånger och vunnit fem av loppen. I de senaste starterna har han härdats på V75 där han i den senaste starten kördes till ledningen efter ett halvvarv och väl i den positionen så vann han sedan mycket enkelt med gott om krafter kvar. Det var den första starten han fick springa barfota runt om vilket gav en väldigt fin effekt och så blir fallet även den här gången. Från ett liknande utgångsläge som senast så lär det bli en offensiv styrning igen från kusken Magnus Djuse med siktet inställt på ledningen och från den, men även andra positioner så ska detta vara en toppchans för Mellby Jail.

Främsta motbudet är 7 Cassius Clay D.E. som är en tyskfödd segervan herre som vunnit tolv av karriärens arton starter. Han har på slutet matchats på V75 och där har han tagit två raka segrar på slutet och imponerat. Vid segern senast så startade han från ett lite oroande fjärdespår i voltstart, men klarade av det galant och hamnade sedan mitt i fältet från 20 meters tillägg. Sedan med varvet kvar till mål så gick han på i tredjespår där han fick göra grovjobbet som förstahäst, men det var inget som bekom honom och efter att ha kommit ner utvändigt ledaren så kopplade han enkelt greppet om denne och vann i ohotad stil. Nu står han förstås lite tuffare till här med ett startspår långt ut bakom startbilen och det kommer att krävas lite tur här från start för att kunna hitta ner i ett vettigt slagläge. Om dock kusken Stefan Persson lyckas med det så är formen och kapaciteten tillräckligt bra på Cassius Clay D.E. att segerstrida här och ska ses som det givna motbudet till min vinnare.

Ytterligare en häst att ta med för er som vill gardera på Dagens Dubbel är 10 Utah Southwind som nu har gjort fem starter för sin nya tränare Ulf Stenströmer och visat fina fartresurser då han på dessa tagit tre segrar. Vid segern i den senaste starten som var på V75 så kunde han inte svara upp innerspåret från start och istället kom han ut i tredje par utvändigt. Sedan med 1100 meter kvar till mål så avancerade man framåt och det var ett rejält slutvarv som han bjöd på när han på sista bortre långsidan kördes till ledningen och sedan stred han på bra hela vägen in i mål och höll huvudet först hela vägen. Utvecklingen är fin på femåringen som här har lottats till ett bakspår vilket är lite lurigt, men med det som Utah Southwind har visat i form och kunnande på slutet samtidigt som det återigen blir barfota runt om vilket är optimalt så ska han räknas återigen.


Min Vinnare: 6 Mellby Jail

Spets efter 500m: 6 Mellby Jail

Skrällen: 10 Utah Southwind

Rankingen: A: 6,7,10 B: 1,9,3,2,5,8,11,12,4


DD-2 2140m Auto

I den andra avdelningen väljer jag att spela med min A-grupp som innehåller tre stycken hästar. 

Min vinnare och spetsbudet i loppet är 1 Moses Boko som visat fin form på slutet då han i tre raka starter på V75 varit bland de tre främsta i alla tre. I senaste starten så fick han en resa i tredje par utvändigt och bjöd sedan på en rejäl avslutnings sista 500 meterna då han närmade sig ledande Esposito hela vägen in i mål och det var ett fint formintryck. Nu är förutsättningarna helt annorlunda med ett klart bättre startspår med ett innerspår bakom startbilen och jag är inne på att femåringen på en barfotabalans är snabb nog för att hålla upp ledningen här vilket även kusken och tränaren Rick Ebbinge tror och sedan vill man prova i den positionen och om det lyckas så är jag inne på att Moses Boko får ta en välförtjänt seger här.

 
Motbudet och den som kommer bli favorit i loppet är 5 Esposito som stått för ett par rejäla prestationer på slutet och har i år tagit fyra segrar på fem starter. Vid segern i den senaste starten för två veckor sedan så kördes han till ledningen efter 600 meter och sedan via 1.11.9 sista varvet så blev segern enkel. Om han vill till ledningen den här gången så tror jag nog att man måste ladda mer med femåringen från start och då har han tidigare hetsat upp sig rätt så ordentligt vilket jag nog tror att kusken Magnus Djuse vill undvika, så visst finns det lite bekymmer här inför start kring vilken taktik man väljer. Dock är Esposito en riktigt bra häst som är bra nog att vinna från utvändigt ledaren om så krävs och han ska såklart med på kupongen tidigt.

Ytterligare en häst jag tar med är 3 It’s Peppertime som är en högkapabel herre som varit läcker i två raka segrar på slutet. Vid segern senast på Solvalla så hamnade femåringen en bit bak som femtehäst i ett litet fält och efter att ha gått ut i ett andraspår med varvet kvar till mål så fick han en fin resa i andra par utvändigt. Där kunde han sedan sitta kvar tills det återstod 300 meter av loppet och när sedan slutattacken sattes in så avslutade han rappt över upploppet och vann enkelt med gott om krafter kvar. Han är inte särskilt startsnabb så utgångsläget kan han inte utnyttja här, men då det ser ut att bli barfota runt om här så bör han ändå kunna öppna bättre än tidigare och då inte hamna alltför långt bak. Han gynnas om det skulle kunna bli lite tempo på loppet vilket det ser ut att kunna bli och med den fina form och utveckling som It`s Peppertime är inne i så ska han räknas tidigt här.


Min Vinnare: 1 Moses Boko

Spets efter 500m: 1 Moses Boko

Skrällen: 7 Winterburn

Rankingen: A: 1,5,3 B: 9,7,4,2,8 C: 6,10,11,12Lycka Till!

Christoffer