Dagens Dubbel körs denna lördag på Solvalla. Jag spelar med två hästar i den andra avdelningen och spikar i den andra vilket blir totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Solvalla 25/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

5 Riet Hazelaar är en tyskfödd toppmärr som sedan ett par månader tillbaka finns på svensk mark och hos sin nya tränare Daniel Wäjersten. För denne har det blivit två segrar på två starter hittills och hon har imponerat stort först från ledningen näst senast på V75 där hon hade full kontroll och senast så fick hon ett rätt fint lopp i rygg på ledaren innan hon lyftes ut i ett andraspår 500 meter före mål och kunde efter det återigen vinna enkelt. Känslan är att formen bör vara ännu bättre till den här starten med dessa två lopp i kroppen och det är en tjej som stallet håller väldigt högt och som i det här loppet står perfekt inne då hon tjänat klart mer än de flesta av sina konkurrenter och oavsett position här så ska detta vara en bra segerchans för Riet Hazelaar. 

1 Dany Capar är en snabbfotad italienare med en fin start på året som på tre starter gett tre segrar. I senaste starten så gjorde han första starten på svensk mark nere på Jägersro i Malmö och då kördes han till ledningen efter 400 meter från ett startspår längst ut bakom startbilen och sedan efter att ha fått dämpa tempot en bit så blev segern säker till slut i en snabb avslutning. Känslan från stallet här är att han är redo för en ännu bättre prestation den här gången med det loppet i kroppen och från ett fint utgångsläge här med ett innerspår bakom startbilen så ska det vara god chans till att Dany Capar håller uppe ledningen och väl från den positionen så leder han det här loppet mycket länge. 


Min Vinnare: 5 Riet Hazelaar
Spets efter 500m: 5 Riet Hazelaar
Skrällen: 10 Celiaz
Rankingen: A: 5,1 B: 3,10,7,2,6,9 C: 4,12,11


DD-2 3140m Volt

11 Izoard Vedaquais är en av Frankrikes bästa hästar som här gör resan till Sverige för att starta i lördagens höjdpunkt som är Harper Hanovers lopp. Sexåringen har sett riktigt fin ut i år och deltog i Prix D`Amerique i slutet av januari där han gjorde det riktigt bra efter en tuff resa och senast för två veckor sedan i Prix Des Ducs De Normandie så kördes han till ledningen och vann sedan mycket enkelt efter att ha dragit på i ett tufft tempo och det var en fin effekt han fick av att springa barfota runt om. Han besegrade då Elitloppshästarna Idao De Tillard, Hohneck och Gaspar De Brion så han hade nog inte gjort bort sig i just det loppet den här helgen. Dock är det längre distanser han trivs över allra bäst och det är det som väntar här men även att han startar med 40 meters tillägg och i ett svenskt voltstartssystem. Just starten kan vålla lite problem både för häst och kusken Benjamin Rochard här och det lär inte bli någon snabbstart, men över tre kilometer så har dom gått om tid att finna ett vettigt slagläge inför avgörandet och om bara Izoard Vedaquais är med i klungan 800 meter före mål så finns det ingen som kan stå emot honom här. 

1 Keep Gamble är en mycket fin tävlingshäst som segrat i åtta av karriärens fjorton starter. Främst var det förra året som fyraåring som han kom igång på allvar och han matchades då främst på V75 där han hävdade sig mer än väl och tog ett par segrar men lyckades inte med att kvala in till Derbyt där han var hårt betrodd i kvalet. Han årsdebuterade i mitten av maj och startade då med bakspår på 20 meters tillägg vilket gjorde att han hamnade en bra bit bak i kön och med varvet kvar till mål satt han som sjundehäst i andraspår innan kusken Magnus Djuse gjorde slag i saken och gick på ute i tredjespår. Väl ute i spåren fick han sedan springa på och efter ett rejält slutvarv via 1.11 så blev segern mycket enkel och det var ett fint intryck. Han bör vara rejält framflyttad med det loppet i kroppen och stallet har siktat hit så det lär vara så att formen är på topp till den här uppgiften som ser intressant ut för Keep Gamble som kommer att få en fin resa här i den främre träffen och om det bara löser sig lite så kan nog detta gå vägen. 

Min Vinnare: 11 Izoard Vedaquais
Spets efter 500m: 6 Swish The Cash
Skrällen: 6 Swish The Cash
Rankingen: A: 11 B: 1,15,6,7,8,14,13,12,2,3 C: 9,5,4,10Lycka till!
Christoffer