Dagens Dubbel körs denna tisdag på huvudstadsbanan Solvalla. Jag spelar med båda mina A-Grupper i respektive avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Solvalla 25/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto


1 Ready Star är en trevlig tävlingshäst som i år tagit stora kliv i sin utveckling då det på fem starter blivit två segrar och två andraplatser. I senaste starten så provade man V75 för första gången men efter en alldeles för bra start så fick han en tung resa utvändigt ledaren och han var då tidigt slagen den dagen. Nu har han fått ladda om i ett par veckor och man kan inte klaga på utgångsläget här som är perfekt då han är mycket snabb ut den första biten och med siktet inställt på ledningen här från kusken och tränaren Jörgen Westholm så kommer Ready Star att leda det här loppet mycket länge. Given förstahäst!

5 Marseille är en rejäl herre som alltid visat viss kapacitet men som i år tagit stora kliv i sin utveckling och gjort ett par riktigt fina lopp. I näst senaste starten så var han väldigt bra då han fick göra en hel del grovjobb utvändigt ledaren och visade över upploppet fin moral då han kunde avgöra kort före mål. I senaste starten så fick han ett perfekt lopp efter att han kom ut i andra par utvändigt 900 meter före mål och såg sedan i rygg stark ut innan han galopperade 600 meter före mål och han kom sedan tillbaka på ett bra sätt till sjätteplatsen. Formen ska fortsatt vara bra och från ett fint startspår mitt bakom startbilen den här gången så kommer Marseille att kunna få en fin resa i den främre träffen och om han sedan travar hela vägen så är han en givet motbud.Min Vinnare: 1 Ready Star

Spets efter 500m: 1 Ready Star

Skrällen: 4 Selective Calling

Rankingen: A: 1,5 B: 4,7,6,3,11 C: 9,2,8DD-2 2640m Volt


10 Global Caps är en segervan herre med tio segrar på fjorton starter hittills i karriären. I år har det på fem starter blivit två segrar och en andraplats där han främst varit ute på V75 och tog i början av året en seger där. I senaste starten under Elitloppshelgen så var han favorit men galopperade då efter 300 meter och istället har han fått ladda om i en månad inför den här starten. På förhand tycker jag att detta ser väldigt trevligt ut för sexåringen som trots att han startar med 20 meters tillägg bör hamna väldigt bra på det då han har lottats till ett fint startspår. Kusken Jorma Kontio bör kunna finna en rätt så fin position här och det är inte helt omöjligt att man sitter i ledningen en bit in i loppet och isåfall finns det ingen som besegrar ekipaget här men detta ska oavsett position vara en mycket fin segerchans för Global Caps.

5 One Cristal är i grunden en häst med hög kapacitet de dagar som han får det att fungera och har matchats en hel del på V75 med helt okej resultat. I slutet av mars så bytte han tränare till Daniel Redèns stall som han debuterade för i början av juni på ett väldigt fint sätt då han från en position en bit bak i kön bjöd på ett rejält slutvarv och vann väldigt enkelt och det var ett mycket fint intryck. Med det loppet i kroppen så bör nu formen vara klart uppåt och från ett fint startspår på 20 meters tillägg så kommer One Cristal att kliva iväg bra och med en liknande insats som senast så ska han räknas mycket tidigt här.Min Vinnare: 10 Global Caps

Spets efter 500m: 10 Global Caps

Skrällen: 9 Rio Alta Wine

Rankingen: A: 10,5 B: 9,12,2,3,8 C: 6,1,7,11,4
Lycka till!

Christoffer