Dagens Dubbel körs denna söndag på huvudstadsbanan Solvalla. Jag spelar med mina A-Grupper i varje avdelning vilket ger totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Solvalla 7/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 3140m Volt

11 J.J.Another Vinn har kommit igång riktigt bra i år och har på sex starter tagit tre segrar och matchats mot rätt så tufft motstånd på V75 där hon även har tagit två segrar. På slutet har hon dock inte fått någonting med sig även om hon senast gjorde det bra i skymundan från ett tufft utgångsläge. Här går nioåringen ner lite i klass sett till motståndet och är anmäld barfota runt om vilket isåfall blir för första gången på ett bra tag och det ska givetvis bli intressant att se vilken utväxling det ger. 40 meters tillägg är alltid tufft, men i ett litet fält så kommer hon ändå kunna finna en fin position och om sedan J.J.Another Vinn kan få en fin resa här så räcker hennes avslutning långt och jag tycker hon är given förstahäst här sett till formen och att hon går ner i klass här. 

7 Starstrucked är även hon formstark och har tagit fem segrar på sju starter i år. Närmast kommer hon från tre raka segrar där hon senast skrällvann mot bra hästar efter att ha kommit loss från invändigt läge och via en fin avslutning så blev då segern mycket lätt till slut. Hon har både snabbhet och styrka i sig och står här återigen inför en spännande uppgift över en passande lång distans och från ett bra startspår så kommer sjuåringen iväg bra och bör finna en fin position trots att hon startar med 20 meters tillägg. Sedan får man se vilken taktik som kusken Mats Djuse väljer här, men med den fina formen hon har så tål Starstrucked ett rätt så tufft upplägg om det behövs och hon ska ses med bra segerchans på nytt. 

Min Vinnare: 11 J.J.Another Vinn

Spets efter 500m: 3 Estrella Diamante

Skrällen: 1 Impactdarche

Rankingen: A: 11,7 B: 3,1,10,9,2 C: 5,6,4,8


DD-2 1640m Auto

12 Never Give Up är en rejäl herre som inledde sin karriär förra året som treåring under hösten och tog då tre segrar och en andraplats på fyra starter. I år har det blivit två starter där han senast var ute i ett rätt så tufft lopp i början av februari och var då lite sämre som femma i mål. Nu har fyraåringen fått en pust efter det på två månader och tränar på fint samtidigt som han är under utveckling enligt stallet. Här har han lottats till ett jobbigt utgångsläge över den korta distansen, men samtidigt så blir det barfota fram vilket är optimalt och om han bara har lite tur under loppets gång med position och tempo på loppet så kommer Never Give Up att leverera en fin prestation här och då jag håller han som fältets bästa häst så får han förstarösten. 

2 Victory Poseidon har gjort det bra i årets tre starter och tagit en seger och en tredjeplats på dessa. I senaste starten så kördes femåringen till ledningen kort efter start och höll där sedan ett rätt så tufft tempo och gjorde det klart bra då han blev trea. Han bör gå framåt för varje lopp han gör och denna gång så väljer man att sätta på en amerikansk sulky för första gången i karriären och det bör ge en rätt så fin effekt på Victory Poseidon som från det här utgångsläget kommer att få en fin resa och han ska räknas mycket tidigt. 

Min Vinnare: 12 Never Give Up 

Spets efter 500m: 1 Niki Lauda

Skrällen: 1 Niki Lauda 

Rankingen: A: 12,2 B: 1,4,10,3,9,5 C: 6,7,8


Lycka till!

Christoffer