Dagens Dubbel körs denna onsdag på Tingsrydstravet i Småland. Jag spelar med båda mina A-Grupper i varje avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Tingsryd 12/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 1609m Auto

3 Point Of Perfect är en amerikanare som tillhörde de bättre i sin kull i hemlandet och på arton starter förra året blev det nio pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt över 2.5 miljoner kronor intjänat. Han köptes inför den här säsongen in av danska ägare och Bo Westergaard men när denne kom i kläm med rättvisan så har hästen nu istället kommit till Sverige och sin nya tränare Mattias Djuse. Han startade i fyraåringseliten under Elitloppshelgen och kändes då enligt stallet väldigt fin inför loppet, men galopperade kort efter start och sen var den dagen förstörd. Här startar han från ett perfekt utgångsläge då han är väldigt kvick ut den första biten och med en fin resa i den främre träffen så kommer Point Of Perfect att avsluta rejält här och ska ses med mycket fin segerchans om han travar hela vägen.

6 Click Bait hade ett fint fjolår med över 1.4 miljoner kronor intjänat och har i år fortsatt visat att han kan utmana eliten även om det inte blivit någon seger än på sju starter. Under Elitloppshelgen så var han ute i Sweden Cup och slutade då från ledningen tvåa i försöket för att sedan sitta fast i rygg ledaren i finalen och han såg då väldigt fin ut. Han har absolut toppform för dagen enligt stallet och man är förstås nöjda med ett framspår här som gör att åttaåringen kommer att få en fin resa i den främre träffen med siktet inställt på ledningen dit jag tror att man når. Om sedan det inte kostar allt för mycket kraft så tycker jag att Click Bait ska tas på största allvar och han leder det här loppet mycket länge.


Min Vinnare: 3 Point Of Perfect
Spets efter 500m: 6 Click Bait
Skrällen: 7 Get A Wish
Rankingen: A: 3,6 B: 10,7,1,5,2 C: 8,4,9


DD-2 1609m Auto

2 Dany Capar är en flyfotad italienare som gjort två starter på svensk mark och varit riktigt bra. I näst senaste starten så gick han direkt ut på V75 och kördes då till ledningen efter 400 meter i en snabb öppning innan han fick dämpa tempot en bit och sedan blev segern mycket enkel. Han gjorde sedan en ny fin insats under Elitloppshelgen då han i ledningen drog på i ett jämnt tempo och höll sedan väldigt bra hela vägen in i mål, men fick ge sig den sista biten och nöja sig med andraplatsen. Stallet är fortsatt nöjda med hästen och tror att en milebana som Tingsryd är ska passa femåringen väldigt bra och från ett optimalt utgångsläge så kommer Dany Capar lägga beslag på ledningen här och sedan är han hästen att slå för övriga.

5 Danao Degli Dei var lite av vinterns häst då han efter att han kom till Adrian Kolgjinis stall tog fem raka segrar på V75 och var riktigt fin. Han gjorde sedan i början av maj en start i Finlandia Ajo där han inte riktigt räckte till och senast provade man Sweden Cup under Elitloppshelgen men där fick han ett tufft lopp och åkte ut redan i försöket. Till den här starten så kliver han ner i sin ordinarie klass igen och med lopp i kroppen så bör formen vara helt okej och från ett fint utgångsläge så bör han kunna droppa ner i en rätt så vettig position. Om sedan Danao Degli Dei har en bra dag så kommer han att bjuda på en fin insats här och ska räknas med segerchans.


Min Vinnare: 2 Dany Capar
Spets efter 500m: 2 Dany Capar
Skrällen: 8 Lozano Di Quattro
Rankingen: A: 2,5 B: 8,6,3,7,10,1 C: 9,11 
Lycka till!
Christoffer