Dagens Dubbel körs denna tisdag på Tingsrydstravet och jag spelar med båda mina A-Grupper i varje avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer.


Dagens Dubbel-Förslag Tingsryd 9/7

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 1609m Auto


6 Epicure D.E. är en väldigt läcker häst som ser ut att ha fått det att lossna rätt så rejält i år då det på fyra starter blivit tre segrar och dessa har på slutet kommit på rad. Senaste starten i mitten av juni var just på Tingsryd och han kördes då till ledningen direkt från start i en rätt så snabb öppning innan han fick dämpa tempot rätt så rejält och via en snabb avslutning sedan så blev segern enkel. Denna gång är distansen lite kortare vilket även det fungerar bra och från ett klart bra startspår här så kommer kusken och tränaren Joakim Lövgren att ha siktet inställt på ledningen återigen och väl därifrån så ska Epicure D.E. ses med toppchans.

2 Stens Rebell är en trevlig fyraåring som man på slutet varit ute i rätt så tuffa lopp med och så sent som för tio dagar sedan så slutade han femma i en V75-Final efter en resa i rygg på ledaren där han blev kvar hela loppet med krafter kvar över mål. Innan dess i näst senaste starten så var han ute på just Tingsryd och efter att då ha fått luckan sent så avslutade han vasst, så formen är det inget fel på. Utgångsläget här passar fint och en resa i den främre träffen på nytt lär det bli härifrån och återigen så bör Stens Rebell vara med och blanda sig i toppstriden.Min Vinnare: 6 Epicure D.E.

Spets efter 500m: 6 Epicure D.E.

Skrällen: 1 Abel Lock

Rankingen: A: 6,2 B: 4,1,12,11,9,7 C: 5,3,8,10
DD-2 1609m Auto


10 Zipzeronada är en talangfull treårig dam som redan var igång och gjorde fem starter förra året men har främst i år utvecklats fint. Efter att hon slutade tvåa i sin näst senaste start i ett uttagningslopp till Breeders Course så var hon senast ute i finalen under Elitloppshelgen men galopperade då 600 meter före mål sedan hon krokat ihop med ett annat ekipage. Efter det har hon fått ladda om i 1.5 månad med sikte mot lite större lopp som så småningom kommer senare på sommaren och i höst och här så tycker jag att stallet har hittat en på förhand väldigt lämplig uppgift åt henne då hon går ner kraftigt i klass sett till motståndet. Utgångsläget hade dock kunnat vara bättre men om det inte strular allt för mycket här för Zipzeronada så kommer hon att göra ett bra lopp och hon måste då räknas mycket tidigt här.

9 Kaffeåchampagne har alltid visat en hel del kunnande men det är först på slutet som hon verkligen har tagit för sig sedan hon i början av april bytte tränare till Per Henriksen där det på fyra starter blivit tre pallplaceringar varav en seger. I senaste starten så var hon ute i ett rätt så tufft lopp och fick då en resa i andra par utvändigt innan hon gick på ute i tredjespår 600 meter före mål och hon såg då väldigt trög ut innan hon fick upp farten över upploppet och inkom som trea på ett bra sätt. Till den här starten gör man en intressant ändring i att låta fyraåringen få springa barfota runt om för första gången i karriären vilket är väldigt intressant och dessutom i kombination med en amerikansk sulky vilket man provade för första gången senast och om det bara löser sig hyfsat från det här bakspåret för Kaffeåchampagne så tycker jag att hon ska räknas tidigt.Min Vinnare: 10 Zipzeronada

Spets efter 500m: 5 Ahorsewithnoname

Skrällen: 3 Dencos Miss Caruso

Rankingen: A: 10,9 B: 3,5,2,4,8,6,11 C: 1,7,12

Lycka till!

Christoffer