Dagens Dubbel körs denna fredag på Tingsryd och Bodentravet. Jag spelar med båda mina A-Grupper i varje avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Tingsryd/Boden 31/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 1609m Auto

6 Neo Turbo är en mycket grundkapabel herre som matchades mot tuffa hästar under fjolåret och gjorde det då riktigt bra när han på tolv starter var bland de tre främsta fem gånger varav två stycken slutade med seger. Han gör här årsdebut efter 6.5 månaders tävlingsfrånvaro men är väl förberedd enligt stallet då han tränat på bra. Utgångsläget passar även det väldigt fint då han är snabb ut den första biten och dessutom åker den amerikanska sulkyn på här och med siktet inställt på ledningen från kusken och tränaren Rick Ebbinge så tycker jag att detta ser ut som en rätt fin segerchans för Neo Turbo som får förstarösten här.

5 Flirting Diamond har gjort det bra i år då han på sju starter varit bland de tre främsta fyra gånger och tagit två segrar. I senaste starten i mitten av maj så var han bra som tvåa då han från fjärde par utvändigt levererade en rejäl avslutning sista 700 meterna och kopplade även greppet in mot upploppet innan han fick ge sig den sista biten. Det var ett fint formintryck från sjuåringen som nu har lottats till ett fint utgångsläge här och kusken Victor Rosleff bör kunna finna en hygglig position åt Flirting Diamond som med en liknande insats som senast ska räknas tidigt här.


Min Vinnare: 6 Neo Turbo

Spets efter 500m: 6 Neo Turbo

Skrällen: 3 Herbie Peak

Rankingen: A: 6,5 B: 12,3,1,4,2,7,10 C: 9,8,11


DD-2 2140m Auto

4 Bollinger Bishop är en mycket fin tävlingshäst som nästan alltid är med i den främre träffen och har i år på sju starter tagit fyra pallplaceringar varav två stycken segrar. I senaste starten spände man bågen och provade V75 och han fick då med sig en fin fjärdeplats efter att ha startat från ett hopplöst utgångsläge. Nu går han ner lite i klass igen sett till motståndet och från ett fint startspår mitt bakom startbilen så kommer femåringen att få en fin resa och då han även tål att göra en hel del jobb själv under loppets gång om så krävs så tycker jag att Bollinger Bishop ska ses med god segerchans.

1 Thai Targaryan är en norskfödd herre som nu bytt hemland till Finland där han finns hos sin nya tränare Vesa Jokiniemi som han här gör debut för. Man kan inte klaga på förutsättningarna som man har fått här med ett innerspår bakom startbilen vilket även sjuåringen kan utnyttja då han är kvick ut den första biten och om man sedan når till tät så tror jag att man mer än gärna vill köra i den positionen. Sett till motståndet så är detta nog inte särskilt tuffare än det som han har stött på tidigare i Norge och om Thai Targaryan har en bra dag här så ska han räknas mycket tidigt.


Min Vinnare: 4 Bollinger Bishop

Spets efter 500m: 1 Thai Targaryan

Skrällen: 8 Djang Limit

Rankingen: A: 4,1 B: 3,8,6,11,7,9,12 C: 10,5,2
Lycka till!

Christoffer