Dagens Dubbel körs denna lördag på Umåker i Umeå. Jag spelar med mina A-grupper i varje avdelning vilket är totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Umåker 11/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto 

5 Mellby Knekt är en talangfull herre som trots sin ålder på fem år endast gjort sju starter i karriären men har på dessa tagit fyra segrar. Han var senast tillbaka på tävlingsbanan efter ett break på tre månader och var då riktigt bra som tvåa på V75 efter att ha galopperat kort efter start för att sedan få en resa en bit bak i kön. Han gick sedan på ute i tredjespår 1100 meter före mål och stod sedan för en rejäl avslutning. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara än bättre och denna gång så är utgångsläget som är mitt bakom startbilen mer passande för Mellby Knekt som normalt sett är travsäker och ska ses med en fin segerchans här.

4 Portofino hade en fin utveckling under fjolåret med fyra segrar på femton starter och över 384 tusen kronor intjänat. Han gjorde årsdebut i början av april efter närmare fem månaders frånvaro och visades då upp i ett bländande skick när han utklassade sitt motstånd och går av det intrycket att döma mot en fin säsong. Han känns efter årsdebuten fortsatt väldigt fin i träningen enligt stallet som har matchat mot det här loppet som även går över en passande lång distans. Utgångsläget är fint och Portofino kan vinna det här loppet på flera olika sätt då han besitter en rejäl styrka och ska med hjälp av den räknas som ett hett segerbud här.Min Vinnare: 5 Mellby Knekt
Spets efter 500m: 5 Mellby Knekt 
Skrällen: 2 Arpi Broline 
Rankingen: A: 5,4 B: 3,1,2,7,12,11,8 C: 9,6,10DD-2 2140m Auto

3 Kingslayer Pellini har varit fin i årets fyra starter och ser ut att komma med formen på topp till det här loppet. Han tog i senaste starten årets första seger då han efter en resa i ryggar attackerade via tredjespår 750 meter före mål och kom fram utvändigt ledaren runt slutsvängen och vann sedan mycket enkelt. Här står han ännu bättre till sett till startspåret som han även kan utnyttja då han kan öppna bra den första biten men han går lika bra bakifrån vilket gör att kusken och tränaren Daniel Wäjersten har flera taktiska val att välja mellan. Jag tror på en fin resa här i andraspår i ryggar återigen för femåringen som med sin normalt sett starka avslutning kommer fälla många här och jag tror att Kingslayer Pellini med formen på topp fäller alla till slut.

5 Never Mind’em är en herre med fint kunnande de dagar han får det att stämma fullt ut. Han kom igång med sitt startande på allvar först i fjol som fyraåring då det på tolv starter blev sju pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt över 611 tusen kronor intjänat. Han tog sig till finalen av Europaderbyt där han fick visa vad han kan då han slutade fyra bakom hästar som Barack Face och Just A Gigolo och gick då faktiskt i mål med lite sparat dessutom. Han gör här årsdebut efter att han inte har startat sedan i slutet av november men ska enligt stallet vara väl förberedd inför detta och gick ett rejält jobb förra veckan. Startspåret passar honom fint då han kan öppna bra den första biten om man väljer att köra från start vilket jag tror att kusken Magnus Djuse gör här och kör till ledningen där han trivs bra och blir svårfångad.Min Vinnare: 3 Kingslayer Pellini 
Spets efter 500m: 5 Never Mind’em
Skrällen: 4 B.Sacamano 
Rankingen: A: 3,5 B: 2,4,9,11,6,7 C: 12,8,10,1Lycka till!
Christoffer