Dagens Dubbel körs denna fredagskväll på Umåker och Örebro. Jag väljer att spela med en spik i den första avdelningen för att sedan ta med fem hästar i den andra avdelningen vilket ger totalt fem kombinationer.


Dagens Dubbel-Förslag Umåker/Örebro 22/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 1640m Auto

I den första avdelningen så väljer jag att spika den häst som jag tycker lyfter sig över de andra hästarna här sett till kapacitet. 

Min vinnare av loppet är 11 Bourne Dominion som har riktigt bra kapacitet dom dagar som han tävlar på topp, men har varit lite ojämn till och från och har inför den här årsdebuten fått en längre vila på närmare fem månader. Han har skött sin vinterträning på ett mycket bra sätt och ska komma väl förberedd inför detta. Startspåret över den här korta distansen är dock inget att jubla över och det kommer att krävas lite tur under loppets gång, men i ett lite ojämnt lopp så tycker jag att åttaåringen ändå är den bästa hästen och om det flyter på för han här vilket jag tror det kommer att göra så tror jag att Bourne Dominion spurtar ner de andra till slut.

Motbudet för er som vill gardera är finska gästen 7 Elvis Travian som har visat fin form i hemlandet på slutet med ett par segrar och väljer nu att matchas mot lite tuffare motstånd på svensk mark och här har han inte riktigt räckt till tidigare. Nu är dock formen riktigt bra och från ett öppet startspår så öppnar femåringen bra och med en resa i den främre träffen så tror jag ändå att Elvis Travian ska kunna hävda sig bra här och ska ses som det främsta motbudet.


Min Vinnare: 11 Bourne Dominion

Spets efter 500m: 7 Elvis Travian

Skrällen: 3 Juno Beach

Rankingen: A: 11 B: 7,3,2,1,4,6,9,12 C: 5,10,8DD-2 1609m Auto

I den andra avdelningen väljer jag att ta med fem hästar på Dagens Dubbel. 

Min vinnare och spetsbudet i loppet är 4 Caradja som i grunden är en rätt så fin häst som gör starka prestationer utan att få vinna så mycket lopp. I senaste starten så var det ledningen som gällde och i ett lopp som blev ganska ryckigt kört så stumnade hon lite till slut och fick nöja sig med en fjärdeplats, men var då klart godkänd. Nu har det gått närmare 1.5 månad sedan den senaste starten då hon haft lite slem i halsen, men hon blev snabbt frisk från det och har nu skött sin träning bra under en tid. Förutsättningarna här är intressanta med ett fint startspår då hon är kvick från start och dessutom aviserar stallet att det blir barfota runt om samt helstängt huvudlag så siktet kommer definitivt att vara inställt på ledningen här från kusken och tränaren Jörgen S Eriksson. Väl i den positionen och med de intressanta ändringarna som man gör så tycker jag att Caradja är hästen att slå för övriga och jag säger spets och slut!

Främsta motbudet är 9 Putte som är en fin häst som härdats mycket på V75 och hade ett fint fjolår med elva pallplaceringar på 21 starter varav åtta stycken segrar. Här gör femåringen årsdebut efter tre månaders frånvaro och rapporteras träna riktigt bra enligt stallet inför den här starten. Utgångsläget kunde varit bättre, men det är ändå ett passande smygläge här i en comeback och om Putte kan få en fin resa här i ryggar så tycker jag att hans avslutning ska räcka långt här och han ska med på kupongen.

Den tredje hästen i min A-Grupp är 5 A Sniper som har gjort fyra starter i år med en andraplats som bäst och har inför den här starten fått träna en månad istället för att starta då det inte funnits några passande lopp för femåringen. Han sköter dock träningen på ett riktigt bra sätt enligt stallet och till den här starten blir det dessutom barfota runt om vilket är ett plus. Från ett fint startspår så kommer A Sniper och kusken Magnus Djuse iväg bra och med en fin resa här i den främre träffen så tycker jag att ekipaget ska ses med chans här.

Ytterligare två hästar jag tar med på kupongen är 3 Explosivelove A.F. som är en nyttig häst som ofta är med långt framme i loppen. Han står intressant till här med ett bra startspår då han är snabb ut den första biten och kommer att få en fin resa här i den främre träffen. Om han sedan kan få luckan efter en invändig resa så spurtar Explosive A.F. bra till slut och kan vara en rolig skräll här.

Från innerspåret hittar vi 1 O.M.Hazebrouck som hade ett fint fjolår med tio pallplaceringar på arton starter varav tre stycken segrar där en av dessa var på V75 under hösten. Han gör årsdebut här efter att ha vilat sedan annandagen då han slutade sexa i en V75-Final och sköter sin träning på ett bra sätt inför den här starten. Från ett rätt passande innerspår bakom startbilen så kommer O.M.Hazebrouck att få en vilsam resa och om det bara löser sig hyggligt för sjuåringen så kan hans avslutning räcka långt här. 

Min Vinnare: 4 Caradja

Spets efter 500m: 4 Caradja

Skrällen: 3 Explosivelove A.F.

Rankingen: A: 4,9,5 B: 3,1,2,10,8,6,11,7
Lycka till!

Christoffer