Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.

Dagens Dubbel körs under fredagskvällen på Umåker och Romme som saxar denna afton. Jag väljer att spela med en spik i den första avdelningen för att sedan gardera lite mer i den andra avdelningen.Dagens Dubbel-Förslag Umåker/Romme 16/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-1 2140m Auto


Den första avdelningen på Dagens Dubbel denna afton är ett lopp där en häst höjer sig kraftigt över de andra och står för klassen i gänget. 3 Soccerbox är det som jag väljer att spika från ett passande utgångsläge tillsammans med kusken Ove A Lindqvist. Hon är ofta med långt framme i loppen och har vid årets tre starter varit på prispallen i samtliga där hon i sin senaste start visade full form då hon avslutade vasst fram till tredjeplatsen efter ett passivt upplägg. Nu lär det inte backas från start, utan det är full fart framåt som gäller för start då femåringen är startsnabb och hon kommer att sitta i ledningen här efter ett par hundra meter och väl i den positionen är Soccerbox hästen att slå för övriga.

För er som ändå vill försöka fälla min spik så finner vi motbuden i 5 Party Brodda och 7 Polar Operation samt loppets skräll 11 Queen Tresher som visade fint kunnande under fjolåret där hon bland annat vann på V75. Tråkigt läge nu, men med lite tempo på loppet samtidigt som Soccerbox kommer bort på något vis så ska Queen Tresher ses som loppets skräll.

Min Vinnare: 3 Soccerbox

Spets efter 500m: 3 Soccerbox

Skrällen: 11 Queen Tresher

Rankingen: A: 3 B: 5,7,11


DD-2 1640m Volt

Den andra avdelningen på Dagens Dubbel denna kväll är klart mer svårlöst och jag väljer att ta med fem hästar.

7 Coffey är förstahästen för mig då han står bra till här med ett intressant startspår och det lär satsas rejält mot ledningen där han trivs allra bäst och om man kommer dit är Coffey svårluggad för övriga.

Motbudet hittar vi främst i 5 Wonderful Tonight som visat fin form i årets två starter där hon i den senaste vann på Solvalla efter att ha fått en fin resa och spurtat bra till slut. Startspåret den här gången kan innebära lite problem från start, men det rör sig om en travsäker dam och kusken Örjan Kihlström brukar lösa de flesta luriga uppgifterna. Hon klarar inte av att göra så mycket grovjobb själv, men med rätt resa som gör att hon får spara på speeden så är det inte många som står emot henne på ett upplopp.

En som visat fin form mot tufft motstånd på V75 i år är 1 Current Leader som näst senast vann just på rikstoton och senast slutade han sexa i en final. Nu får han möta ett lite enklare motstånd igen och från ett bra startspår kommer han få en bra position och Current Leader är bra nog att segerstrida här.

Ytterligare två hästar som jag tar med är 4 Kontur som jag lyfter fram som loppets skräll då han nu har lopp i kroppen efter att ha debuterat för sin nya tränare Jasmine Ising senast och kördes då snällt. Nu lär det vara mer påställt och om man bara kommer iväg hyggligt från det snäva fjärdespåret är Kontur aktuell här. 6 Oh Cean hade två raka segrar tagna på ett bra sätt inför den senaste starten där man provade V75 och han hade då lite otur när han hamnade i en trött rygg i sista sväng och såg formstark ut med krafter kvar över mål. Intressant startspår denna gång gör att han får en fin resa och mot ett enklare motstånd nu så ska Oh Cean tas på allvar.


Min Vinnare: 7 Coffey

Spets efter 500m: 7 Coffey

Skrällen: 4 Kontur

Rankingen: A: 7,5,1 B: 4,6,8,12,9 C: 2,10,11,3