Dagens Dubbel körs denna onsdag på Vaggerydstravet. Jag spelar med båda mina A-Grupper i respektive avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Vaggeryd 26/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2148m Auto

6 Devs Donator har alltid lovat en hel del men det är först i år som han tagit stora kliv i sin utveckling hos sin nya tränare Gustav Johansson som han på sex starter för tagit tre segrar och en tredjeplats. I senaste starten på Tingsryd i mitten av juni så blev det en resa i tredje par invändigt där han sedan blev kvar hela vägen in i mål och satt då fast med krafter kvar som femma. Nu provar man igen och den här gången så ser det lite bättre ut för sexåringen som är kvick ut den första biten och det bör bli så att Devs Donator tidigt sitter i ledningen här och sedan blir han väldigt svårslagen. Spets och slut! 

10 Kipketer Mearas är en mycket fin tävlingshäst som matchats i tuffa sammanhang under året och har gjort det klart bra med tre segrar och en andraplats på nio starter. I senaste starten så startade han från ett tråkigt utgångsläge över kort distans och kom därifrån aldrig riktigt in i matchen även om han gjorde det bra som sexa efter en fin avslutning. Här startar han med ett bättre startspår samtidigt som distansen är lite längre vilket är till fyraåringens fördel och med rygg på en hyfsat startsnabb häst här så bör kusken Björn Goop kunna komma igenom hyggligt den första biten tillsammans med Kipketer Mearas som normalt sett ska räcka långt här.

Min Vinnare: 6 Devs Donator

Spets efter 500m: 6 Devs Donator

Skrällen: 4 Nyras Lars R.

Rankingen: A: 6,10 B: 4,2,3,7,8,11 C: 1,12,5DD-2 2650m Volt

13 Zebulon är en fin fyraåring som under fjolåret hade en klart bra debutsäsong då det på tio starter blev fyra segrar och en tredjeplats. I år har han kommit igång klart bra med två segrar på fem starter och senaste segern kom i näst senaste starten då han från 20 meters tillägg fick en fin start och hamnade i tredje par utvändigt innan han kördes framåt och landade utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och därifrån så var han sedan överlägsen sitt motstånd. I senaste starten så var han återigen hårt betrodd och allting såg bra ut då han kom till ledningen och fick bestämma tempot, men han gav sig då 100 meter före mål och fick nöja sig med en fjärdeplats. Känslan är kanske att han är lite bättre när han får attackera bakifrån vilket han får göra denna gång från 20 meters tillägg och om kusken Dwight Pieters bara prickar starten hyfsat här så kommer man att finna en fin position och Zebulon ska räknas med fin segerchans.

1 Perfect Zon var igång och gjorde sina två första starter i slutet av förra året vilket gav en tredjeplats som bäst och har i år utvecklats väldigt fint då han på sex starter tagit fem pallplaceringar varav tre stycken segrar. I senaste starten så var han tillbaka efter ett par månaders uppehåll och gjorde det då helt okej som sexa och behövde nog det loppet i kroppen som bör ha fört fram honom en bit inför detta. Förutsättningarna går inte att klaga på med ett perfekt startspår som kommer ge fyraåringen en fin resa i den främre träffen och om man kan nå till ledningen så är mycket vunnet för Perfect Zon som är ett hett motbud.

Min Vinnare: 13 Zebulon

Spets efter 500m: 1 Perfect Zon

Skrällen: 7 Wehadthemall

Rankingen: A: 13,1 B: 6,7,15,9,12,4,3,5,2,14 C: 11,8,10

Lycka Till!

Christoffer