Dagens Dubbel körs denna söndag på Vaggerydstravet. Jag spelar med båda mina A-grupper i  varje avdelning vilket är totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Vaggeryd 28/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2148m Auto

7 Hardcore D.K. har en fin grundkapacitet men fick under fjolåret inte riktigt ut det till fullo. I år har han varit klart bättre där han främst på slutet börjat hitta formen genom två raka andraplatser. Känslan är att han fortsatt är uppåt i form och står därför inför en klart intressant uppgift här. Startspåret är lite lurigt däremot och det gäller för kusken Peter Untersteiner att försöka droppa ner i ett andraspår här och om det lyckas så tål femåringen att göra en hel del jobb själv under loppets gång om så krävs och mot ett lite blandat motstånd så tycker jag att Hardcore D.K. ska räknas med bäst chans i loppet.

4 Qillerbee har gjort det klart bra i årets fyra starter som gett tre pallplaceringar. I senaste starten så var man ute på V75 men den dagen förstördes efter att han blivit störd till galopp kort efter start. Utgångsläget här är bra och det kommer att bli ett fint löpningsförlopp här för femåringen som med rätt resa har en väldigt fin avslutning att tillgå och om det bara klaffar en aning här för Qillerbee så tycker jag att han är en tidig segerkandidat denna gång och kan mycket väl ta årets första seger här.


Min Vinnare: 7 Hardcore D.K.
Spets efter 500m: 2 Fairplay
Skrällen: 3 Bourbon Brodde
Rankingen: A: 7,4 B: 2,3,1,5,9,6 C: 10,11,8,12DD-2 2148m Auto

8 Famous Scotch är en välstammad dam som gjorde det bra under fjolåret då det blev sex pallplaceringar på nio starter varav tre stycken segrar. Hon årsdebuterade i mitten av april efter fyra månaders tävlingsfrånvaro och var då klart godkänd som fyra efter en tuff resa utvändigt ledaren. Det loppet har gjort henne gott och formen kommer nu att vara ytterligare framflyttad till den här starten som ser intressant ut. Startspåret är dessvärre tråkigt, men hon är rätt så kvick ut den första biten och därför bör kusken och tränaren Andrè Eklundh kunna köra sig till en rätt så vettig position här med sin adept och om det bara klaffar en aning här för Famous Scotch så håller jag henne som fältets bästa häst och rankar henne överst.

2 Holly D.K. är en danskfödd tjej med fin fart i sig och har på årets sex starter tagit fyra pallplaceringar varav en seger. Hon har på slutet haft lite otur då hon startat från dåliga startspår, men ändå visat fin form och bjöd i senaste starten på en fin långspurt till andraplatsen. Denna gång så är utgångsläget optimalt för femåringen som är kvick ut den första biten och med siktet inställt på ledningen här ifrån kusken och tränaren Joakim Lövgren så blir han tillsammans med sin adept Holly D.K. svårfångade i det här loppet och ska räknas mycket tidigt.


Min Vinnare: 8 Famous Scotch
Spets efter 500m: 2 Holly D.K.
Skrällen: 3 Ess Expression 
Rankingen: A: 8,2 B: 3,9,1,11,6,5 C: 10,7,12,4

Lycka till!

Christoffer