Dagens Dubbel körs denna fredag på Vaggeryd och Rommetravet. Jag spelar med min A-Grupp i den första avdelningen för att sedan spika i den andra vilket blir totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Vaggeryd/Romme 14/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2148m Auto

5 Luca Barosso har väldigt hög kapacitet inombords men har också strulat till det för sig en del då han har galopperat titt som tätt. På slutet har han dock travat två lopp i rad och då har han även varit med långt fram där han i näst senaste starten stod för en rejäl insats som tvåa i mål efter en tung resa utvändigt ledaren hela vägen. I senaste starten kom så årets första seger efter att han fått en fin resa i andra par utvändigt innan han med lite mindre än 600 meter kvar till mål gick på ute i tredjespår och efter en fin avslutning så blev segern säker. Här står han på nytt inför en intressant uppgift och han tävlar fortsatt lite mot sig själv då han är väldigt kapabel för den klassen han befinner sig i och med tanke på att han befinner sig i en fin trend med felfria lopp så får man tro att Luca Barosso travar hela vägen även den här gången och då är han loppets klart bästa häst. 

2 I Am Timmie har de senaste 6-7 månaderna haft en väldigt fin utveckling och har i år på sex starter varit bland de tre främsta fem gånger samt tagit tre segrar. I senaste starten som var i början av maj var han ute på Tingsryds milebana och drog då på i ett jämnt tempo framme i ledningen och såg länge ut att vara på väg mot segern men fick då ge sig i sista steget och han höll tappert. Nu gör han första starten efter ett tävlingsuppehåll på närmare 1.5 månad och gör dessutom första starten i ny regi här, men har samtidigt lottats till ett optimalt startspår och bör vara den som sitter i ledningen och det är en position som I Am Timmie trivs i och om han inte tappat allt för mycket form efter senaste starten så ska han räknas mycket tidigt även här. 


Min Vinnare: 5 Luca Barosso
Spets efter 500m: 2 I Am Timmie
Skrällen: 3 Hollywood Trick
Rankingen: A: 5,2 B: 9,10,3,12,11,7,8 C: 1,13,6,4 


DD-2 2140m Volt

7 Frivoll Gorm är en herre med fin fart i sig som efter en lite ojämn första säsong på tävlingsbanan ifjol verkligen fått det att lossna i år då han på fem starter tagit fem segrar. Extra imponerande var han i näst senaste starten då han efter att ha galopperat kort efter start kom ikapp fältet och fick en position i femte par utvändigt innan han med 1100 meter kvar till mål avancerade framåt via tredjespår, och efter att ha svept fältet på den sista bortre långsidan så vann han mycket enkelt. I senaste starten så stötte han på ett lite enklare sällskap och kördes då till ledningen efter ett halvvarv och väl där så vann han i ohotad stil efter att ha avslutat sista 800 meterna via 1.25.5. Här startar han med 20 meters tillägg men körs återigen av kusken Erik Adielsson som även körde senast och från ett fint startspår så bör Frivoll Gorm kunna finna en fin position här och om han bara står på benen så har han fart som räcker och blir över i det här loppet och jag spikar utan att tveka. 

1 Eld Messi är jämn och säker i sina prestationer och har på sju starter i år varit på prispallen i sex av dessa varav en har slutat med seger. I senaste starten så hade han samma startspår som nu och tog då hand om ledningen enkelt innan han släppte över den för att sedan överta igen efter 600 meter. Med sedan knappa varvet kvar till mål så släppte kusken Marcus Lilius återigen över ledningen och istället fick han göra jobbet utvändigt ledaren sista 800 meterna och höll därifrån farten fint hela vägen in i mål som tvåa. Nu hoppar kusken Mats Djuse upp i sulkyn igen och från ett perfekt startspår så vill han givetvis nå ledningen för att sedan köra i den positionen hela vägen och på en bra dag så kan Eld Messi vara vinnaren här. 


Min Vinnare: 7 Frivoll Gorm
Spets efter 500m: 1 Eld Messi
Skrällen: 1 Eld Messi
Rankingen: A: 7 B: 1,13,11,3,4,10,5,9,12,2 C: 15,8,1,4,6Lycka till!
Christoffer