Dagens Dubbel körs denna söndag på Vermo i Helsingfors. Jag spelar med min A-grupp i den första avdelningen och sedan spikar jag i den andra vilket är totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Vermo 5/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2120m Auto

3 Speed Matters är en segervan herre som segrat i mer än var tredje start i karriären. I år har det blivit fyra starter och på dessa två segrar och en tredjeplats där segrarna har kommit två på rad inför detta och senast på Solvalla så fick han en fin resa i tredje par utvändigt och avslutade sylvasst över upploppet till seger. Denna gång står sexåringen lite bättre till med ett fint startspår och kusken Magnus Djuse lär ha siktet inställt på ledningen här och i den positionen så trivs Speed Matters bra och detta ska vara en rätt så bra segerchans.

1 Sahara Dangerous är en finländare som fått två lopp i kroppen i år och har på dessa tagit en seger och en andraplats. Vid segern i senaste starten som var mot lite billigare motstånd så kördes han direkt till ledningen och sedan hade man full kontroll hela loppet och han vann enkelt. Han bör till den här starten gå fram ytterligare i form och intressant är det att han får Björn Goop upp i sulkyn bakom sig och från ett fint innerspår bakom startbilen så kommer Sahara Dangerous få en fin resa, och om det sedan klaffar lite med löpningsförloppet här så ska det räcka långt.Min Vinnare: 3 Speed Matters
Spets efter 500m: 3 Speed Matters
Skrällen: 6 Lukanos
Rankingen: A: 3,1 B: 9,10,6,5,12,4,7 C: 8,11

 

DD-2 1620m Auto

5 Hail Mary hade ett väldigt fint fjolår med segrar i både Hugo Åbergs Memorial och Sundsvall Open Trot vilket gjorde att han sprang in över 3.9 miljoner kronor. Nu har denna femtonfaldiga miljonär fått ett lopp i kroppen efter ett Frankrikeäventyr och han vann då mycket enkelt mot ett lite billigare sällskap. Formen bör komma allt mer för åttaåringen som här är på jakt efter en Elitloppsbiljett som vinnaren av det här loppet får. Startspåret är optimalt och här lär kusken Örjan Kihlström ladda det som går från start och då jag tror att Hail Mary tidigt sitter i ledningen här så spikar jag. 

3 Stoletheshow är en av Norges bästa hästar och har startat på kontinuerligt under vintern med fina resultat och har i år på sex starter tagit fyra segrar. I senaste starten var han duktig som trea efter en tuff resa utvändigt ledaren och stallet är nöjda med hur nioåringen känns för dagen. Här har man lottats till ett perfekt utgångsläge då han är kvick ut den första biten och sedan får vi se vilken taktik kusken Magnus Djuse väljer här, men med en fin resa så kommer Stoletheshow att blanda sig i segerstriden här.


Min Vinnare: 5 Hail Mary
Spets efter 500m: 5 Hail Mary
Skrällen: 10 Mellby Jinx
Rankingen: A: 5 B: 3,2,9,10,8,7,6 C: 4,1Lycka Till!

Christoffer