Dagens Dubbel körs denna måndag på Gotland och Visbytravet. Jag spelar med min A-Grupp i den första avdelningen för att sedan spika i den andra vilket blir totalt två kombinationer.


Dagens Dubbel-Förslag Visby 10/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2120m Auto

5 Micke Sting är i grunden en väldigt kapabel herre som dock kan vara lite upp och ner i sina prestationer. I år har han hunnit med att göra fyra starter och på dessa tagit tre pallplaceringar varav en seger. Han kommer närmast från två raka starter på V75 där han näst senast var trea på Romme och i senaste starten på Örebro så flöt det inte riktigt i travet och han galopperade då 300 meter före mål. Nu har han fått ladda om under 1.5 månad och lär säkert vara i ordning för en fin prestation här och motståndet är ju klart enklare denna gång. Från ett fint startspår så kommer Micke Sting att få en fin resa och om han tävlar på sin normala nivå så ska detta vara en mycket bra segerchans för Micke Sting.

2 Edforever är en flyfotad herre som är bra när han väl får det att stämma och det fick han i senaste starten då han efter en resa mestadels utvändigt ledaren var riktigt bra och vann enkelt. Nu möter han däremot ett klart tuffare motstånd än senast men då växlar man även upp och låter han få springa barfota runt om för första gången på ett år och det i kombination med en amerikansk sulky vilket är första gången. Om det faller väl ut så kan detta bli intressant för Edforever som ser ut att kunna ta hand om ledningen här och väl därifrån kan han bli svårfångad.

Min Vinnare: 5 Micke Sting

Spets efter 500m: 2 Edforever

Skrällen: 10 Savoy

Rankingen: A: 5,2 B: 4,10,6,9 C: 12,8,1,3,7DD-2 2120m Auto

10 Value For Moni har matchats mot tuffa hästar på slutet och var i senaste starten ute på V75 där det blev en åttondeplats och hon hängde med klart godkänt då. Hon känns enligt stallet väldigt fin i träningen och formen ska för dagen vara bra och dessutom så går hon ner kraftigt i klass den här gången. Upplägget från kusken Stefan Persson lär bli offensivt om det behövs och hon tål även att göra en hel del jobb själv om så krävs och i ett ojämnt lopp ska detta vara en toppchans för Value For Moni som jag spikar.

5 Flys Popcorn är en kapabel herre de dagar som han får det att fungera men har sina hyss för sig ibland då han galopperar titt som tätt. Han återkommer här efter närmare fyra månaders tävlingsfrånvaro och kommer nog behöva något lopp i kroppen innan formen sitter där. Utgångsläget här är dock bra och jag gillar det han har visat tidigare när han väl har travat i loppen för då är han ofta med långt fram. I ett ojämnt lopp så är Flys Popcorn given andrahäst och om min vinnare av loppet kommer bort här är han även ett hett segerbud om det klaffar.

Min Vinnare: 10 Value For Moni

Spets efter 500m: 3 Just Wish Me Boko

Skrällen: 5 Flys Popcorn

Rankingen: A: 10 B: 5,3,11,12,6,1,2 C: 7,8,4,9

Lycka till!

Christoffer