GS75 körs denna söndag i Århus i Danmark. Jag spelar med tre stycken spikar och det i GS75-3 där jag tror att 5 Eddie The Eagle leder från start till mål, i GS75-5 så kommer segermaskinen 5 Vamos Flax ut och i GS75-7 så står 2 Extreme för klassen i gänget. 


GS75-Förslag Århus 30/6

G75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


GS75-1 2880m Volt 

2 Modric Renka är en segervan herre som tränas i Holland och har på karriärens sexton starter tagit tio segrar. Man provade lyckan på svensk mark och V75 för tre starter sedan och slutade då fyra efter en resa i tredje par utvändigt efter att han inte varit som bäst. Efter det så har han på hemmaplan tagit två raka segrar och studsat tillbaka fint. Nu gör man en lite längre resa återigen och det blir första gången som femåringen får prova på voltstart här vilket han dock bör klara av bra och kusken Jaap Van Rijn är Hollands bästa och står sig bra även i dessa sammanhang. Här gäller det främst att komma iväg felfritt och sedan efter ett par hundra meter så tror jag att Modric Renka sitter i ledningen och väl där så blir han mycket svårslagen här. 

3 Starcatcher är en rätt så trevlig tävlingshäst som ofta är med långt fram i loppen och har på årets tre starter tagit en seger och en andraplats. I senaste starten i slutet av maj så var han riktigt bra som tvåa efter att ha körts offensivt fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och höll sedan väldigt bra hela vägen in i mål och det var ett fint formintryck. Från det här utgångsläget så kan kusken och tränaren Kasper Foget köra sig till en fin position och om det sedan stämmer för Starcatcher här så kommer han att dyka upp i den främre träffen. 

Min Vinnare: 2 Modric Renka 

Spets efter 500m: 2 Modric Renka 

Skrällen: 3 Starcatcher 

Rankingen: A: 2 B: 3,12,15,6,7,10,1,13 C: 5,4,8,9,11


GS75-2 2360m Auto 

5 Inferno är en bra häst när han väl får det att stämma och har i år efter ett lite sämre år förra året kommit igång bra. På sju starter så har det blivit två segrar och två andraplatser där den senaste segern kom näst senast på svensk mark då han på Jägersro avslutade sylvasst över upploppet efter att ha fått en fin resa i ryggar. I senaste starten så gick det lite för fort in mot den första svängen och därav galoppen men han kändes annars fin enligt kusken och stallet tycker att formen är lika bra som vid segern. Startspåret här passar fyraåringen perfekt då han är kvick ut den första biten och efter en bit här så tror jag att Inferno sitter i ledningen och väl i den positionen så tror jag att han leder det här loppet från start till mål. 

4 Jacques är en fin herre som i sin näst senaste start vann danska sprintermästaren på ett fint sätt då han tog hand om ledningen efter ett par hundra meter och sedan efter att ha blivit rejält utmanad över upploppet så sträckte han på sig väldigt fint. I senaste starten så fick han en invändig resa fram tills slutsvängen och upploppet då han kunde flyttas ut ett spår, men han galopperade då i en lite trång situation. Här står han inför en spännande uppgift och med ett bra startspår mot ett passande motstånd så kommer det att bli en fin resa för Jacques som med tanke på det han vann i sin näst senaste start ska räcka väldigt långt även här. 


Min Vinnare: 5 Inferno 

Spets efter 500m: 5 Inferno 

Skrällen: 9 Ivory 

Rankingen: A: 5,4 B: 3,12,8,9,2,1,10 C: 7,6,11 


GS75-3 1800m Auto

5 Eddie The Eagle är en snabbfotad hedersherre som under fjolåret vann nio av sexton lopp som han startade i och har i år på fyra starter tagit tre pallplaceringar med en andraplats som bäst. Han kommer närmast från två raka tredjeplatser där han senast kördes fram utvändigt ledaren efter 700 meter och höll sedan väldigt bra hela vägen in i mål så formen ser ut att vara riktigt bra för dagen. Förutsättningarna här är helt annorlunda med ett optimalt startspår för åttaåringen då han är kvick ut den första biten och siktet är givetvis inställt på ledningen här från kusken och tränaren Michael Lönborg och väl från tät så trivs Eddie The Eagle riktigt bra och detta är en toppchans. Jag spikar! 

4 Staro Obrigado blev det endast fyra starter för förra året men har kommit igång bättre i år då det på fem starter blivit två segrar. I senaste starten så var han ute i samma lopp som min vinnare och fick då en invändig resa och höll därefter farten helt okej och innan det var han bra som fyra mot tuffa hästar. Till den här starten så går han ner lite i klass och från ett fint startspår så bör sjuåringen kunna få en fin resa en bit fram här och om sedan min vinnare av loppet kommer bort så är Staro Obrigado den jag har mest tro på där bakom. 


Min Vinnare: 5 Eddie The Eagle 

Spets efter 500m: 5 Eddie The Eagle 

Skrällen: 8 Alvin C.G. 

Rankingen: A: 5 B: 4,1,8,6,3,2 


GS75-4 2300m Volt 

9 Glorius Rain är en toppmärr som efter ett fint fjolår kommit igång riktigt bra även i år då det på fyra starter blivit tre segrar och en tredjeplats. I näst senaste starten så gjorde man resan till Jägersro i Malmö där hon mot rätt så tuffa hästar gjorde det bra som trea och i senaste starten just på Århus så kördes hon till ledningen efter ett par hundra meter och därefter så hade hon full kontroll på loppet hela vägen och vann mycket enkelt. Till den här starten är det lite annorlunda förutsättningar för sexåringen som startar med 40 meters tillägg över lite längre distans vilket hon inte är helt van vid, men hon möter ett klart enklare motstånd den här gången och om bara kusken och tränaren Flemming Jensen kan finna en hyfsad position här åt sin adept så kommer Golden Rain att leverera en rejäl avslutning och då ska det räcka hela vägen här. 

1 Happy Ice är en segervan tjej med sju segrar på tolv starter hittills i karriären. I år har hon hunnit med att göra tre starter och på dessa tagit två segrar där hon i sin senaste start öppnade bra från start och kunde köras till ledningen kort efter start och väl därifrån så vann hon sedan enkelt. Hon har för dagen väldigt fin form och står intressant till även den här gången och bör kunna komma till ledningen även denna gång och sedan vill nog kusken och tränaren Michael Lönborg köra i den positionen som har god tro på Happy Ice som är den främsta utmanaren till segern här. 


Min Vinnare: 9 Glorius Rain 

Spets efter 500m: 1 Happy Ice 

Skrällen: 2 Hafa Go 

Rankingen: A: 9 B: 1,3,2,5,12,4 C: 6,7,8,11,10 


GS75-5 1800m Auto

5 Vamos Flax är en mycket talangfull herre som segrat i åtta av karriärens tio starter hittills. Han var i sin näst senaste start favorit mot rätt så bra hästar men galopperade då direkt från start sedan han blivit lite för ivrig men var snabbt tillbaka in på vinnarspåret igen då han fick en fin resa i tredje par utvändigt under inledningsvarvet samtidigt som tempot var högt. När sedan ett varv återstod så kördes han framåt och till ledningen och väl därifrån så vann han lätt och det var en fin insats. Här startar han från ett läge mitt bakom startbilen vilket passar fyraåringen fint och här lär det återigen bli ett offensivt upplägg från kusken och tränaren Steen Juul som har stor tro på sin adept och visst ska Vamos Flax ses med absolut toppchans här och jag spikar.

2 Cardolan Byd vet hur man vinner travlopp och börjar komma igång igen efter att han endast gjorde tre starter under fjolåret och i år har det blivit två lopp. Han vann direkt i årsdebuten näst senast efter att ha fått en perfekt resa i rygg på ledaren och sedan kom han loss in mot upploppet och avslutade då bra till en knapp men säker seger och i starten senast fick han springa i ledningen i rätt så tufft tempo och var då slagen redan innan upploppet. Nu har sjuåringen fått ladda om i 1.5 månad och lär vara redo för en fin prestation här och ska från det här utgångsläget kunna få en fin resa i den främre träffen på nytt och Cardolan Byd är om min vinnare av loppet kommer bort ett givet motbud. 


Min Vinnare: 5 Vamos Flax 

Spets efter 500m: 5 Vamos Flax 

Skrällen: 2 Cardolan Byd 

Rankingen: A: 5 B: 2,7,4,6,9,10,11 C: 1,3,8 


GS75-6 2360m Auto

4 Just Hans var fjolårets kulltopp i Danmark då det på tio starter blev sju segrar och tre andraplatser samt över 1.7 miljoner kronor intjänat. I år har det blivit tre starter och i senaste så kom årets första seger då han från ett bakspår kördes till ledningen en bit in i loppet och han vann sedan enkelt och det var ett fint intryck. Efter den starten så har han enligt stallet tränat väldigt bra och ska nu vara redo för en ännu vassare prestation är känslan och från ett fint startspår här så kommer kusken och tränaren Bent Svendsen att kunna bjuda fyraåringen på en fin resa här. Han tål även att göra en hel del jobb själv om så krävs och känslan är att Just Hans kan vinna detta på flera olika sätt och är min givna förstahäst.

1 Jigger är en vinnarhäst som segrat i nio av karriärens elva starter hittills. I år har det på två starter blivit två segrar där han var riktigt fin direkt i årsdebuten då han från ledningen vann på en topptid och även i senaste starten blev det seger mot ett enklare motstånd även om han inte var helt bra då enligt stallet. Den här gången förväntar man sig en klart bättre prestation vilket kommer att behövas mot ett tufft motstånd och från ett innerspår bakom startbilen så är Jigger den som lägger beslag på ledningen och från den positionen så kan han bli svårfångad.


Min Vinnare: 4 Just Hans 

Spets efter 500m: 1 Jigger 

Skrällen: 2 Iron Design 

Rankingen: A: 4,1 B: 3,2,10,5,8,7  C: 11,9,6,12 


GS75-7 1800m Auto

2 Extreme har stundtals varit Danmarks bästa häst på senare år och har efter en skadeperiod kommit tillbaka riktigt fint i år då det på fyra starter blivit tre segrar och det har sett riktigt bra ut. I senaste starten så kom dock årets första plump då han var ute i Oslo Grand Prix och galopperade då utan förklaring från start. Efteråt har allting varit normalt med åttaåringen som har lottats till ett optimalt startspår här som gör att kusken och tränaren Flemming Jensen tidigt kan köra sin adept till ledningen här och tidigare har Extreme trivts väldigt bra på Århus vilket jag hoppas att han gör även den här gången och då ska det vara en toppchans. Gjuten spik!

9 Carloforte Font är en italienskfödd herre som tränas i Holland där han visat sig vara en av landets bättre hästar. Under fjolåret blev det åtta pallplaceringar varav fem stycken segrar på tretton starter och över 1.1 miljoner kronor intjänat. I år har han börjat strålande och tagit två segrar på två starter visserligen mot lite enklare sällskap men intrycket har varit fint. Till den här starten så går han upp lite i klass sett till vilket motstånd som han är van vid att möta men han har lottats till ett passande smygläge här och med rygg på en startsnabb häst från start så bör duktige kusken Jaap Van Rijn kunna hitta igenom rätt så bra här och om min vinnare av loppet kommer bort så tycker jag att Carloforte Font är den som är mest intressant bakom.


Min Vinnare: 2 Extreme 

Spets efter 500m: 2 Extreme 

Skrällen: 9 Carloforte Font 

Rankingen: A: 2 B: 9,10,1 C: 8,4,3,6 


Lycka Till!

Christoffer