GS75 körs denna söndag på Årjängstravet i Värmland. Jag spelar med en spik och det i GS75-5 där 8 Daim Brodda jagar fjärde raka segern från debuten. 


G75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


GS75-1 2140m Volt

6 Hashtag Simoni hade en väldigt fin utveckling förra året som fyraåring då det på sexton starter blev tolv pallplaceringar varav fyra stycken segrar och 501 tusen kronor intjänat. Han gör här årsdebut efter närmare fyra månaders frånvaro och har fått träna på rätt så rejält under vintern och förväntas göra en rätt så bra prestation här direkt. Startspåret är optimalt här och jag tror att kusken och tränaren Andrè Eklundh är angelägen om att köra till ledningen med sin adept här och väl i den positionen så blir Hashtag Simoni mycket svårslagen och han är min givna förstahäst här.

5 Always A Pleasure har endast gjort fjorton starter i karriären trots att han är sex år gammal men har på dessa tagit åtta segrar så kapaciteten är hög. Han årsdebuterar här efter 5.5 månaders tävlingfrånvaro och kommer behöva lopp i kroppen innan formen sitter där, men han har fått två stycken lite Snabbare träningsjobb inför det här och fått träna på rätt så mycket. Startspåret är inte det roligaste då han kan bli lite ivrig från start och prio ett här för kusken och tränaren Magnus Jakobsson är att göra felfritt från start och om det lyckas så är Always A Pleasure att räkna med här.

Min Vinnare: 6 Hashtag Simoni
Spets efter 500m: 6 Hashtag Simoni
Skrällen: 1 Zelma Laday
Rankingen: A: 6,5 B: 7,1 C: 2,8,3


GS75-2 2140m Volt

10 Remlov är en segrvan herre som inledde sin karriär förra året då det på nio starter blev sju stycken segrar. Han årsdebuterade senast efter nästan ett halvårs frånvaro och fick då ett snällt lopp invändigt och satt sedan där hela vägen in i mål då han inte fick fritt till slut och gick i mål med krafter kvar. Med det loppet i kroppen så kommer hans form att vara rejält framflyttad till den här starten och trots att femåringen startar med 40 meters tillägg så öppnar han snabbt och bör kunna få en rätt så fin position här och Remlov är tycker jag fältets klart bästa häst.

5 Lyseng Oskar är en norsk gäst som i år fått två lopp i kroppen och på dessa tagit en seger och en andraplats. Det var ett fint formintryck i den senaste starten då han via ett rejält slutvarv höll bra till andraplatsen och han bör gå framåt ytterligare i form till den här starten. Utgångsläget här är bra och det kommer att bli en fin resa i den främre träffen för Lyseng Oskar och om han är lika bra som senast så ska sexåringen räknas som det främsta motbudet här.


Min Vinnare: 10 Remlov
Spets efter 500m: 2 Hvalstad Ty
Skrällen: 2 Hvalstad Ty
Rankingen: A: 10 B: 5,2,9,4,1,11,6 C: 12,7,3,8


GS75-3 2640m Auto

3 Pontiac har gjort det bra i år då han på nio starter varit bland de tre främsta sex gånger och tagit två segrar. I senaste starten för tio dagar sedan så fick han ett rätt så tufft lopp mestadels utvändigt ledaren och höll därifrån farten klart bra hela vägen in i mål till tredjeplatsen. Med det loppet i kroppen så bör nu formen vara klart bättre och från ett fint utgångsläge här så tror jag att kusken Tom Horpestad kör till ledningen tillsammans med Pontiac och väl i den positionen så blir han svårslagen.

1 Hard Center har fått tre lopp i kroppen i år och det var ett fint formintryck i senaste starten då han efter en resa i rygg på ledaren fick luckan 100 meter före mål och avslutade då bra till andraplatsen. Innerspåret här bakom startbilen passar sexåringen fint då han är kvick ut den första biten och det lär säkert göras ett försök på att nå ledningen här och sedan vill man nog köra i den positionen. Det finns dock startsnabba hästar utvändigt och istället så tror jag att Hard Center får infinna sig i att få en ryggresa i den främre träffen, men om det bara klaffar lite här under loppets gång så är han bra nog för att segerstrida.


Min Vinnare: 3 Pontiac
Spets efter 500m: 3 Pontiac
Skrällen: 8 Fosbury Zet 
Rankingen: A: 3,1 B: 2,5,8,6,9,7 C: 10,4


GS75-4 2140m Auto

3 Koriander Sisu är i grunden en rätt så fin häst som i år gjort två starter och var duktig då han vann i årsdebuten näst senast från ledningen och kördes i senaste starten offensivt fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och höll sedan godkänt fram till fjärdeplatsen. Det är en häst som stallet tycker är en bra häst och här är man nöjda med startspåret då han är kvick ut den första biten och en intressant ändring här är att man väljer att låta fyraåringen springa barfota runt om för första gången i karriären och det blir spännande att se vad det ger för effekt. Här vill man till ledningen och det tror jag att man även lyckas med och därifrån biter Koriander Sisu ifrån sig bra och här tror jag det räcker hela vägen.

4 J’aime Pepper har visat fint kunnande under inledningen av karriären som på sju starter gett tre segrar och två andraplatser. Han har i år fått tre lopp i kroppen där han i årsdebuten var jättefin vid seger men har i sina två senaste starten ägnat sig åt galopp från start och då inte fått med sig något vidare resultat. Nu är det bilstart som gäller vilket bör göra att fyraåringen går iväg felfritt och från ett fint utgångsläge så bör han dessutom få ett fint lopp. Om sedan J`aime Pepper kommer upp i sin normala nivå så ska han ses med rätt så bra segerchans här och räknas mycket tidigt.


Min Vinnare: 3 Koriander Sisu
Spets efter 500m: 3 Koriander Sisu
Skrällen: 10 Funny Money
Rankingen: A: 3,4 B: 10,2,12,11,1,5,6,7 C: 9,8


GS75-5 2140m Volt

8 Daim Brodda är en välstammad dam som tränas i Norge och har inlett karriären på absolut bästa sätt då hon fortsatt ä obesegrad efter tre starter. Efter att ha gjort två av dessa starter i slutet av förra året så gjorde hon årsdebut i början av april då hon tog hand om ledningen direkt från start och sedan kontrollerade hon loppet hela vägen in i mål och vann mycket enkelt. Det loppet bör ha fört fram henne en bit på formskalan dessutom och hon står återigen inför en intressant uppgift här. Utgångsläget kan vara lite lurigt här då risken kan finnas att hon blir instängd, men kusken Eirik Höitomt brukar lösa de flesta uppgifterna och om han bara hittar ut här tillsammans med Daim Brodda så finns det ingen i det här fältet som kan stå emot henne. Jag spikar!

1 Indiana Downs är en fin häst som inlett karriären bra med tre pallplaceringar på tre starter varav en seger, Hon gjorde två av starterna under förra året och gjorde årsdebut för elva dagar sedan efter sju månaders tävlingsfrånvaro och hon var då duktig som tvåa från ledningen. Det loppet bör ha fört fram henne rätt så rejält i form inför den här starten och från ett optimalt utgångsläge så öppnar hon snabbt och i ledningen så biter hon återigen ifrån sig bra och Indiana Downs ska ses med bra segerchans ifall min vinnare av loppet kommer bort.


Min Vinnare: 8 Daim Brodda
Spets efter 500m: 1 Indiana Downs
Skrällen: 6 Thell It Again
Rankingen: A: 8 B:1,10,6,13,9,7,4 C:5,11,12,2,14


GS75-6 2140m Auto

15 Arding är en segervan herre som vunnit hälften av karriärens 24 starter. I år har han gjort fem starter och varit bland de tre främsta i samtliga varav tre stycken har slutat med seger. Det var ett fint formintryck på femåringen i den senaste starten då han efter en invändig resa kom fram mellan hästar på den sista bortre långsidan, men fick aldrig fritt spurtutrymme och istället fick han slalomköras fram till tredjeplatsen och gick i mål med krafter kvar. Denna gången så möter han ett enklare motstånd men samtidigt startar han från ett mycket tufft utgångsläge och det gäller att han har lite tur under loppets gång. Det rör sig dock om en högkapabel herre och kusken Åsbjörn Tengsareid lär vara rätt så aktiv här under loppets gång och om det bara klaffar en aning för Arding så tror jag att han rundar det här sällskapet och vinner loppet.

8 Ask Viktor är en norsk gäst som ofta är med lång framme i loppen vilket en seger och fem andraplatser på årets åtta starter visar. I senaste starten som var i början av april så gjorde han resan till Åbytravet och kördes då fram utvändigt ledaren efter ett varv sedan han startat med 20 meters tillägg och väl därifrån höll han sedan starkt hela vägen in i mål till en andraplats och det var ett fint formintryck. Nu startar han med ett spår längst ut bakom startbilen här, men han är kvick ut den första biten och Cato Antonsen som både tränar och kör sexåringen lär säkert ladda iväg det som går från start med hopp om att nå till ledningen efter ett par hundra meter vilket jag tror att man gör och väl därifrån ska Ask Viktor räknas tidigt.

Min Vinnare: 15 Arding
Spets efter 500m: 8 Ask Viktor
Skrällen: 7 Kolli Yx Odin
Rankingen: A: 15,8 B: 7,9,2,5,11,1,3,12 C: 4,13,10,6


GS75-7 1640m Auto

4 Frodo De Castella har efter ett mellanår ifjol kommit igång fint i år då han på tre starter tagit en seger och en tredjeplats. Vid segern i näst senaste starten så fick han en perfekt resa där han kunde lifta med i rygg på ledaren hela vägen fram tills upploppet utan att någon häst kom upp utvändigt och sedan när slutattacken sattes in så kopplade han greppet 100 meter före mål och vann sedan enkelt. I senaste starten så valde kusken och tränaren Markus Svedberg ett passivt upplägg då han släppte ledningen kort efter start och sedan blev han kvar där med gott om krafter kvar som trea i mål. Här har femåringen lottats till ett perfekt startspår då han även bakom startbilen är snabb ut den första biten och denna gången så lär det bli full fart från start och sedan hela vägen den här gången och från ledningen så tror jag att Frodo De Castella blir mycket svårslagen.

10 Cash Coming Up tar resan från Norge och har där radat upp segrarna under året och har på sex starter i år tagit fem segrar. Just dessa fem segrar hade han på rad inför den senaste starten som förstördes efter en startgalopp. Den galoppen kom efter att stallet ändrat lite i utrustningen och han blev då lite ofokuserad, men nu när man återgår igen till den tidigare utrustningen med ett stängt huvudlag så hoppas man att han ska bli mer fokuserad igen. Nu är det kanske lite tuffare motstånd än tidigare, men det har varit fina intryck vid segrarna och om det bara klaffar lite här för Cash Coming Up från bakspåret så tror jag att han räcker långt även på svensk mark.


Min Vinnare: 4 Frodo De Castella
Spets efter 500m: 4 Frodo De Castella
Skrällen: 1 Green And Black 
Rankingen: A: 4,10 B: 1,5,9,2,12,7,6 C: 8


Lycka till!

Christoffer