GS75 denna söndag körs på Axevallatravet i Skara. Jag spelar med en spik och det i GS75-5 där 2 Cabaret Bi har toppchans. 


GS75-Förslag Axevalla 2/6

G75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


GS75-1 2140m Auto

4 Perfect är en fin fyraåring som inlett året bra då hon på sina åtta starter varit bland de tre främst sex gånger varav två stycken har slutat med seger. Vid senaste segern i näst senaste starten så kördes hon direkt till ledningen och höll sedan ett rätt så tufft tempo och bjöd då aldrig in sina konkurrenter då segern blev mycket enkel. I senaste starten så öppnade hon återigen bra till ledningen men tvingades då att släppa över den kort därefter och sedan efter att hon aldrig fått luckan så hängde hon med bra till tredjeplatsen. Formen är på topp och här står hon återigen inför en spännande uppgift då hon har lottats till ett startspår mitt bakom startbilen och med siktet inställt på ledningen från kusken Joakim Lövgren så tror jag att Perfect leder det här loppet från start till mål.

1 Blast Pad hade en klart bra första säsong på tävlingsbanan förra året som treåring då det på femton starter blev sex pallplaceringar varav tre stycken segrar. I år har hon hunnit med att göra tre starter med en andraplats som bäst och den kom i senaste starten då hon efter en resa i mestadels andra par utvändigt kunde avsluta bra till slut och det var ett fint formintryck. Här har hon lottats till ett fint utgångsläge som kommer att ge fyraåringen en fin resa en bit fram i fältet och om det sedan klaffar en aning så kommer Blast Pad att bjuda på en rejäl avslutning igen och hon ska räknas tidigt här.


Min Vinnare: 4 Perfect
Spets efter 500m: 4 Perfect 
Skrällen: 8 Daphne T.M. 
Rankingen: A: 4,1 B: 5,2,8,6,7 C: 3


GS75-2 2640m Auto

11 Hoohoo Haahaa har i sina senaste fem starter mött på tuffa gång och främst matchats på V75 där han var tvåa näst senast och räckte inte riktigt till i en V75-Final i senaste starten. Nu har han fått en liten tävlingspaus på lite mer än två månader och har skött sin träning på ett bra sätt enligt stallet som dock är lite osäkra på vilken prestation han kan bjuda på här. Han har dock härdats och mött klart tuffare motstånd än detta och om kusken Alex Persson kan hitta igenom här från start och finna en hygglig position så tycker jag det normalt sett ska vara en fin segerchans för Hoohoo Haahaa.

7 Wulcan Laylock är en herre som blandar och ger lite i sina prestationer men som när han tävlar på topp är riktigt bra. Han har i år gjort sex starter som gett en seger och en tredjeplats som bäst och tredjeplatsen kom i senaste starten då han avslutade vasst när luckan väl kom efter en invändig resa och det var ett fint intryck då. Den här gången är distansen lite längre vilket är ett plus och han får dessutom en kusk i Malte Handfast som står sig väldigt bra i dessa typen av lopp och om det bara skulle lösa sig någorlunda här för Wulcan Laylock så ska han räknas mycket tidigt.

Min Vinnare: 11 Hoohoo Haahaa
Spets efter 500m: 2 Frozen Heart 
Skrällen: 10 Ess Expression
Rankingen: A: 11,7 B: 10,5,8,6,4,3,1 C: 9,2 


GS75-3 2140m Auto

9 Cashew har inlett karriären rätt så lovande i år då det på fem starter blivit fyra pallplaceringar varav en seger. Första segern kom i senaste starten och det på ett rejält sätt då han efter en tung resa utvändigt ledaren kunde koppla grepp kort före mål och vinna. Här står han på nytt inför en intressant uppgift och även om han har lottats till ett bakspår så bör det ändå kunna bli en rätt så fin position här samtidigt som han säkert har utvecklats en del efter senaste loppet med. Jag tror på en offensiv styrning här från kusken Carl Johan Jepson om det skulle behövas då Cashew är rejäl av sig och om han är lika fin som senast så borde detta vara en fin segerchans.

1 Jula Menuncio debuterade i början av maj med en seger och var då fin när han från ledningen höll ett jämnt tempo och vann enkelt till slut. I senaste starten så fick han ett tufft första halvvarv fram till ledningen och var då tidigt slagen, men höll ändå klart bra hela vägen in i mål. Bättre utgångsläge den här gången med ett innerspår bakom startbilen gör att treåringen kommer kliva iväg bra där han tidigt sitter i ledningen och sedan vill nog kusken Örjan Kihlström prova i den positionen och om Jula Menuncio bara kan få dämpa tempot en bit så kan han mycket väl rinna undan här.

Min Vinnare: 9 Cashew
Spets efter 500m: 1 Jula Menuncio
Skrällen: 6 HoldTheLine S.A.P.
Rankingen: A: 9,1 B: 5,6,4,11,10 C: 2,7,3,12,8


GS75-4 2640m Auto

4 Staro Raili är en riktigt fin fyraåring som haft en bra utveckling i år då det på fem starter blivit två segrar och två andraplatser. Hon var riktigt duktig vid andraplatsen i kvalet till Drottningpokalen näst senast då hon förlorade knappt efter att ha utsatts för lite press under loppets gång och senast i finalen av loppet så var hon klart godkänd utan att få med sig någonting från kön. Allting verkar bra enligt stallet efter det och här har man lottats till ett optimalt startspår för henne då hon är kvick ut den första biten och lär kunna ta hand om ledningen. Väl i ledningen så har fyraåringen fyra segrar på fem försök och om det inte kostar allt för mycket denna gång under loppets gång så bör hon hantera den långa distansen som väntar här bra och jag tycker att Staro Raili ska ses med toppchans.

7 Loke Sancy Diamond var igång och gjorde ett par starter redan som tvååring och hade en fin treåringssäsong ifjol då det på tretton starter blev sex pallplaceringar varav tre stycken segrar samt 619 tusen kronor intjänat. Hon bytte under hösten ifjol tränare till Ulf Stenströmer och har för denne fortsatt utvecklats fint och har i år på fyra starter tagit två segrar och nu klivit över en miljon kronor i intjänade prispengar. I senaste starten på Solvalla så var hon ute mot tuffa kullsystrar och slog då på en galopp efter 200 meter sedan hon var alldeles för laddad, men hon kändes väldigt formstark efteråt och gick som det såg ut i mål med gott om krafter kvar. Stochampionatet är det stora målet för henne den här säsongen och detta loppet är ett led i matchningen mot det och om kusken Stefan Persson kan droppa ner här i en vettig position och bjuda Loke Sancy Diamond på en fin ryggresa så har hon en vass avslutning att tillgå och ska räknas mycket tidigt här.

Min Vinnare: 4 Staro Raili
Spets efter 500m: 4 Staro Raili
Skrällen: 6 Kelly Smartface 
Rankingen: A: 4,7 B: 5,1,3,6 C: 8,2


GS75-5 1640m Auto

2 Cabaret Bi är en italienskfödd herre som inledde sin karriär i Tyskland innan han kom till Sverige och sin tränare Håkan K Persson för knappt ett år sedan, För denne har det sedan regidebuten under hösten blivit fem segrar på åtta starter och känslan är att han befinner sig i en klass som är för låg sett till hans kapacitet. I senaste starten så gjorde man resan från Halmstad till Gotland och Visbytravet där han mot ett lite enklare sällskap tog en överlägsen seger från ledningen och det var ett fint intryck. Även denna gång har sexåringen lottats till ett fint utgångsläge som kommer innebära att kusken Stefan Persson tidigt sätter Cabaret Bi i ledningen och normalt från den positionen så är detta en toppchans och jag spikar.

6 K.F.C.Sox är en rätt så nyttig häst som ofta är med långt fram i loppen och har i år på sju starter tagit fem pallplaceringar men väntar fortsatt på årets första seger. Han har stött på rätt så tuffa hästar på slutet på huvudstadsbanan Solvalla och sprungit rätt så fina tider på slutet där han i senaste starten fick nöja sig med en fjärdeplats efter att ha fått en perfekt resa i andra par utvändigt hela vägen fram till upploppet då han veks ut i tredjespår och avslutade helt okej. Han går möjligtvis lite ner i klass sett till motståndet denna gång och bör kunna få en fin resa även här från ett framspår och om min vinnare av loppet skulle komma bort så ska K.F.C.Sox räknas tidigt.


Min Vinnare: 2 Cabaret Bi
Spets efter 500m: 2 Cabaret Bi
Skrällen: 7 Global Everytime 
Rankingen: A: 2 B: 6,4,7,11,8,12,9,1 C: 10,3,5 


GS75-6 2140m Auto

8 Great Time Trot är en riktig klasshäst som efter att han var igång redan som tvååring inte alls kom till start som treåring utan först igen under förra året som fyraåring. Han har haft en otroligt fin utveckling och i år på fem starter har det blivit tre segrar och en andraplats där han har matchats en hel del på V75 med goda resultat. I senaste starten som var i mitten av maj så kördes han efter lite kuggning inledningsvis till ledningen och sedan höll han ett rätt så jämnt tempo vilket till slut resulterade i en enkel seger. Han har bara gjort tretton starter hittills i karriären så han är fortsatt under en rätt så fin utveckling för dagen och känns enligt stallet väldigt fin i träningen fortsatt så trots att han här har lottats till ett tråkigt utgångsläge så ska detta vara en ny bra segerchans för Great Time Trot som är allround och kan vinna det här loppet på flera olika sätt.

2 Wishful Order är tränad i Norge men har i år startar i alla sina fyra starter på svensk mark. På slutet har det varit V75 han varit ute på och där hävdat sig bra med en seger. I senaste starten så var det en V75-Final under Elitloppshelgen och han visade då fin form som fyra efter en fin resa i andra par utvändigt och sedan en vass avslutning. Han ser ut att ha tagit det loppet bra enligt stallet som här har hittat en på förhand fin uppgift åt femåringen och från ett fint utgångsläge så öppnar han bra och kusken Kajsa Frick står sig väldigt bra i Damlopp som detta är och om bara Wishful Order håller sin fina form så ska han räknas mycket tidigt här.


Min Vinnare: 8 Great Time Trot
Spets efter 500m: 2 Wishful Order
Skrällen: 12 Global Difference 
Rankingen: A: 8,2 B: 1,12,11,10,6 C: 9,3,4,7 


GS75-7 2140m Auto

3 S.G.Empress är en välstammad dam som inlett karriären strålande med tre raka segrar. I senaste starten på Solvalla så tog hon precis som i tidigare starter hand om ledningen direkt från start och det blev efter det ett rätt så högt tempo, men hon stred på fint hela vägen in i mål och höll till en delad seger efter en snabb avslutning. Nu stöter hon på rätt så bra motstånd även denna gången men har haft turen på sin sida i spårlottningen igen då hon är kvick ut den första biten och med siktet inställt på ledningen så ska detta vara en bra chans på nytt för S.G.Empress som alltså jagar fjärde raka segern här.

4 Arctic Angel är en spännande treåring som tränas i Norge men som i sina två starter i karriären gjort resan till Sverige där hon imponerat och inlett med två raka segrar. Efter att ha kvalat på en fin tid hemma i Norge så kom hon till debuten med ett fint rykte och gjorde ingen besviken då hon debutvann på 1.15.6 över full distans efter att hon körts till ledningen med varvet kvar till mål. I senaste starten på just Axevalla så blev det ledning efter 300 meter och efter ett lite lägre tempo då så sprang hon 1.11.3 sista 700 meterna och vann i enkel stil på nytt. Nu ställs hon inför en klart tuffare uppgift här än tidigare, men hon har haft mycket sparat vid segrarna och är under fortsatt väldigt fin utveckling så från ett fint startspår här så kommer det bli en fin resa för Arctic Angel som jag tycker är given som andrahäst i det här loppet.


Min Vinnare: 3 S.G.Empress
Spets efter 500m: 3 S.G.Empress
Skrällen: 8 Stens Joy 
Rankingen: A: 3,4 B: 2,8,11,6 C: 5,10,7,9Lycka till!

Christoffer