Boden står som värd för söndagens GS75-omgång. Jag spelar med två spikar i omgången, 7 Grit Brodda Gs75-2 Samt 12 Last Dying Breath GS75-5.

Gs75 Boden 16/10
GS75-1 1.2.3.5.6.8.9.12
GS75-2 7 Grit Brodda
GS75-3 4.5.6.9.10.11
GS75-4 7.12
GS75-5 12 Last Dying Breath
GS75-6 3.5.8.10.11.15
GS75-7 3.5

1152 rader x 1 kr = 1152kr

Dagens Dubbel Boden 16/10
DD-1 3.5.13
DD-2 5 Mustang Racer

3 rader x 60kr = 180kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2140m Auto
Den inledande avdelningen känns även som omgångens mest svårlösta lopp och trots åtta hästar på systemet känner jag mig inte helt trygg i inledningen.

6 Ranch The Rock blir min tipsetta i loppet efter att ha studerat hästen i sina starter på finsk mark. Jag bortser lite från den senaste insatsen då han var sämre men vid segern dessförinnan tog jag verkligen till mig intrycket när han bara svepte fältet på sista bortre långsidan. Jag är lite inne på att han kan köra sig till ledningen här efter en bit, beroende på hur Nils Nyström lägger upp taktiken med 3 Wolfhillss Star som troligen spetsar initialt. Det är klart att han är lite svår att sätta in i loppet men känslan är att det är en bra häst för klassen. 12%!

3 Wolfhills Star är ingen som radar upp segrar direkt men han står fint inne på pengarna och har ett perfekt utgångsläge. Han går bra tider för sammanhanget och är dessutom kvick iväg bakom bilen och har bra chans att nå ledningen. Väl där kan Nils Nyström lägga upp taktiken som han vill och jag blir inte förvånad om det räcker hela vägen till spelvärda 5%.

12 Önas Quickstep är inte heller särskilt betrodd i skrivande stund. Han har lite problem med aktionen mellan varven och ska först och främst sköta sig men om han fungerar är det här en stark och rejäl häst som tål att göra jobbet på egen hand.

8 Harlem Dupuitsvert är väldigt kapabel för klassen men vart står han för dagen?. Han radade upp segrar under fjolåret men nu har han inte startat sedan April och har haft lite skadebekymmer. På kunnande ska han räknas men man ligger lite lågt från stallet och jag rankar ner honom en bit den här gången.

Min Vinnare: 6 Ranch The Rock
Spets efter 500m: 6 Ranch The Rock / 3 Wolfhills Star
Skrällen: 3 Wolfhills Star
Rankingen: A:6.3.12 B:8.1.5.2.9 C:7.4.10.11

GS75-2 2140m Volt
7 Grit Brodda och 2 Olea Håleryd tycker jag höjer sig markant i loppet och jag tror att det blir en ren uppgörelse mellan dessa två. Jag väljer att ta ställning för den förstnämnda eftersom att det i grund och botten är en bättre häst samt att man är gynnad av ett litet fält. Sandra Eriksson brukar vara resolut i sina styrningar och i karriärens sjuttonde start ska man dessutom tävla barfota runt om för första gången (minst barfota fram).

Motbud
Nämnda 2 Olea Håleryd har tjugo meters försprång på favoriten och kommer med stor sannolikhet kunna avancera fram till ledningen omgående. Väl där får Ove A Lindqvist försöka dra på i ett jämnt tempo för att inte bjuda in hästarna på tillägg.

Bakom räknas främst 4 Crazy J.Lo som har vunnit 2/3 lopp hittils, om än i lite enklare sällskap samt 5 Amie Ness som är bra när hon får gå med i ryggar och spara på sin speed så länge som möjligt.

Min Vinnare: 7 Grit Brodda
Spets efter 500m: 2 Olea Håleryd
Skrällen:
Rankingen A:7.2 B:2.4.5. C:6.3.1

GS75-3 1640m Auto
Öppet lopp där det ser ut att kunna bli bra tempo på tillställningen med flera startsnabba ekipage.

10 Al’s Succesor känns intressant trots utgångsläget. Man aviserar förvisso ett snällt upplägg för att köra till slut men det skulle som sagt kunna bli ett bra tempo där framme och hon går ner i klass. Näst senast var hon tvåa bakom Olly Håleryd som är stor favorit på V75 den här veckan och senast testade hon själv vingarna på V75.

9 Chrissies Symphony har vunnit fyra lopp i år och är mycket fartfylld för sammanhanget. Däremot så är hon väldigt osäker och att hon tar sig igenom loppet felfritt är långt ifrån någon garanti.

5 Ottens Isa vill man gärna till ledningen med och kommer man dit är det en bra chans. Det finns dock startsnabba ekipage både invändigt och utvändigt och känslan är att det blir svårt att nå dit.

4 Chocliq Bishop och 6 Brexit tror jag gör upp om ledningen och över kort distans bör man vilja testa i den positionen. Lite tveksamt vart båda står formmässigt för dagen men den förstnämda ska utrustas med en bike för första gången och Brexit vann från ledningen över aktuell distans på just Bodentravet i somras.

11 Cobbys Yeah gjorde det ganska bra i tuff konkurres som treåring på svensk mark men sedan har hon startar sporadiskt och vilka kapacitet hon har numera är svårbedömt. Ett par lopp i kroppen har hon åtminstone och vid tempo kan det vara en tänkbar skräll.

Min Vinnare: 10 Al’s Succesor
Spets efter 500m: 4 Choclic Bishop / 6 Brexit
Skrällen: 4 Chocliq Bishop / 6 Brexit
Rankingen A:10.9 B:5.4.6.11 C:2.8.1.7.3.12

GS75-4 2140m Auto
12 M.T Puccini är utan tvekan rätt favorit i loppet och han kan stoltsera med tre raka segrar i raden och formen är där den ska vara. Motståndet är överkomligt och trots spår 12 bakom bilen ska det vara goda möjligheter att kliva runt samtliga ekipage. Men, segrarna är tagna från ledningen och det är andra förutsättningar nu när han kommer behöva attackera bakifrån.

Jag dubblar systemet med 7 Rose Run Voyage som jag tror kan avancera hela vägen fram till ledningen om Olli Koivunen är offensiv. Han vann på banan för tre starter sedan och senast när han mötte just M.T Puccini avslutade han mycket bra längst ut på upploppet efter att ha fått fritt långt ner på innerspåret. Han var gott gåendes över mål och hade mycket kvar att åka med och nu när M.T Puccini har ett bakspår känns han superspännande till under 10%.

Min Vinnare: 12 M.T Puccini
Spets efter 500m: 7 Rose Run Voyage
Skrällen: 7 Rose Run Voyage
Rankingen A:12.7 B:10.9.11.8 C:4.5.3.6.1.2

GS75-5 2140m Auto
12 Last Dying Breath är den i fältet som har imponerat mest på mig och trots ett bakspår i den här spårtrappan är det min andra spik i omgången. Det har blivit sex segrar på nio starter hittills för treåringen och det finns fortfarande en stor utvecklingspotential i hästen. Nu har han fått två lopp i kroppen efter paus och får återvända till sin hemmaplan där ekipaget är obesegrat på fyra försök. I nuläget är det en spik men det kan komma att ändra sig beroende på hur det låter under söndagen, för det finns en spännande utmanare.

Motbud
7 Juan Sisu känns utan tvekan som den värsta konkurrenten och med tanke på att man har aviserat att det är årets sista start lär man vara offensiva med honom. Att han ska tävla med skor är inget minus eftersom han inte har fungerat fullt ut med barfotabalans. Skulle Ulf Ohlsson få honom hela vägen till ledningen blir det sannerligen ingen lätt nöt att knäcka.

Min Vinnare: 12 Last Dying Breath
Spets efter 500m: 7 Juan Sisu / 5 Baltimore Broline
Skrällen:
Rankingen A:12.7 B:10.5.8.6.2.11 C:3.1.4.9

GS75-6 2140m Volt
5 Mysterious Lucifer ser ut att bli stor favorit i DD-1. Han har matchats på V75 och öppnar bra i voltstart och kan söka en bra position direkt. Får han t.om. överta ledningen är det såklart en mycket lämplig uppgift men jag är inte övertygad om att han kommer dit och att det är en ny kusk på en häst med ett par galopper i raden gör att jag vill gardera.

15 Dante Godiva startar med tjugo meters tillägg och behöver lite draghjälp under vägen men det är inte det tuffaste motståndet han har stött på och han brukar kunna bjuda på starka slutrundor.

3 Someity är spännande med ett lopp i kroppen för sin nya tränare. Han är mycket bättre än vad man kan utläsa av raden utgångsläget borgar för en bra resa i den främre träffen.

8 M.M Hot One kommer från en fjärdeplats på V75 och är i bra form. härifrån kan han inte utnyttja sin startsnabbhet för att komma till ledningen men det är ändå ett passande smygläge.

Jag betalar även för 10 Got To Dash samt 11 Book Seven.

Min Vinnare: 5 Mysterious Lucifer
Spets efter 500m: 5 Mysterious Lucifer / 7 Fox Star
Skrällen: 3 Someity
Rankingen A:5.15 B:3.8.10.11.2.7.12 C:6.13.14.1.4

GS75-7 2140m Auto
5 Mustang Racer är rätt favorit i loppet. Att han inte har vunnit lopp sedan sommaren 2021 (14 starter )är inte så mycket att haka upp sig på eftersom han har matchats i stenhård konkurrens. Här kommer han troligen få göra jobbet utvändigt om 3 Cupido Sisu, men det tål han och han går ner i klass nu.

3 Cupido Sisu har hunnit bli tio år gammal men det känns som att han har fått en liten nytändning på slutet och han har stått för flera bra prestationer. Med 8 President Lindy med ett spår längst ut på vingen och med Cupido Sisu från spår tre så ligger vägen äntligen öppen för ledningen igen, en position jag tycker han går som allra bäst i.

Jag låser på två hästar på mitt system men garderar man vidare ska 1 Maesteramon med tidigt på kupong. Det är debut i ny regi och han ska få ett snällt upplägg men med lite tempo på loppet kan han avsluta fort till slut om luckan kommer.

Min Vinnare: 5 Mustang Racer
Spets efter 500m: 3 Cupido Sisu
Skrällen: 3 Cupido Sisu
Rankingen A:5.3 B:1.12.11.8.4.2.6.10 C:9.7

Lycka till