GS75 körs denna söndag på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. Jag spelar med tre stycken spikar och det i GS75-1 där 5 Romulus Tooma ska ses med toppchans, i GS75-3 så vinner italienaren 3 Free Time Jepson och i GS75-4 så leder 4 S.G.Empress loppet från start till mål. 


GS75-Förslag Eskilstuna 16/6

G75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


GS75-1 2140m Auto

5 Romulus Tooma visade framfötterna ifjol som tvååring då det på fyra starter blev tre segrar och en andraplats vilken kom i svensk uppfödningslöpning. Året har börjat bra även det då det på fem starter blivit två segrar och en andraplats där han vid näst senaste starten var fin från ledningen då han vann mycket enkelt. I senaste starten i ett Breeders Crown-Försök så galopperade han från start och sprang sedan med en bit bakom fältet. Här tycker jag att treåringen går ner i klass och från det här utgångsläget så tror jag att Romulus Tooma tidigt sitter i ledningen och väl i den positionen så ska detta vara en toppchans. 

6 Poblano har inlett karriären i år på ett fint sätt då det på fyra starter blivit fyra pallplaceringar varav en seger. Segern kom i näst senaste starten då han från ledningen hade full kontroll loppet igenom och han hängde senast med bra till andraplatsen från rygg ledaren. Han utvecklas fint för varje lopp som han gör och om kusken Dante Kolgjini kan placera Poblano i en hyfsad position här samtidigt som min vinnare av loppet kommer bort så måste han räknas tidigt här.


Min Vinnare: 5 Romulus Tooma 

Spets efter 500m: 5 Romulus Tooma 

Skrällen: 9 Pop The Cork 

Rankingen: A: 5 B: 6,1,9,7,3,8,4,2


GS75-2 2140m Auto 

4 Arctic Estelle är en finländsk gäst som visat sig vara riktigt bra då det på elva starter hittills i karriären blivit tio pallplaceringar varav sju segrar. Hon var senast ute i ett lite enklare sällskap men vann då på ett bra sätt och ska nog vara rätt så bra förberedd inför den här uppgiften som givetvis är lite tuffare, men från ett bra utgångsläge så kommer Arctic Estelle att sitta bra på det och om det klaffar lite här så tycker jag att hon är den som visat mest i fältet och ska ses med en fin segerchans. 

2 Follia Wind är en spännande italienska som inlett karriären i hemlandet bra då det på fyra starter blivit två segrar och en andraplats. Det är en häst som stallet har god tro på och som är under fin utveckling och tränar på riktigt fint inför den här uppgiften. Det är första gången över medeldistans här men det är ingenting som oroar stallet som är klart nöjda med startspåret här då hon är kvick från start. Siktet är inställt på ledningen och om sedan Follia Wind kan få dämpa tempot i den positionen en aning så leder hon det här loppet mycket länge. 

Min Vinnare: 4 Arctic Estelle 

Spets efter 500m: 2 Follia Wind 

Skrällen: 6 Captiva 

Rankingen: A: 4,2 B: 3,6,5,9 C:8,1,7 


GS75-3 2140m Auto

3 Free Time Jepson är en välstammad italienare som inlett karriären strålande med tre segrar på fyra starter hittills. Stallet håller han som en av de bättre treåringarna i stallet och här gör han en första start på svensk mark vilket blir intressant att följa i år. Man har haft siktet inställt på just E3 sedan en tid tillbaka och då man dessutom fick ett perfekt utgångsläge här så är man inte mindre optimistiska. Här blir det tidig ledning för Free Time Jepson som både är stark och snabb och väl från tätpositionen är han hästen att slå för övriga och detta är en toppchans. 

9 Lando Mearas är även han välstammad och vunnit hälften av karriärens sex segrar hittills och gjort det bra. Senast var han ute mot rätt så bra hästar och stod då för en fin avslutning men det räckte då inte mer än till en femteplats även om det var ett fint formintryck. Här startar han från ett bakspår där han har rygg på startsnabba hästar vilket bör göra att han ändå hamnar hyfsat på det från start. Om det sedan blir lite tempo på loppet vilket det ser ut att kunna bli så kommer Lando Mearas att bjuda på en fin avslutning och ska med lite klaff räknas tidigt. 

Min Vinnare: 3 Free Time Jepson 

Spets efter 500m: 3 Free Time Jepson 

Skrällen: 6 Zenmeister 

Rankingen: A: 3 B: 9,1,2,6,8 C: 5,4,7 


GS75-4 2140m Auto

4 S.G.Empress är en lovande dam som ser ut att vara en av de bättre i kullen och är fortsatt obesegrad då hon efter fyra starter tagit fyra segrar. I senaste starten så var hon ute i Guldstoet på Axevalla och fick då göra grovjobbet utvändigt ledaren sista 1300 meterna men kunde trots det enkelt koppla greppet in på upploppet och sedan gå ifrån. Hon har utvecklats fint för varje start som hon gör och gör sig nu redo för sitt första större lopp i karriären där man givetvis hoppas på en plats i finalen av E3 som går om två veckor. Utgångsläget här är optimalt för henne då hon är kvick ut den första biten och kusken Örjan Kihlström har siktet inställt på ledningen tillsammans med S.G.Empress som här ska ses med toppchans och jag spikar. 

1 Ballerina Girl inledde sin karriär i Danmark förra året som tvååring och var då klart bra när hon på fyra starter tog två segrar. Under våren har hon flyttat till Sverige och sin nya tränare Andreas Lövdal där hon har tagit fina kliv i sin utveckling och vann för tre starter sedan ett Breeders Crown-Försök enkelt efter en rejäl slutrunda. I senaste starten var även hon ute i Guldstoet på Axevalla och fick då en snäll resa i fjärde par invändigt innan hon gick ut ett spår över upploppet och efter en fin avslutning blev det en fjärdeplats. Även denna gång så har hon lottats till ett startspår som kommer ge henne ett passande smyglopp på innerspår och om det kan lösa sig hyfsat här för Ballerina Girl samtidigt som min vinnare av loppet kommer bort så ska hon räknas mycket tidigt. 

Min Vinnare: 4 S.G.Empress 

Spets efter 500m: 4 S.G.Empress 

Skrällen: 1 Ballerina Girl 

Rankingen: A: 4 B: 1,2,9,7 C: 3,5,6,8 


GS75-5 2140m Auto

1 Phantom Express har visat sig vara en riktigt fin tävlingshäst då han på sina fem inledande starter varit på prispallen i alla fem och tagit tre segrar. De senaste fyra starterna har han gjort resan till Solvalla där han i senaste starten i början av maj kördes till ledningen efter 600 meter och fick sedan bestämma tempot efter eget behag och kunde gå undan enkelt till slut. Nu har det gått lite mer än en månad efter den starten vilket kanske inte är helt optimalt, men samtidigt så är stallet nöjda med kring vart man har han för dagen i form. Från ett perfekt utgångsläge så kommer Phantom Express att hålla upp ledningen från start och sedan tror jag inte det finns någon som kan plocka ner honom och han är min givna förstahäst. 

9 Valnes Phenix är en kapabel herre som var igång redan under fjolåret som tvååring och visade gott kunnande. I år har han tagit ytterligare kliv i sin utveckling och på fyra starter tagit en seger och två andraplatser där han visade fin form i senaste starten under Elitloppshelgen då han avslutade bra fram till andraplatsen efter en invändig resa. Han har även denna gång lottats till ett passande smygläge och med rygg på en startsnabb häst så kommer kusken Robin Bakker att kunna bjuda Valnes Phenix på en fin resa här och om det sedan klaffar lite med lucka till slut så ska han räknas med chans till att vinna detta. 

Min Vinnare: 1 Phantom Express 

Spets efter 500m: 1 Phantom Express 

Skrällen: 3 Thai Face Time 

Rankingen: A: 1 B: 9,2,3,4,8,6 C: 7,5 


GS75-6 2140m Auto

5 O’Hara Boko är en mycket fin treåring som tränas av holländaren Paul Hagoort och var senast ute i treåringseliten för ston under Elitloppssöndagen då hon var väldigt fin som trea efter att hon från tredje par utvändigt bjöd på en fin långspurt sista 700 meterna. Även om motståndet är klart bra även denna gång så tycker jag att hon går ner lite i klass här och dessutom så har hon lottats till ett fint startspår mitt bakom startbilen och det kommer ge henne en fin resa i den främre träffen. Om kusken Robin Bakker kan forcera henne till ledningen här efter en bit är svårt att sia om men jag tycker att O`Hara Boko är en tillräckligt fin häst för att kunna ses med fin segerchans oavsett position här och är en given förstahäst. 

4 Scarfo Pellini är en toppstammad tjej som på sina tre inledande starter i karriären tagit två segrar och en andraplats. Hon förlorade för första gången i senaste starten men föll då med flaggan i topp efter att hon med varvet kvar till mål avancerade fram och kördes till ledningen och blev sedan rejält utmanad över upploppet av en smygkörd häst och sträckte på sig fint men fick ändå ge sig knappt. Hon ska enligt stallet ha gått framåt i form efter det loppet och till den här starten så blir det en amerikansk sulky på för första gången vilket är intressant och bör fungera bra på henne. Från ett fint startspår så kommer kusken och tränaren Björn Goop vara angelägen om att nå ledningen här vilket jag tror kommer att lyckas och väl i front så kommer Scarfo Pellini att leda det här loppet länge. 

Min Vinnare: 5 O’Hara Boko 

Spets efter 500m: 4 Scarfo Pellini 

Skrällen: 1 Vivillion 

Rankingen: A: 5 B: 4,8,7,1,6 C: 9,2,3 


GS75-7 2140m Auto

8 Magic In är en mycket lovande treåring som inlett karriären bra med tre segrar på hans fyra första starter. Vid senaste segern i näst senaste starten så vann han på en topptid efter att ha körts till ledningen och sedan drog han på och avslutade sista 800 meterna via 1.10.9. I senaste starten så var han hårt betrodd och fick då en resa i fjärde par utvändigt innan han gick på ute i tredjespår 700 meter före mål och han såg stark ut men galopperade olyckligt 400 meter före mål. Enligt stallet så är han inte helt bekväm med att få stänk på sig när han springer bakom hästar och därför tror jag att kusken Erik Adielsson lär ladda det som går härifrån för att söka sig framåt till en position i den främre träffen och detta är normalt en toppchans för Magic In oavsett position.

5 Limoncello Boko var igång redan ifjol som tvååring då det på tre starter blev två segrar och en andraplats. I år har han fortsatt utvecklats fint och har på fyra starter tagit tre pallplaceringar varav två stycken segrar. I senaste starten på Solvalla så var han ute i ett rätt så bra lopp och kördes då till ledningen direkt från start och där så stannade han hela vägen in i mål och vann väldigt enkelt. Han är under fin utveckling och bör från samma startspår denna gång kunna nå ledningen återigen och om sedan Limoncello Boko kan få sitta lite ifred en bit så kommer han leda det här loppet länge.


Min Vinnare: 8 Magic In 

Spets efter 500m: 5 Limoncello Boko 

Skrällen: 1 Fermio 

Rankingen: A: 8 B: 5,9,1,7,2,4 C: 10,6,3Lycka till!

Christoffer