Denna veckan så körs GS75 på Sundbyholmstravet i Eskilstuna och jag väljer att spela med två spikar i GS75-4 nummer 4 North Star Navi och i GS75-5 nummer 5 Bottnas Victory.


GS75-Förslag Eskilstuna 3/3

G75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


GS75-1 2140m Volt

3 Speed Matters är högkapabel men också lite skör vilket endast tjugo starter i karriären indikerar trots att han är sex år. Förra året blev det endast sex starter och i år har det blivit en. I årsdebuten som han gjorde i mitten av januari så slutade han trea efter en resa utvändigt ledaren. Nu är det helt andra förutsättningar här med ett intressant läge samtidigt som de värsta konkurrenterna startar 20 och 40 meter bakom. Här kommer det bli en bra start och kusken Mika Forss lär ha siktet inställt på ledningen och väl i den positionen så har jag svårt att se Speed Matters förlora det här loppet. 

9 Havbergs Knight har blivit elva år nu, men håller en rätt så fin form då han i senaste starten avslutade rätt så bra som trea. Nu möter han ett klart enklare motstånd och startar med 40 meters tillägg, men i ett litet fält så bör kusken och tränaren Fredrik B Larsson finna en rätt så vettig position åt sin adept och om man sitter hyfsat nära ledaren när loppet ska avgöras så ska Havbergs Knight kunna blanda sig i segerstriden här. 


Min Vinnare: 3 Speed Matters

Spets efter 500m: 3 Speed Matters 

Skrällen: 1 Elle Vild

Rankingen: A: 3,9 B: 4,6,1 C: 5,8,7,2


GS75-2 1640m Auto

9 Netzer Boko är rätt så fartfylld men också lite strulig då han har galopperat en hel del. I år har det blivit tre starter med en andraplats som bäst och den kom i årsdebuten. Han har i två lopp efter det startat från hopplösa utgångslägen, men gjorde det klart bra senast med en fin spurt som femma i mål. Nu är startspåret klart bra även om det hade kunnat vara bättre och med en startsnabb rygg så kan kusken Julien Fontaine finna en rätt så fin position åt Netzer Boko som jag tycker går ner lite i klass här sett till motståndet och ska ses med bra chans i ett öppet lopp. 

4 Nott Eck kom till Sverige från Tyskland under sommaren ifjol och har gjort det klart bra även om hon inte fått vinna än i sitt nya hemland. I år har det blivit fyra starter som hon har tagit två pallplaceringar på och formen är rätt så bra för dagen. Här startar fyraåringen från ett rätt så spännande läge då hon är snabb ut och kusken Jorma Kontio kommer att ge det ett allvarligt försök på att nå ledningen här. Chansen finns att man når dit, men om den taktiken inte lyckas så ska Nott Eck kunna få en fin resa ändå i den främre träffen och med lite flyt under loppets gång så kan första segern på svensk mark mycket väl komma här. 

3 Jaguar Sisu är en välstammad herre som inte riktigt levt upp till de förväntningar som varit på honom och han väntar fortsatt på karriärens första seger. Här gör han årsdebut efter att han inte startat sedan i början av december och han ska vara väl förberedd här samtidigt som femåringen ska få springa barfota runt om med en amerikansk sulky bakom sig och vad det ger för effekt ska bli väldigt spännande att se här. Han är kvick ut den första biten och kommer att få en fin resa här i den främre träffen och i ett öppet lopp så kan det mycket väl bli så att Jaguar Sisu tar karriärens första seger här. 

Min Vinnare: 9 Netzer Boko

Spets efter 500m: 2 Quick Tooma 

Skrällen: 3 Jaguar Sisu

Rankingen: A: 9,4,3 B: 11,12,5,2,6,10 C: 7,8


GS75-3 2640m Auto

8 Dunclug är en rejäl herre som hade en fin utveckling under förra året då han var bland de tre främsta i hälften av karriärens tolv starter och tog tre segrar. Årsdebuten avklarades i mitten av februari då han hängde med bra till en fjärdeplats och med det loppet i kroppen så kommer formen att vara rejält framflyttad till den här starten. Tråkigt utgångsläge har han lottats till, men det kommer nog bli en rätt så offensiv styrning här ifrån kusken och tränaren Massimo Vassallo som har tro på sin adept och Dunclug är mitt förstaval i loppet. 

11 Anse Macquereau har verkligen sina papper i ordning om man ser till stammen. Sedan har det inte riktigt gått som önskat på tävlingsbanan då sjuåringen endast har gjort sju starter i karriären, men på dessa har det blivit fyra segrar och två andraplatser. Han finns sedan en tid tillbaka i ny regi där han för sin tränare Sofie Karlsson gjort två starter och på dessa har det blivit en seger och en andraplats. Han går framåt för varje lopp i kroppen han får och är väldigt kapabel för den klassen som han befinner sig i. Jobbigt utgångsläge här, men man bör ändå kunna hamna rätt så bra på det här efter start och med lite tempo på loppet så kommer Anse Macquereau att räcka långt här. 

5 Even You är en fin tävlingshäst som visade fina takter förra året då han på elva starter tog fyra segrar. Han gör här årsdebut efter att han inte har startat sedan i början av december och kommer kanske behöva något lopp i kroppen innan formen sitter där. Han är dock väl förberedd och från ett passande startspår blir det en snabb öppning och ledningen kommer vara taktiken här för Even You som där biter ifrån sig bra och ska ses med chans. 

Min Vinnare:  8 Dunclug

Spets efter 500m: 5 Even You

Skrällen: 7 Legend Le Soleil 

Rankingen: A: 8,11,5 B: 7,6,3,4 C: 9,10,2,1


GS75-4 1640m Auto

4 North Star Navi är ofta med långt fram i sina lopp och tog senast årets första seger när han från ledningen dirigerade det loppet hela vägen och vann mycket enkelt. Med det loppet i kroppen som var hans första på 1.5 månad så bör formen vara förbättrad ytterligare inför den här starten, och från ett passande utgångsläge så bör det bära av till ledningen igen och sedan vill man köra där givetvis. Mot ett svagt motstånd här så lär tempot inte bli särskilt uppskruvat och detta måste vara en toppchans för North Star Navi. 

6 Rio Luca har visat hyggliga fartresurser men även lite ojämn i sina prestationer. Formen kan det finnas ett frågetecken för då han inte har startat på närmare två månader, men tränaren brukar ha sina hästar bra förberedda och från ett framspår här så kan kusken Mika Forss köra sig till en fin position här och om min vinnare av loppet kommer bort på något sätt så tycker jag att Rio Luca ska ses med skrällchans här. 


Min Vinnare: 4 North Star Navi

Spets efter 500m: 4 North Star Navi

Skrällen: 6 Rio Luca

Rankingen: A: 4 B: 6,11,2,12,1,3,7 C: 8,10,9,5GS75-5 2140m Volt

5 Bottnas Victory är en mycket välstammad dam som debuterade sent förra året som treåring. Hon har hunnit med två starter och på dessa har det blivit en seger och en andraplats. I senaste starten som var den första på två månader efter debuten så startade hon från ett tufft utgångsläge och fick då en resa en bit bak i kön, och med ett starkt slutvarv som gick via 1.15.1 så blev det en andraplats. Med det loppet ytterligare i kroppen så bör hon vara ytterligare framflyttad och uppgiften här ser rätt så spännande ut. Hon startar från ett lite snävt startspår men känslan är att hon ska kunna klara det rätt så bra och tillsammans med kusken Per Lennartsson så lär det bli ett offensivt upplägg här och då känslan är att hon även tål att göra en hel del grovjobb själv om det skulle behövas så ska detta vara en bra segerchans för Bottnas Victory. 

8 Anna Mae är jämn och säker i sina prestationer och årsdebuterade på ett bra sätt senast då hon hängde med bra som tvåa efter en resa i rygg på ledaren. Nu står hon med 20 meters tillägg, men bör komma iväg rätt så hyggligt från start och finna en fin position och med en ryggresa här så kommer hon att avsluta vasst och ska ses som främsta utmanare här och en rolig skräll om min vinnare av loppet kommer bort. 

Min Vinnare: 5 Bottnas Victory

Spets efter 500m: 3 For Pleasure F 

Skrällen: 8 Anna Mae

Rankingen: A: 5 B: 8,2,3,4,6,7,11 C: 1,10,9


GS75-6 2140m Volt

5 Estrella Diamante tände verkligen till i sina tre sista starter förra året under hösten då det blev två segrar och en andraplats. Nu har han vilat sedan i mitten av december och kommer säkert att behöva något lopp innan formen sitter där igen, men jag tycker att det ser rätt så spännande ut här då han trots att han startar med 20 meters tillägg nog kan köras till ledning i ett tidigt skede här då det endast är en häst på startvolten. Kusken Kim Eriksson brukar vara offensiv och även om det inte blir ledningen så kommer Estrella Diamante få en fin resa i den främre träffen och i ett öppet lopp är han min förstahäst. 

11 My Dreams är den hästen med bäst kapacitet i fältet men som inte alls fick det att stämma förra året då det på nio starter blev tre andraplatser som bäst. Nu gör han årsdebut här efter en tävlingsfrånvaro på 2.5 månad och är nu kastrerad inför den här årsdebuten vilket är klart intressant. Startspåret är dock lite lurigt då han startar med ett bakspår på 20 meters tillägg och det kommer att behövas en hel del tur under loppets gång, men med de rätta ryggarna så kommer My Dreams att avsluta vasst och ska ses med bra chans här. 

4 Kalas lyfter jag fram som skrällen i loppet då han har visat rätt så bra form i sina senaste två starter som gett en andra samt tredjeplats. Från ett öppet startspår här så kommer åttaåringen få ett fint lopp i den främre träffen och om kusken Rikard Skoglund kan ge Kalas en fin resa här och det löser sig till slut så ska han ses med lite chans. 

Min Vinnare: 5 Estrella Diamante 

Spets efter 500m: 5 Estrella Diamante

Skrällen: 4 Kalas

Rankingen: A: 5,11 B: 4,7,10,3,9 C: 8,1,12,6


GS75-7 2140m Auto

1 Timotejs Märta får förstarösten i ett öppet lopp då hon står fint till här med ett mycket bra startspår samtidigt som hon har visat god form i årets tre starter som gett en seger och en andraplats som bäst. Vid andraplatsen i senaste starten så avslutade hon bra efter en resa i tredje par utvändigt där hon från början startade från ett jobbigt utgångsläget. Just startspåret går inte att klaga på den här gången med ett innerspår bakom startbilen och då hon är snabb ut så kommer kusken Linus Lönn att ha siktet inställt på ledningen här och sedan köra i den positionen och därifrån tycker jag att Timotejs Märta är hästen att slå för övriga. 

11 Sopraventa har bra fart i sig och såg väldigt stark ut i senaste starten som även var årsdebut mot tuffa hästar, men då kom det en galopp 350 meter före mål och då var den dagen förstörd. Nu har hon fått en tävlingspaus på en månad och lär komma väl förberedd till den här uppgiften, men man har haft otur i spårlottningen och lottats till ett bakspår. Ser man till det här motståndet så är det klart enklare än vad hon har stött på i sina senaste starter och om bara Sopraventa kan få en hyfsad resa här så räcker hon väldigt långt och ses som ett givet motbud. 

10 Amazing Nag får agera skräll i det här loppet då hon gav ett fint formintryck i sin senaste start som hon vann efter en tuff resa utvändigt ledaren. Hon är dock lite ojämn i sina prestationer och man vet inte riktigt vart man har henne, men om hon kan hålla den formen hon hade senast även in i den här starten så är det skrällchans för Amazing Nag. 

Min Vinnare: 1 Timotejs Märta

Spets efter 500m: 1 Timotejs Märta

Skrällen: 10 Amazing Nag

Rankingen: A: 1,11,10 B: 2,6,3,7,4 C: 5,8,9Lycka till!

Christoffer