Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.


GS75 körs denna söndag på Gävletravet och jag väljer att spela med två spikar i GS75-1 nummer 8 Starstrucked och i GS75-4 nummer 4 Quantity Of Time. 


GS75-Förslag Gävle 18/2

G75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15GS75-1 3140m Volt

8 Starstrucked är en rejäl herre som trivs över lång distans då han har styrkan som sitt främsta vapen. Han har i år hunnit med fyra starter och tagit två segrar och visat fin form. Han startade så sent som förra helgen på V75 och gjorde det då bra som sexa efter ett tufft slutvarv ute i tredjespår. Med tätare starter nu så bör han vara uppåt i form och här tycker jag tränaren Hans Strömberg har hittat en rätt så lämplig uppgift åt sin adept, som startar med 40 meters tillägg men det är få hästar med i loppet som är rätt så svagt och jag inleder omgången med spik på Starstrucked. 

11 Madewithlove hade en fin treåringssäsong ifjol med över 464 tusen kronor intjänat och vann ett uttagningslopp till Oaks där hon i finalen sedan inte fick med sig något. Hon gjorde årsdebut i början av januari på V75 men fick då ett tufft lopp utvändigt ledaren och var tidigt slagen. Nu har man laddat om och då hon möter ett klart enklare motstånd här än vad hon är van vid så ska Madewithlove ses med viss chans, men det lär bli ett försiktigt upplägg här över den långa distansen och hon kommer nog ändå behöva en del tur för att segerstrida. 

4 David Frontline är loppets skräll om man väljer att gardera min vinnare och här lär det bli en bra start från ett öppet startspår och trots 20 meters tillägg så tror jag att kusken och tränaren Tomas Pettersson kan sätta sin adept tidigt i ledningen. Väl från den positionen så biter han ifrån sig bra och ska tas på allvar här när han nu dessutom har årsdebuten avklarad och lopp i kroppen. 


Min Vinnare: 8 Starstrucked 

Spets efter 500m: 4 David Frontline 

Skrällen 4 David Frontline 

Rankingen: A: 8  B: 11,4,10 C: 2,5,6,9,7,1,3


GS75-2 2140m Auto

9 River Hill är en tyskfödd tjej som under hösten och vintern visade rätt så bra form. Hon gjorde årsdebut för knappa två veckor sedan och vann då i fin stil efter att ha körts till ledningen i ett tidigt skede av loppet. Med det loppet i kroppen bör nu formen vara än bättre och med rygg på startsnabba hästar här från start så kan nog kusken och tränaren Oskar Kylin Blom finna en rätt så fin position åt femåringen som är kapabel för klassen och i ett ojämnt lopp får River Hill förstarösten här. 

8 Makeit är en fartfylld och ganska så rejäl sort som vunnit två av karriärens åtta starter. Han gjorde årsdebut i början av februari och fick då en invändig resa där han hamnade i trötta ryggar och drogs bakåt innan luckan kom på upploppet och han avslutade då bra. Med det loppet innanför västen så lär formen vara uppåt och taktiken lär också vara annorlunda, men från ett dåligt utgångsläge kommer man att behöva en hel del tur och om det skulle lösa sig för Makeit så är han bra nog att segerstrida ett lopp som detta. 

12 Global Easy Rider är en hygglig tävlingshäst som har varit långt framme i flertalet av sina starter. I år har det blivit två starter där han blev fast med krafter kvar som oplacerad näst senast och i senaste starten så galopperade han, men såg bra ut i skymundan. Dåligt utgångsläge den här gången, men om han travar iväg samtidigt som det blir lite tempo på loppet så kommer Global Easy Rider att vara med långt framme. 


Min Vinnare: 9 River Hill 

Spets efter 500m: 1 Black Muscles 

Skrällen: 12 Global Easy Rider 

Rankingen: A: 9,8,12,1  B: 6,11,4,5 C: 2,3,7,10


GS75-3 2140m Auto

2 My Star Is Born gjorde tre starter i fjol som fyraåring men fick det då inte helt att stämma och ställdes därför av under andra halvan av året. Han gjorde sedan comeback på nyårsdagen i år och visades då upp i en fin författning när han från ledningen visade prov på fin moral när han sträckte på sig den sista biten då han blev utmanad och höll undan till seger. Samma startspår även den här gången och vägen för tidig ledning ligger öppen och där vill säkert tränaren och kusken Emilia Leo köra med sin adept då det gick så bra senast och om man bara kan få dämpa tempot en bit här mitt i loppet så tror jag att My Star Is Born leder detta loppet hela vägen. 


1 Mezcal Teorvici har visat rätt så gott kunnande de loppen han har travat, för ett par galopper har det blivit och han har visat osäkra tendenser. I årsdebuten som var senast så hamnade han utvändigt ledaren och såg rätt så stark ut när han smög sig framåt på sista bortre långsidan, men då kom galoppen 600 meter före mål och så var den dagen förstörd. Innerspåret här är inte så bra för fyraåringen som inte kan ta hand om ledningen, men om man bara hittar ut i ett andraspår samtidigt som Mezcal Teorvici travar hela vägen så ska det bli spännande att se ekipaget här. 

4 Not For Sale är en välstammad herre som gjort två starter i karriären där han var svag i sin tävlingsdebut i mitten av augusti ifjol. Han har nu bytt regi till Daniel Wäjersten som han gjorde första starten för i slutet av januari  och han galopperade då kort efter start, men kördes sedan ikapp fältet och via en bra avslutning över upploppet så blev det en fjärdeplats. Nu är det bilstart för första gången vilket bör vara en fördel för honom och från ett fint startspår så lär man komma iväg rätt bra och trots att han är kraftigt uppanmäld här och möter mer rutinerade hästar så ska Not For Sale räcka långt. 


Skrällen i loppet är 9 Dual Engine som gjort det bra i årets tre starter och tagit en seger. Har lottats till ett passande smygläge nu och med rygg på en startsnabb häst så kan man nog hamna rätt så bra på det här och om Dual Engine kommer upp i den nivån han visade vid segern för tre starter sedan så kan det räcka en bit även här. 

Min Vinnare: 1 Mezcal Teorvici

Spets efter 500m: 2 My Star Is Born

Skrällen: 9 Dual Engine

Rankingen: A: 2,1,4  B: 8,9,10,11,6 C: 5,3,12,7 


GS75-4 2140m Auto 

4 Quantity Of Time är den andra spiken jag spelar med på systemet. Hon hade ett fint fjolår med sju pallplaceringar på arton starter varav tre stycken segrar och 367 tusen kronor intjänat. Hon matchades stundtals mot väldigt tufft motstånd och gjorde det då rätt så bra och här gör hon årsdebut efter två månaders vila och det är verkligen ett passande lopp som tränaren Petri Salmela hittat åt femåringen. Hon har lottats till ett perfekt startspår då hon är snabb ut och i ledningen är hon fortsatt obesegrad efter tre försök och taktiken lär vara given från kusken Mika Forss som tidigt sätter Quantity Of Time i ledningen och sedan stannar ekipaget där hela vägen in i mål. 

6 Precious Thing är ett tyskfött sto med fin kapacitet och gjorde det klart bra ifjol med fem pallplaceringar på tolv starter. Hon har i år gjort tre starter, med en andraplats som bäst vilken kom näst senast då hon avslutade rejält och var knappt slagen. Nu är det autostart igen och då åker den amerikanska sulkyn på vilket lyfter henne och i ett litet fält så kommer hon att få en fin resa här i ryggar och då kommer hon att avsluta bra på nytt. Är det givna motbudet till min vinnare. 

7 Hunting Widow får ses som loppets skräll då hon gjorde det bra senast i årsdebuten som fyra efter att hon fick gå utvändigt ledaren hela sista varvet. Med det loppet i kroppen så kommer hon att vara ännu bättre nu och även om startspåret inte är särskilt roligt här så bör kusken William Ekberg kunna finna en rätt så bra position och om hon bara har lite mer tur med löpningsförloppet den här gången så är Hunting Widow bra nog att skrälla om min vinnare kommer bort på något vis. 


Min Vinnare: 4 Quantity Of Time 

Spets efter 500m: 4 Quantity Of Time 

Skrällen: 7 Hunting Widow 

Rankingen: A: 4  B: 6,7,1,8 C: 2,5,3


GS75-5 2140m Auto

11 Järvsö JOP tog fem segrar och två andraplatser under fjolåret på tretton starter och var även finalist i kallblodsderbyt. I år har han hunnit med en start och den vann han i slutet av januari på Östersundstravet då han imponerade stort och vann rätt så säkert trots dubbla galopper under loppets gång. Han blev i den starten lite väl hetsig vilket han kan bli ibland och därför är det bra för honom att få starta bakom hästar här, och om han bara kan hålla sig någorlunda lugn är det ingen tvekan om att Järvsö JOP är den hästen med bäst kapacitet och han ska ses med bra chans här. 

4 Basisten har alltid varit väldigt lovande och segrat i åtta av karriärens arton lopp. Ifjol blev det endast tre lopp och i år har det blivit två och han har startat rätt så få gånger sett till hans ålder på sju år. Han kommer närmast från en seger då han fick en fin resa i andra par utvändigt innan han gick på via tredjespår 700 meter före mål och via en stark avslutning så kopplade han greppet kort före mål och vann med ett huvud. Nu står han bättre till sett till vilket startspår han har samtidigt som kusken Ulf Ohlsson får chansen att köra för andra loppet i rad och här kommer man troligtvis göra ett allvarligt försök på att nå ledningen och från den positionen blir Basisten svårpasserad. 

3 Läckra Lukas är en rätt så jämn och säker tävlingshäst som ofta är med långt framme i loppen utan att han radar upp segrarna. Han årsdebuterade i början av januari och höll då okej från ledningen till en fjärdeplats efter 1.5 månads vila. Han har återigen lottats till ett bra startspår här och kommer säkerligen ta hand om ledningen initialt, men sedan tror jag att kusken Marcus Lilius väljer att släppa och om han sedan får luckan till slut så duger hans speed bra här, och jag tycker han är loppets skräll. 

Min Vinnare: 11 Järvsö JOP 

Spets efter 500m: 4 Basisten 

Skrällen: 3 Läckra Lukas 

Rankingen: A: 11,4  B: 3,8,5 C: 2,6,7,1,9,10


GS75-6 1640m Auto


1 Maverick Meerkat tog fyra segrar på tio starter förra året och avrundade året då han vann V75 just på Gävletravet. I år har det blivit två starter där han näst senast snöpligt galopperade bort en framskjuten placering i slutsvängen och senast på V75 så galopperade han 900 meter före mål då han satt en bit bak i kön. Det är givetvis något som oroar lite att han har galopperat på slutet, och det kommer bli en rätt så lugn start här för att försöka hitta ut i ett andraspår tidigt och om kusken och tränaren Hanna Forslin lyckas med det samtidigt som han travar hela vägen så är det ingen som kan stå emot Maverick Meerkat i det här loppet och han är min givna förstahäst. 

6 Andante T.M. är en nyttig tävlingshäst som alltid gör sitt i loppen. Han har i år hunnit med två starter där han i den senaste var trea efter ett lopp i rygg på ledaren och han höll farten klart bra till slut. Nu lär formen vara klart bättre också med två täta starter på slutet och från ett framspår här får han ses som spetsfavorit i loppet och i den positionen vill nog kusken Ulf Ohlsson köra. Om han bara kan få dämpa tempot en aning sedan så kan det här räcka långt för Andante T.M. som jag väljer att lyfta fram som loppets skräll.

Min Vinnare: 1 Maverick Meerkat

Spets efter 500m: 6 Andante T.M.

Skrällen: 6 Andante T.M.

Rankingen: A: 1 B: 6,7,4,12,5,3,10 C: 2,9,8,11


GS75-7 2140m Auto

2 Balotelli Face har en oerhört hög kapacitet men är samtidigt väldigt skör vilket endast nitton starter i karriären indikerar. Under fjolåret blev det totalt åtta starter och han var då på prispallen i fem av dessa och tog två segrar. Han senaste start var i slutet av september då han var trea bakom hästar som Michigan Bro och Kendall Jackson. Han har inför den här starten förberetts så bra att han förväntas stå för en stark prestation direkt och här ifrån ett bra utgångsläge så lär det bli laddning från start för att nå ledningen och i den positionen trivs han bra då han har vunnit tre av sina lopp därifrån. Han möter hästar här med lite mer pengar på sig, men han har en hårdhet som duger vilket han har visat tidigare och det blir svårt för övriga konkurrenter att ta sig förbi Balotelli Face när denne får springa på i ledningen. 

3 Ruger har vunnit mer än en tredjedel av sina lopp i karriären och härdats mot rätt så tufft motstånd. Första årssegern kom i den näst senaste starten då han fick göra grovjobbet utvändigt ledaren nästan hela vägen men hade trots det mod och styrkan att avgöra. Då han har fått rätt så tuffa lopp stundtals vill nu kusken och tränaren Erik Lindegren köra ett lite snällare lopp med sin adept och från ett bra startspår så bör han just kunna göra det och samtidigt sitta med i den främre träffen. Om allt klaffar för Ruger och att han får spurta till slut så kommer han att avsluta loppet bra och är en av flera som kan vinna loppet. 

8 Soul Tan är en riktig hedershäst som det verkligen sprudlade om i flera av förra årets lopp då han på femton starter var bland de tre främsta totalt elva gånger och tog fem segrar. Han gör här årsdebut efter att inte ha startat sedan i slutet av oktober, men är enligt stallet väl förberedd och förväntas stå för en stark prestation. Startspåret hade kunnat vara bättre givetvis och här gäller det för kusken Ingvar Nyberg att hitta ner i ett vettigt slagläge och sedan ge Soul Tan en fin ryggresa, för då avslutar han oftast väldigt bra och det ska bli otroligt spännande att få se honom här. Loppets skräll! 

Min Vinnare: 2 Balotelli Face 

Spets efter 500m: 2 Balotelli Face 

Skrällen: 8 Soul Tan 

Rankingen: A: 2,3,8  B: 7,10 C: 5,1,9,6,4