GS75 körs denna söndag på Hagmyren i Hudiksvall. Jag spelar med två stycken spikar i GS75-2 där 4 Cherokee Face har en mycket bra uppgift och i GS75-4 så leder 3 Mizai loppet från start till mål. 


GS75-Förslag Hagmyren 14/4

G75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


GS75-1 2140m Auto

1 Bäcklös Uriel hade ett riktigt fint fjolår med över 1.1 miljoner och tio segrar på sexton starter. Här gör han årsdebut efter att inte ha startat sedan i slutet av oktober och kommer att behöva lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där igen. Han har skött sin vinterträning på ett bra sätt och har här lottats till ett optimalt utgångsläge för hans del då han är snabb ut den första biten och i ledningen så trivs åttaåringen bra då han har tagit nio av karriärens segrar från tät. Taktiken från formkusken Mats Djuse är given här och det är att nå ledningen med Bäcklös Uriel för att sedan köra i den positionen, och väl därifrån ska detta vara en bra chans tycker jag för Bäcklös Uriel. 

2 Tekno Jerven har alltid haft hög kapacitet men har tidigare haft svårt att hålla koll på benen, men i år har det varit annorlunda och han har travat i alla fem starter detta året. Han kommer närmast från en hedrande andraplats efter en tuff resa utvändigt ledaren och kopplade då greppet om ledaren 200 meter före mål, men fick ge sig mot en smygkörd den sista biten. Det var ett formintryck och här startar han från ett fint utgångsläge återigen som bör ge han en fin resa och då även Tekno Jerven tål att göra en hel del jobb själv om så krävs under loppets gång så ska han räknas mycket tidigt här. 


Min Vinnare: 1 Bäcklös Uriel

Spets efter 500m: 1 Bäcklös Uriel

Skrällen: 10 Järvsöodin

Rankingen: A: 1,2 B: 7,10,8,9 C: 4,5,3,6


GS75-2 2140m Auto

4 Cherokee Face har kommit igång bra i år med en seger och en andraplats på två starter. I senaste starten i början av april så kördes han till ledningen kort efter start och höll sedan därifrån bra efter att ha blivit utsatt för rejält med press på den sista bortre långsidan och han stred hela vägen men fick då ge vika sista biten. Här står fyraåringen inför en ny bra uppgift med ett fint startspår där jag tror att kusken Oskar Florhed kör till ledningen med Cherokee Face kort efter start och sedan så leder ekipaget det här loppet hela vägen. Jag spikar! 

8 Hagrid är högkapabel men har haft det lite svårt att hålla koll på sina ben det senaste och galopperat en hel del. Han travade däremot i sin senaste start och gjorde det då bra som fyra vilket var ett fall framåt. Femåringen besitter både styrka och fart och oftast är han med långt fram i resultatlistan de gånger som han travar hela vägen, och om kusken Ludwig Wickman skulle få Hagrid på rätt tankar här så kommer det komma en fin prestation och man ska räknas tidigt ifall min vinnare av loppet kommer bort. 


Min Vinnare: 4 Cherokee Face 

Spets efter 500m: 4 Cherokee Face

Skrällen: 8 Hagrid

Rankingen: A: 4 B: 8,1,3,2,6,5,11,12 C: 7,10,9,12


GS75-3 2640m Volt

3 Teknopys är en herre med klart bra kapacitet som dock har haft det lite svårt att hålla koll på benen ibland och galopperat en del. På slutet har det blivit galopp i tre raka starter vilket givetvis oroar, men till den här starten så planerar stallet att låta sexåringen få springa barfota runt om vilket jag tycker är en intressant ändring vilket bör hjälpa honom att gå felfritt här. Väl understödd av skicklige kusken Mats Djuse så tror jag att det lyckas och då det inte är något snack om att Teknopys är fältets bästa häst så rankar jag han överst. 

10 Holms Pegasus är rätt så bra i grunden och gjorde det bra förra året då han på femton starter tog sju pallplaceringar utan någon seger. Han gör här årsdebut efter att ha vilat sedan i slutet av december och var då hårt betrodd på V75. Jag tycker att han möter lite enklare hästar här än vad han är van vid då han matchades mot tuffa kullkamrater förra året, och om bara kusken Tomas Pettersson kan ge Holms Pegasus en fin ryggresa här så tycker jag att femåringen är tillräckligt bra för att segerstrida i ett öppet lopp. 

4 Rams Bror har inlett det här året klart bra med en seger och två tredjeplatser på fyra starter. I näst senaste starten så tog han just årets första seger mot ett lite enklare motstånd och han startade sedan igen bara fyra dagar efter det och var då lite sämre som femma även om han då fick ett tufft lopp. Det är en häst som stallet ändå tycker gjort bra prestationer på slutet och som börjar ta ut sig allt bättre i loppen, och om bara Rams Bror klarar av det snäva startspåret här så kommer han att få ett fint lopp och om han är på rätt humör så ska han räknas tidigt. 


Min Vinnare: 3 Teknopys

Spets efter 500m: 3 Teknopys

Skrällen: 7 Hulte Sixten

Rankingen: A: 3,10,4 B: 9,7,1,11,13,11 C: 2,8,6,5


GS75-4 1640m Auto

3 Mizai hade en häftig utveckling under fjolåret med fem segrar på fjorton starter och över 489 tusen kronor intjänat. Han har i år hunnit med att göra två starter och på dessa tagit en seger och en andraplats där han senast som tvåa höll bra från ledningen efter att ha sprungit på i ett tufft tempo. Här står sexåringen återigen inför en mycket intressant uppgift då han har lottats till ett fint startspår över en passande kort distans och taktiken här kommer vara rätt så given då det är ledningen som gäller och väl i tätpositionen har han sju segrar på tio försök. Om det sedan inte kostar alltför mycket så ska detta vara en mycket bra segerchans för Mizai som leder det här loppet runt om och jag spikar! 

10 Global Dash hade en mycket bra säsong förra året då han som fyraåring sprang in över 769 tusen kronor och tog sju stycken segrar. Han matchades mycket på V75 och visade där att han hävdade sig bra. I år har han hunnit med fyra starter och inte riktigt fått någon större utdelning mer än en andraplats som kom i näst senaste starten då han höll bra från ledningen. Nu är det lite tuffare förutsättningar här med ett bakspår över kort distans, men om han med rygg på en startsnabb häst kan komma igenom hyggligt här så lär Global Dash vara i ordning för en bra prestation och ska då kunna vara med och utmana om segern här. 

Min Vinnare: 3 Mizai

Spets efter 500m: 3 Mizai

Skrällen: 10 Global Dash

Rankingen: A: 3 B: 10,5,8,1,4 C: 2,6,9,7


GS75-5 2140m Auto

2 Frivoll Gorm har imponerat i årets tre starter som han har tagit tre raka segrar på. I senaste starten så fick han mestadels en resa utvändigt om ledaren, men hade trots det både styrka och mod i sig att avgöra loppet enkelt till sin fördel och det var ett fint intryck. Formen är fortsatt bra enligt stallet som kan vara nöjda med startspåret här då fyraåringen kommer att sitta bra på det direkt från start och sedan lär det nog bli ett rätt så offensivt upplägg här från kusken och tränaren Öystein Tjomsland då hans adept är mer stark än snabb. Tuffare motstånd är det denna gången, men då intrycket på slutet är så bra som det har varit på Frivoll Gorm så måste jag ge han förstarösten här. 

4 Guldhagens Pirat hade en fin första säsong på tävlingsbanan förra året då han på tio starter tog fem segrar. Han årsdebuterade i mitten av mars och gjorde det då klart bra som fyra efter att ha startat med 40 meters tillägg och avslutade då starkt ute i spåren nerifrån kön. Med det loppet i kroppen så bör nu formen peka uppåt för fyraåringen som här får Rikard Skoglund upp i sulkyn bakom sig för första gången vilket jag tycker är en intressant ändring. Från ett bra startspår här så kommer Guldhagens Pirat att få en fin resa och med lite klaff under loppets gång så ska han räknas tidigt här i ett lite öppet lopp. 

3 Haslehaugens Loke årsdebuterade på ett fint sätt i slutet av februari då han fick springa ute i tredjespår sista 1300 meterna men kunde trots det avgöra loppet knappt till sin fördel och det var en imponerande insats. Efter den starten har han fått en liten paus inför det här och har fått träna på mycket och känns enligt stallet fin och det är en häst som man har en hel del tro på. Här startar fyraåringen från ett klart bättre utgångsläge än senast och bör då kunna hamna rätt så hyfsat på det och om sedan Haslehaugens Loke kan leverera en liknande insats som senast så ska det här vara en ny bra uppgift. 

5 Re Alkapital hade en klart bra debutsäsong förra året som treåring då han på femton starter var bland de tre främsta i sju av starterna och tog tre segrar. Han årsdebuterade i mitten av mars och vann då direkt efter att ha startat från 40 meters tillägg, och via ett rejält slutvarv så blev det en målfotoseger. Med det loppet i kroppen så kommer fyraåringen att göra en ännu bättre prestation här och från ett fint startspår så kommer Re Alkapital kunna köra sig till ledningen här i ett tidigt skede tror jag och sedan leder han det här loppet mycket länge. 

Min Vinnare: 2 Frivoll Gorm

Spets efter 500m: 5 Re Alkapital

Skrällen: 3 Haslehaugens Loke

Rankingen: A: 2,4,3,5 B: 6,9,8 C: 1,7 


GS75-6 2140m Volt

3 Ytowns Dragon har visat rätt så bra kunnande hittills i karriären och har på årets tre starter tagit två andraplatser. Senast så gjorde han det klart godkänt som sexa efter att ha startat från bakspår över kort distans och denna gång så är utgångsläget klart bättre. Från ett fint startspår så bör kusken Lisa Gilljam kunna köra sig till ledningen här tillsammans med fyraåringen och i den positionen får jag känslan av att Ytowns Dragon kommer att trivas och ska här vara hästen att slå för övriga. 

10 Kingdom Cone är en rätt bra häst i grunden som gjorde det bra förra året då han matchades mot rätt så tufft motstånd stundtals. I år har han hunnit med att göra tre starter utan någon vidare framgång, och stallet har inte riktigt kunnat hitta någon förklaring till de sämre prestationerna i år. Han tränar dock på bra och känslan är att han med ett par lopp i kroppen nu bör hitta lite form och från ett fint utgångsläge här så kommer Kingdom Cone att få en fin resa trots att han startar med 20 meters tillägg och på sin grundkapacitet ska han räknas tidigt här. 

Min Vinnare: 3 Ytowns Dragon

Spets efter 500m: 3 Ytowns Dragon

Skrällen: 13 Quick Run

Rankingen: A: 3,10 B: 11,7,1,12,13,5 C: 14,6,2,8,4,9


GS75-7 2140m Auto

11 Free To Ask är en fin fyraåring som efter en klart bra säsong förra året inlett det här året bra med en seger och en tredjeplats på tre starter. I senaste starten i början av april så kom årets första seger då han efter att ha startat med 20 meters tillägg kom fram utvändigt ledaren med 1200 meter kvar till mål, och sedan så hade han trots den tunga resan både mod och styrka att avgöra loppet till sin fördel sista 100 meterna. Han startar här från ett lurigt utgångsläge med ett bakspår, men möter samtidigt lite enklare motstånd sett till vad han är van vid att möta och om det bara klaffar det lilla minsta här för Free To Ask så ska det vara en mycket bra segerchans. 

4 Zätamustangen är en fin tävlingshäst som ofta är med långt framme i loppen och som senast var ute mot tufft motstånd på V75 och gjorde det då klart bra. Här står han mer intressant till mot ett mer lämpligt motstånd och från ett bra startspår så lär den startsnabbe femåringen ta hand om ledningen här och sedan ska man försöka leda det här loppet så länge det går och Zätamustangen ska tas på allvar som ett tidigt motbud. 


Min Vinnare: 11 Free To Ask

Spets efter 500m: 4 Zätamustangen

Skrällen: 2 Across The World

Rankingen: A: 11,4 B: 3,2,9,5,1,12 C: 8,10,7,6


Lycka till!

Christoffer