Det är GS75 på söndag och omgången utspelar sig på Halmstadtravet. Det finns ett par starka favoriter i omgången som startar med bra chans men samtidigt brukar det rensa bra vid ett par favoritfall och omgången är dessutom kryddad med en jackpot. Jag spelar med tre spikar i omgången och hoppas det kan hända något i övriga lopp.

Nedan följer min lösning på omgången.

GS75 Halmstad 23/1
GS75-1 4 Florist
GS75-2 12 Izzi’s Newport
GS75-3 1.3.5.7.9.11.12
GS75-4 1.2.3.4.5.6.7.9.10.11
GS75-5 1.9.12
GS75-6 12 Sangria Pellini
GS75-7 2.3.5.7.9.10

1260 rader x 1 kr =1260kr (spelar för endast 7 rätt)

Dagens Dubbel Halmstad 23/1
DD-1 12 Sangria Pellini
DD-2 .5.7.9.10

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 1640m Auto
4 Florist var osannolikt bra för tre starter sedan i ett sprinterlopp när hon slog en så pass bra häst som Nero Maximus från dödens på spetsbanan Jägersro.
Senast var hon mycket betrodd på V75 från 40 meters tillägg i ett försök till diamantstoet men galopperade tidigt i loppet och tappade massor av mark. Hon gick klart bra därefter i skymundan och formen är fortsatt intakt. Nu åker den amerikanska sulkyn på igen och förutsättningarna att nå ledningen är goda och hon trivs som allra bäst när hon får gå utan ryggar. Spik.

Motbud
6 Arendelle är ett av många intressanta djur som Wolfgang Nimczyk har till start den här omgången. Hon har fått två lopp i kroppen på svensk mark och man har varit lite besvikna över henne från stallet och man vet att hon kan prestera på en mycket högre nivå. Hon är fartfylld och att det blir bike för första gången i karriären känns mycket intressant och nu förstärks hon dessutom av Adrian Kolgjini. Utmanar.

1 Exclusive Matter kan massor och trivs bra över distansen. Han trivs som allra bäst i ledningen där hon vunnit fem gånger på sju försök men det låter från stallet som att hon inte är där formmässigt än och man startar inte med några större förhoppningar den här gången.

Min Vinnare:4 Florist
Spets efter 500m: 4 Florist
Skrällen:
Rankingen A:4 B:6.1.3 C: 7.5.2

GS75-2 2640m Auto
12 Izzi’s Newport blir min andra spik i omgången. Jag blev väldigt imponerad över debuten på svensk mark senast och det var ett pampigt intryck över upploppet när han stack undan och lämnade sina konkurrenter med flera längder över upploppet. Nu är det andra förutsättningar när han startar med ett bakspår men det ser ut som en häst som tål att gå i spåren och den långa distansen tror jag bara är en fördel. Ett par hästar höjer sig över mängden i loppet och jag är inne på att Izzi’s Newports hårdhet fäller avgörandet till slut.

Motbud
2 Le Piment var rejäl senast och vann i förkrossande stil och han får ses som den främste utmanaren till min spik . Han är inte helt att lita på men om han går felfritt borde Marc Elias kunna avancera fram till ledningen i ett tidigt skede och från den positionen är han en stark utmanare till min spik om han fungerar lika bra som senast.

Jag nämner även Lucifer Sam som äntligen fick utdelning på sin fina form senast när han vann i överlägsen stil efter en offensiv styrning av Johan Untersteiner. Det är en riktigt bra häst för klassen men han jag tror ändå att han möter två hästar som han normalt får svårt att besegra.

Min Vinnare: 12 Izzi’s Newport
Spets efter 500m: 2 Le Piment
Skrällen:
Rankingen A:12 B:2.10.8.9.11.7.6 C:3.5.1.4

GS75-3 2140m Volt
Den tredje avdelningen är öppen och håller inte någon vidare klass och här är det många hästar som startar med segerchans.

7 Gabriels Love får med viss tvekan tipset. Han såg fin ut senast efter en stark avslutning från en position långt ner i kön och med ett springspår nu borde han kunna hamna hyggligt på det från start. Det är ingen omöjlighet att han kan får överta ledningen efter en bit och i den positionen vann han för tre starter sedan.

3 I Hope You Dance är osäker men han gick 1.14.8 i 1800 meter efter att ha tappat massor av mark senast och det är väldigt starka papper för den här typen av lopp. Om han håller sig i trav den här gången får övriga ekipage vara mycket bra för att slå honom om han går lika bra nu.

1 Nan’s Cash vill man ha ett rygglopp med och förhoppningsvis kan man komma iväg bra från start för att släppa till 7 Gabriels Love i ett senare skede. Han har visat att han har en bra avslutning när han får gå i ryggar tidigare och med fritt över upploppet kan han vinna.

11 Immateriel D’am är en Ready Cash-avkomma som än så länge ägnat sig mest åt galopp men om han skulle få det att fungera finna kunnandet att utmana.

Jag betalar även för 12 Hercule De Sajan, 5 Kenzington N.L samt 9 Funky Style.

Min Vinnare: 7 Gabriels Love
Spets efter 500m: 7 Gabriels Love
Skrällen: 3 I Hope You Dance
Rankingen A:7.3.1.11.12 B:5.9. C:6.4.2.8.10

GS75-4 2640m Auto
4 Thebankonbroadway har en toppchans om André Eklundh lyckas köra henne till ledningen men det blir förmodligen svårt att ta sig förbi invändiga Woodbury Wine från start och risken är överhängande att hon får trava utvändigt om ledaren och då är jag inte övertygad om att han har modet att vinna loppet.

3 Woodbury Wine tror jag tar hand om ledningen och från den positionen ska hon räknas tidigt. Jag tycker dock att hon är ett par klasser bättre när hon får trava barfota och den långa distansen är knappast något plus.

6 Maroma Wibb tycker jag är väldigt intressant i det här loppet och hon får bli min fräcka tipsetta. Det är en väldigt speedig och fartfylld häst som har varit ute i väldigt tuffa sällskap på slutet och går ner i klass nu. Hon ska utrustas med en bike för första gången vilket känns väldigt intressant på den här hästen och med ett passande rygglopp tror jag att hon är kapabel till att speeda ner samtliga över upploppet.

5 Lisa Liseux har inte varit som bäst på slutet men kan betydligt mer än så och har presterat bra när hon gjort resan över sundet tidigare. Nu när hon blir helt borttappad av spelarna är hon given på min kupong.

Det här är en vidöppen historia på förhand och jag tar totalt tio hästar på mitt system.

Min Vinnare:6 Maroma Wibb
Spets efter 500m: 3 Woodbury Wine
Skrällen:5 Lisa Liseux
Rankingen A: 6.4.3 B:5.7.10.9.11.2.1 C:8.10

GS75-5 2640m Volt
12 Legend V.S har kanonform och möter ett överkomligt motstånd. Han kommer hit med två raka segrar i fin stil men båda dom segrarna är tagna från ledningen och nu är det andra förutsättningar. Från det här utgångsläget måste han ändå vara riktigt bra för att vinna loppet om någon av mina två kapabla men osäkra motbud skulle sköta sig. Det finns dock en klar möjlighet att André Eklundh är framme tidigt och ställer frågan om ledningen och skulle han få överta den positionen blir han såklart mycket svårslagen igen.

1 Encru Cloc är en mycket kapabel dansk gäst som har vunnit 7/22 lopp i karriären men han är osäker av sig och har galopperat bort en del pengar hemma i Danmark. Man kommer förmodligen ta det lugnt från start för att få iväg honom felfri men det är en stark häst som är gynnad av distansen och en bra dag tycker jag att det här är ett motstånd han ska ha bra chans mot.

9 Xet Diablo tror jag faktiskt är loppets bästa häst när man väl får det att stämma fullt ut. När han väl skötte sig för två starter sedan såg han väldigt fin ut och det syns att det finns väldigt hög kapacitet i den här hästen. Han har vunnit fyra av de fem loppen i karriären som han har gått felfritt och skulle han få det att stämma är det en tidig utmanare.

Min Vinnare: 12 Legend V.S
Spets efter 500m: 6 Firecrest / 12 Legend V.S
Skrällen:
Rankingen A:12.1.9 B: 6.10.4.8.11 C:5.3.2.7

GS75-6 2140m Auto
12 Sangria Pellini är ytterligare en häst från stall Nimczyk som startar med mycket god segerchans. I debuten på svensk mark för två starter sedan satt han fast invändigt och drogs bakåt i fältet av en trött häst men när han väl kom loss avslutade han bra med fulla linor över mål och det syntes redan då att det är en häst som har det lilla extra. Senast vann han i ett enklare gäng över kort distans men det var ett vansinnigt fint intryck när han satte in slutstöten över upploppet. Nu har han fått ett besvärligt utgångsläge men jag tror inte det bekommer honom och jag tror att han bara är bäst och kliver runt det här sällskapet. Spik.

1 T.Walls’s Kastor ser ut att få en hel del spel på sig och verkar vara en talangfull häst som är under utveckling men han är fortfarande valpig och har inte riktigt fattat vad det går ut på än. Om det löser sig från innerspåret är det förmodligen den främsta utmanaren till Sangria Pellini men det finns risk att han blir över från start och får trafikproblem.

2 Dats So Crazy är snabb från start och kommer få en bra position i loppet och han kommer från en bra insats. Jag tror att man tar hand om ledningen initialt men man har släppt ledningen med honom tidigare och det är troligt att man gör det nu också. Med en passande resa har han en vass speed till slut och kommer favoriten bort är han inte helt avsågad här.

Min Vinnare: 12 Sangria Pellini
Spets efter 500m: 2 Dats So Crazy / 6 Helsinki Newport
Skrällen: 2 Dats So Crasy
Rankingen A: 12 B:1.2.9.7.6 C:3.4.5.10.11.8

GS75-7 2140m Auto
10 Van Gils är en rejäl häst som tål att göra mycket jobb på egen hand och han såg formstark ut vid en överlägsen seger senast. Han har sin bästa bit till slut och går hela vägen in i mål och utan strul under vägen är det bra chans att tugga ner det här motståndet över upploppet.

7 Fromming vann fem lopp under fjolåret och gör en intressant årsdebut nu. Han behöver förmodligen ett par lopp i kroppen innan formen är där och skor känns som ett klart minus men jag är inte helt främmande för att han skulle kunna komma till ledningen här trots ett spår långt ut på vingen och i den positionen vann han 4/5 lopp under föregående säsong.

9 Hindy Heikant har startat i Sverige tidigare men det var ett tag sen och då gjorde han inget större intryck när han svek rejält som betrodd. Nu kommer han från två raka segrar hemma i Tyskland och möter ett klart lämplig motstånd och jag blir inte förvånad om Nimczyks ekipage bara är bäst nu, även om han är lite svårbedömd.

5 Leading Tile är kvick iväg och tar förmodligen hand om ledningen från start och vi får se om Johan Untersteiner vill prova i den positionen nu, även om jag är inne på att man vill ha ett rygglopp.. Det var ett tag sen han vann lopp och har varit en liten besvikelse men han har vunnit 27 lopp i karriären och är bättre än raden.

Jag betalar även för 2 Damien Shadow samt 3 Don’t Be Shy.

Min Vinnare: 10 Van Gils
Spets efter 500m: 5 Leading Tile / 7 Fromming
Skrällen: 7 Fromming
Rankingen A:10.7.9 B:5.2.3 C: 4.8.1.6

Lycka till