En extra GS75 körs denna torsdag på Jägersro i Malmö. Jag spelar med två stycken spikar i GS75-1 där 2 Charmant De Zack normalt är huvudet högre än sina konkurrenter och i GS75-3 där 5 Filadonna gör en spännande första start på svensk mark. 


GS75-Förslag Jägersro 9/5

G75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


GS75-1 2140m Auto

2 Charmant De Zack är en åttafaldig miljonär som under vintern matchats ett par starter i Frankrike mot hårt motstånd och fick inte till det alls under två starter. Han var på svensk mark under förra året och var med i lopp som både Årjängs Stora Sprinterlopp samt Sundsvall Open Trot. Nu återkommer han till Sverige och gör här första starten på fyra månader och stallet rapporterar att sexåringen tränar väldigt bra och kommer väl förberedd hit även om det kan behövas något lopp i kroppen innan formen sitter där. Han är klart mer meriterad än sina konkurrenter här och från ett fint startspår så kommer kusken och tränaren Alessandro Gocciadoro att köra till ledningen med sin adept och sedan är Charmant De Zack hästen att slå för övriga här. Jag spikar! 

3 Natorp Bo har en riktigt hög högstanivå när han får det att stämma men kan också vara lite ojämn i sina prestationer. Han har gjort en start i år men det var i början av året så han återkommer därför här efter mer än fyra månaders tävlingsfrånvaro. Stallet är däremot väldigt nöjda med hur sjuåringen känns i träningen och kommer väl förberedd för detta och därför är man nöjda med startspåret som är optimalt då han är kvick ut den första biten. Det blir barfota runt om direkt vilket är optimalt och med en resa i den främre träffen så kommer Natorp Bo att vara med och blanda sig i segerstriden i detta loppet. 


Min Vinnare: 2 Charmant De Zack

Spets efter 500m: 2 Charmant De Zack

Skrällen: 3 Natorp Bo 

Rankingen: A: 2 B: 3,8,5,1 C: 9,4,7,6


GS75-2 2140m Volt

6 Rocky Tile är en välstammad herre som trots sin ålder på fem år endast gjort sex starter i karriären. Tre av dessa har han gjort för sin tränare Lars I Nilsson som han kom till tidigare i år och på dessa har det blivit en andraplats och två tredjeplatser och han har sett fin ut. Utgångsläget här är optimalt då han är snabb ut den första biten och kusken Adrian Kolgjini lär ha siktet inställt på ledningen här och väl i den positionen så ska Rocky Tile givetvis räknas med en riktigt bra segerchans även om jag tror att han har det från andra positioner med. 

2 Knockout Charlie är en fyraåring som stallet har vissa förhoppningar på och som debuterade tidigt under fjolåret som treåring men galopperade den gången och fick sedan en paus på närmare ett år från tävlandet. Han har i år gjort tre starter där han galopperade bort segern i årsdebuten för att följa upp det med en andraplats näst senast och en tredjeplats senast efter en hel del trafikproblem under loppets gång. Utgångsläget här är bättre för han då han kliver iväg bra och kommer att få en fin resa i den främre träffen här och utan strul under loppets gång så ska Knockout Charlie räknas tidigt. 


Min Vinnare: 6 Rocky Tile

Spets efter 500m: 6 Rocky Tile

Skrällen: 4 Kit Kat Mearas 

Rankingen: A: 6,2 B: 4,3,5,10,15,12,14,1 C: 7,9,8,11,13

GS75-3 2140m Auto

5 Filadonna är en flyfotad italienska som började starta redan förra året som tvååring och tog då tre segrar på tre starter och sprang in över en miljon kronor. Under vintern så togs hon sedan till Frankrike där det i januari blev två starter som hårt betrodd, men hon fick det då inte att stämma. Nu är hon på svensk mark där hon har funnits sedan en tid tillbaka och har enligt stallet tränat fint inför detta och kommer väl förberedd. Startspåret passar henne fint och från ett bra startspår så kliver Filadonna iväg bra och med det hon tidigare har visat i kapacitet så måste hon räcka riktigt långt här också och jag väljer att spika. 

7 Charma kom igång redan ifjol som tvååring då hon gjorde sex starter med hyfsade resultat, men i år så har hon verkligen kommit igång bra med en seger och en andraplats på tre starter samt över 412 tusen kronor intjänat. I senaste starten som var på Solvalla i mitten av april så kördes hon till ledningen direkt från start och hon höll sedan bra till andraplatsen efter en snabb avslutning. Just startsnabbheten är något hon firat framgångar på hittills och från ett öppet startspår även denna gång så kommer kusken Victor Rosleff att köra sig till en fin position och om det sedan klaffar en aning för Charma samtidigt som min vinnare av loppet kommer bort så är hon ett tidigt segerbud här. 


Min Vinnare: 5 Filadonna 

Spets efter 500m: 5 Filadonna 

Skrällen: 7 Charma 

Rankingen: A: 5 B: 7,4,3 C: 6,1,2


GS75-4 1640m Auto

4 Staro Queens utvecklades rätt så fint under fjolåret då det på tretton starter blev sju pallplaceringar varav tre stycken segrar. I år har hon hunnit med att göra fem starter och på dessa tagit en seger så hon väntar fortsatt på det rätta lyftet även om hon samtidigt har matchats stundtals mot tuffa hästar. I senaste starten så gjorde man resan till Solvalla och hon fick då en invändig resa hela vägen fram tills att luckan kom in mot upploppet och hon avslutade då bra till en femteplats. Med det loppet i kroppen så bör nu formen vara ännu bättre och samtidigt så blir det barfota runt om här för första gången i karriären vilket blir väldigt intressant att se vilken effekt det ger. Utgångsläget här går inte att klaga på och om det rutinerade kusken i sammanhanget Dan Ottosson kan ge Staro Queens en fin resa här så kommer hennes spurt att bita bra och hon är en rolig vinnare i ett öppet lopp. 

2 Trixwithtrimmix matchades under förra året mot tuffa kullkamrater stundtals och gjorde det klart godkänt under hans debutsäsong som innehöll sex pallplaceringar på femton starter varav en seger. Han gjorde årsdebut i slutet av april och fick då en snäll resa invändigt och höll farten godkänt till slut och kommer att föras framåt i form med det loppet i kroppen. Här ser förutsättningarna intressanta ut då han har lottats till ett bra startspår samtidigt som det blir barfota runt om samt en amerikansk sulky bakom vilket är optimalt för fyraåringen. Kusken Robert Kerttu har siktet inställt på ledningen här och kommer att vilja köra i den positionen så länge lampan lyser och här ska det vara rätt så bra chans på att den lyser hela vägen för Trixwithrimmix. 


Min Vinnare: 4 Staro Queens

Spets efter 500m: 2 Trixwithtrimmix 

Skrällen: 11 Flaps Out 

Rankingen: A: 4,2 B: 9,11,12,1,5 C: 10,7,8,3


GS75-5 2140m Auto

7 Magic In är en väldigt spännande treåring som inlett karriären på absolut bästa sätt med tre segrar på tre starter och lämnat väldigt fina intryck efter sig. Segermelodin har varit densamma i alla dessa tre starter och det har varit tidig ledning varje gång och han var senast ute bakom startbilen för första gången och satt då i tät direkt från start. Utgångsläget här är lite sämre än senast men det är fortsatt ett framspår vilket är bra så kusken och tränaren Per Nordström har på nytt siktet inställt på ledningen här. Han vill sedan köra i den positionen men även från andra positioner så ska det här vara en toppchans för Magic In som denna gång ska få springa barfota bak vilket blir intressant att se. 

6 First Of Mind är en mycket välstammad italiensk herre som började starta redan förra året som tvååring då det blev två segrar på fyra starter. I år har han hunnit med ytterligare fyra starter och tagit två segrar och båda dessa har kommit på slutet på rad. Det är en häst som nu finns på svensk mark där han ska starta på under sommaren för sin tränare Alessandro Gocciadoro som håller sin adept högt i den italienska kullen och man är optimistiska inför den här starten där det åker på en amerikansk sulky för första gången vilket är en mycket intressant ändring. Från ett öppet startspår här så lär det bli en fin resa här för First Of Mind som blir spännande att följa i år och han ska vara ett tidigt motbud här till min vinnare. 


Min Vinnare: 7 Magic In

Spets efter 500m: 7 Magic In

Skrällen: 3 Preacherman 

Rankingen: A: 7 B: 6,3,1,2,8 C: 5,9,4


GS75-6 2640m Volt

1 Rustico visade fin form vid segern senast som han tog från ledningen efter att ha haft full kontroll hela loppet igenom. Även denna gång så står sexåringen inför en intressant uppgift även om motståndet är tuffare och distansen lite längre, men han har samma startspår och lär vara den som tar hand om ledningen här. Väl i den positionen så trivs han bra då han därifrån tagit tre segrar på sex försök och om han kan ha lika god kontroll även denna gång samtidigt som formen sitter där den ska så ska Rustico ses med en mycket bra segerchans här.

2 Global Dictator är en rätt så fin tävlingshäst som ofta är med i den främre träffen och har i år på sex starter tagit en seger och tre tredjeplatser. I senaste starten i slutet av april så kom så årets första seger då han kördes offensivt till ledningen efter 500 meter och sedan efter att ha fått bestämma tempot efter eget behag så höll han till slut undan även om det var med knapp marginal. Även denna gång så står femåringen bra till med ett fint startspår samtidigt som den långa distansen passar fint och med en fin resa här samtidigt som det löser sig hyggligt till slut för Global Dictator så ska han räcka en bit här.


Min Vinnare: 1 Rustico 

Spets efter 500m: 1 Rustico 

Skrällen: 5 Luca Barosso 

Rankingen: A: 1 B: 2,5,11,7,13,8 C: 9,3,10,14,4,6,12


GS75-7 2140m Auto

6 Evandro Degli Dei är en spännande italienare som på karriärens tjugo starter varit bland de tre främsta i tolv av dessa varav fem stycken har slutat med seger. Han är sedan en månad tillbaka hos sin tränare Alessandro Gocciadoro som han inledde karriären hos innan han bytte tränare för ett tag och gör därför en mycket spännande första start här på svensk mark. Fyraåringen tog årets första seger i senaste starten vilket enligt stallet även var karriärens bästa insats då han tävlade barfota runt om för första gången i karriären och den balansen fortsätter man med här vilket är ett plus. Utgångsläget här är bra då han är kvick ut den första biten och med siktet inställt på ledningen så ska det här vara en toppchans för Evandro Degli Dei som dock tål att göra en hel del grovjobb själv från andra positioner.

1 Emerald Island har haft en häftig utveckling på sina sex starter i år som gett fem segrar och en andraplats. I senaste starten så besökte man just Jägersro och startade på V75 där han som favorit tog hand om ledningen direkt från start och sedan vann han enkelt via ett fint intryck. Startspåret här går inte att klaga på då han är kvick ut den första biten men det är svårbedömt om han kan hålla upp ledningen eller inte. Något som är säkert är att femåringen kommer att få en fin resa i den främre träffen och om det stämmer här för Emerald Island så är han bra nog att vinna det här loppet.


Min Vinnare: 6 Evandro Degli Dei

Spets efter 500m: 6 Evandro Degli Dei

Skrällen: 4 General Job 

Rankingen: A: 6,1 B: 4,2,5,3,7,12,10 C: 11,9


Lycka till!

Christoffer