GS75 körs denna söndagseftermiddag på Kalmartravet och jag väljer att spela med tre spikar i GS75-1 där 6 Staro Peanut står för klassen i gänget, i GS75-2 där jag tror att 4 Maradona B.R. leder från start till mål samt i GS75-4 där 1 I Am Don Max ska ha bra segerchans. 


G75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


GS75-1 1640m Auto

6 Staro Peanut hade ett fint fjolår då han matchades i rätt så tuffa sällskap och tog då åtta pallplaceringar på tretton starter och sprang in över 352 tusen kronor. Han gjorde årsdebut i senaste starten som var i början av februari och gjorde det då bra som trea efter en resa i tredje par utvändigt. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara ännu bättre och dessutom blir det barfota runt om vilket är ett plus och med ett fint startspår här så kommer det göras ett försök på att nå ledningen. Väl i den positionen så har han tagit fem segrar på åtta försök och detta tycker jag ser ut som en mycket bra uppgift för Staro Peanut som är en spik för mig. 

1 Dakar är en rätt så grundkapabel italienare som kom till Sverige under hösten och väntar fortsatt på sin första seger på svensk mark. Han har i år gjort två starter där han tog en andraplats i näst senaste starten och i senaste starten så galopperade han mitt på upploppet när han försökte utmana om en pallplacering. Han är långsam ut från start och kan därför inte utnyttja sitt startspår här, men om kusken Victor Rosleff kan få till en fin styrning här åt femåringen med en resa i ryggar så kan Dakar avsluta bra och ska ses som ett motbud ifall min vinnare kommer bort. 

3 Cojito är en hedersherre som gjorde det riktigt bra i årsdebuten senast då han från utvändigt ledaren stred bra hela vägen in i mål till en andraplats. Med det loppet i kroppen så bör nu formen vara på väg uppåt och från ett fint startspår här så bör kusken Oscar Ginman kunna finna en rätt så bra position här åt Cojito som med bevisad form i senaste starten ska räknas med skrällchans. 

Min Vinnare: 6 Staro Peanut

Spets efter 500m: 6 Staro Peanut

Skrällen: 3 Cojito

Rankingen: A: 6 B: 1,3,7,9 C: 2,5,4,8


GS75-2 2140m Volt

4 Maradona B.R. är en läcker individ som gjorde debut i fjol som treåring men fick det inte då alls att stämma. Istället blev det en längre vila och fyraåringen gjorde comeback och årsdebut i mitten av februari på Åbytravet där han visades upp i ett fint skick och vann i överlägsen stil från ledningen. Han avslutade då 1.13.8 sista 800 meterna och med den genomköraren i kroppen så bör hon nu vara än bättre. Startspåret har blivit bättre här med en invändig strykning och här kan kusken och tränaren Johan Untersteiner hitta till ledningen i ett tidigt skede av loppet och sedan finns det ingen som kan besegra Maradona B.R. som är min andra spik på kupongen. 

9 Spring Wow är en rätt så skaplig tävlingshäst som i år gjort tre starter och var fin vid segern i årsdebuten för tre starter sedan och höll i senaste starten farten bra som trea i mål. Här startar han med 20 meters tillägg vilket är tufft då det är en bra häst på startvolten, men om man bara kommer iväg hyggligt här från start och finner en fin position så ska iallafall Spring Wow kunna dyka upp på prispallen och även ha en viss chans på segern om min vinnare kommer bort. 

5 Zuccezz Zack är en välstammad herre som debuterade på absolut bästa sätt då han vann efter en resa i rygg på ledaren och avslutade då sylvasst efter att han fått backa sig ut in mot upploppet. I senaste starten så blev det en galopp från start och den är bara att glömma. Precis som i tävlingsdebuten har han ett snävt startspår här, men då klev han iväg riktigt bra och bör göra så även här och med en fin resa långt fram i fältet så kommer han att hänga på fint till en framskjuten placering och Zucezz Zack är en skräll att ta med om man garderar. 

Min Vinnare: 4 Maradona B.R. 

Spets efter 500m: 4 Maradona B.R. 

Skrällen: 5 Zucezz Zack

Rankingen: A: 4 B: 9,5,8,2,6,12,3 C: 11,10,14,13,7


GS75-3 2640m Auto

3 Spending My Time började starta ifjol som fyraåring och kom igång mer kontinuerligt med startandet under hösten, och på fyra starter förra året så blev det två segrar. I år har det hunnits med ytterligare fyra starter där han i senaste två starterna har varit på prispallen där han i senaste starten höll farten bra hela vägen till en tredjeplats efter en tuff resa utvändigt ledaren. Här står han lite bättre till med ett fint startspår samtidigt som det blir barfota runt om för första gången i karriären och den ändringen är klart intressant. Här tror jag att kusken och tränaren Claes Svensson kör till tidig ledning med sin adept här och väl från den positionen så blir Spending My Time väldigt svårslagen. 

9 O.M.Jetstep är en rätt så nyttig tävlingshäst som ofta gör sitt i loppen och senaste insatsen som tvåa i mål var ett fall framåt. Enligt stallet så blir han allt bättre då han tidigare har haft svårt att förstå det här med tävling, och från ett passande smygläge här så kan kusken Anton Knutsson komma igenom rätt så hyggligt från start och om det sedan kan bli lite tempo på loppet så kan O.M.Jetstep vara en rolig skräll. 

11 Felix S.H. har visat rätt så hyggliga fartresurser och tog två andraplatser och två tredjeplatser förra året på elva starter. Han gör årsdebut här och kommer att behöva något lopp i kroppen innan formen sitter där, men han är enligt stallet väl förberedd och till den här starten så ska han dessutom få springa barfota runt om vilket är ett plus. Lite lurigt utgångsläge, men i ett öppet lopp så ska ändå Felix S.H. räknas med chans. 

1 Moons Dinero tog tre segrar på sju starter förra året och har rätt så fin kapacitet. I år har han på två starter inte riktigt fått det att stämma, men var klart godkänd som fyra i senaste starten efter ett tufft lopp. Här har man lottats till ett fint innerspår bakom startbilen och med en smygresa här samtidigt som formen kommer allt mer så ska man ta med Moons Dinero på lappen. 

Min Vinnare: 3 Spending My Time 

Spets efter 500m: 3 Spending My Time

Skrällen: 9 O.M.Jetstep

Rankingen: A: 3,9,11,1 B: 12,10,7,6,4  C: 5,2,8

GS75-4 2640m Auto

1 I Am Don Max finns sedan i höstas i Tomas Malmqvists träning där han utvecklats fint och har på fyra starter för sin nya tränare tagit två segrar och en andraplats. I senaste starten så kördes han från ett bakspår tidigt till ledningen och väl där så vann han sedan mycket enkelt med som det såg ut gott om krafter kvar. Här har han lottats till ett fint innerspår bakom startbilen och då fyraåringen är kvick ut den första biten så ser detta ut som en väldigt spännande uppgift. Främst tror jag att I Am Don Max leder det här loppet från start till mål, men segerchansen ska vara bra även från andra positioner. Tredje spiken på kupongen! 

10 Hardcore D.K. är i grunden en väldigt fin häst som förra året inte löpte upp till förväntningarna, men var blanda annat tvåa i en start på V75 och visade då lite av sitt kunnande. I år har det blivit tre starter där han vann årsdebuten för att sedan galoppera i den andra starten och i senaste starten så blev det helt fel för femåringen och den starten är bara att glömma. Här startar han från ett hyggligt utgångsläge och jag tror att formen ska vara rätt så bra på Hardcore D.K. som med lite tempo på loppet här kommer in i loppet och då kan han vara en rolig skräll om man garderar. 


Min Vinnare: 1 I Am Don Max

Spets efter 500m: 1 I Am Don Max

Skrällen: 10 Hardcore D.K. 

Rankingen: A: 1 B: 10,11,7,12,2,5 C: 6,9,13,8,4,3


GS75-5 1640m Auto

4 Goddess Nike galopperade vid båda sina starter under slutet av förra året som även var hennes två första starter i karriären. I år har det sett bättre ut och då hon även har travat hela vägen så har det blivit två segrar och en tredjeplats på fyra starter. I senaste starten på Axevalla så var segermelodin ledningen och dit vill kusken och tränaren Kevin Oscarsson nå med sin adept även den här gången från ett fint startspår och om man når dit så ska detta vara en bra chans på andra raka segern för Goddess Nike att ta andra raka segern. 

5 Patrick Hannover är en välstammad herre som i senaste starten årsdebuterade på absolut bästa sätt då han tog hand om ledningen och sedan stannade där hela vägen in i mål och vann mycket enkelt. Då besegrade han flera av detta loppets konkurrenter vilket visade att han står sig väldigt bra även här. Startspåret är bra och kusken Stefan Persson bör kunna placera fyraåringen i en rätt så hyfsad position här där ledningen kan bli tuff att nå, men han känns allround och Patrick Hangover ska ses som ett givet motbud här. 

3 Timoka P.J. har inlett karriären rätt så hyggligt med en andraplats och två tredjeplatser på fem starter. Främst i år har han gjort det riktigt bra då han har två raka tredjeplatser bakom sig efter bra avslutningar. Här står hon intressant till med ett fint startspår och bör kunna få en rätt så fin position långt fram, och om det bara klaffar lite så kommer Timoka P.J. att avsluta vasst även denna gång och då räcker hon långt och är loppets skräll. 

Min Vinnare: 4 Goddess Nike

Spets efter 500m: 4 Goddess Nike

Skrällen: 3 Timoka P.J. 

Rankingen: A: 4,5,3,2 B: 11,7,9,10,6 C: 1,8,12 


GS75-6 2140m Auto

2 Global Emotion är en rätt så fin häst som började starta i fjol som treåring och var då bland de tre främsta sju gånger på nio starter där två stycken var segrar. I år har han gjort två lopp där första segern för året kom i den senaste starten där han mot ett lite enklare sällskap vann enkelt efter att ha fått göra en hel del jobb själv under loppets gång. Nu står han klart bättre till denna gång med ett optimalt startspår och då Global Emotion är snabb ut den första biten så kommer siktet vara inställt på ledningen här och där har fyraåringen tagit två segrar på tre försök och detta leder man från start till mål. 

9 Booster Broline hade ett uppehåll på över ett år från hösten 2022 tills nu i höstas då han gjorde comeback och har nu gjort sju starter sedan dess. Han har visat rätt så hygglig form på slutet och gjorde det senast bra som fyra i ett tufft lopp och då det blir lite tightare starter här nu så bör formen vara ännu bättre här. Ett passande smygläge på en startsnabb rygg bör innebära en fin resa och om det bara löser sig hyggligt för Booster Broline så ska det här vara hygglig segerchans. 

5 Value For Moni har bra fart för klassen och har i år gjort fyra starter med en seger och en tredjeplats som bäst. I senaste starten så var hon lite trög av sig och det blev endast en sjätteplats och stallet har inte riktigt kunnat hitta någon förklaring till den insatsen. Här blir det lite kortare tid mellan starterna samtidigt som det blir barfota runt om och med en amerikansk sulky bakom sig och det är optimalt för fyraåringen. Startspåret är bra här och om hon bara levererar på den nivå man är van vid att se Value For Moni så ska hon räknas med segerchans här. 


Min Vinnare: 2 Global Emotion 

Spets efter 500m: 2 Global Emotion

Skrällen:  3 Sober Composite

Rankingen: A: 2,9,5 B: 3,4,1,7,10 C: 6,11,8,12


GS75-7 1640m Auto

2 Elettra Robin är en flyfotad italienare som sedan hon kom till Sverige i slutet av förra året varit bra. På fyra starter i Sverige så har det blivit en seger och en andraplats som bäst där hon vid andraplatsen senast avslutade 1.12.2 sista 800 meterna och visade fin form. Här startar fyraåringen från ett intressant utgångsläge och kommer att sitta bra på det direkt från start, och om kusken Victor Rosleff lyckas med att ge Elettra Robin en fin ryggresa här så kommer hon att avsluta vasst och vad jag tror spurta ner samtliga till slut. 

6 Giovanna Coger hade ett klart bra fjolår med tio pallplaceringar på femton starter varav sex stycken segrar. Hon gör här årsdebut efter närmare tre månaders uppehåll, men ska enligt stallet vara väl förberedd inför den här uppgiften som ser spännande ut på förhand. Hon är snabb ut den första biten och kommer att laddas den första biten för att nå ledningen och väl i den positionen så trivs Giovanna Coger extra bra och ska ses med fin chans här. 

10 Kit De Luca är rätt så bra för klassen och utvecklades fint förra året som fyraåring då det blev fyra segrar på tretton starter. Hon återkommer här efter ett uppehåll på två månader då hon stod för en svag prestation senast och kommer därför behöva lopp i kroppen för att komma igång igen, men utgångsläget här kan ge ett passande smyglopp och normalt sett så är Kit De Luca en vass avslutare och om det bara klaffar en aning här så kan hon vara skrällen i loppet. 

Min Vinnare: 2 Elettra Robin

Spets efter 500m: 6 Giovanna Coger

Skrällen: 10 Kit De Luca

Rankingen: A: 2,6,10 B: 5,11,1,3 C: 9,7,4,8


Lycka till!

Christoffer