Denna söndag så körs GS75 på Östersundstravet. Jag spelar med två spikar från Daniel Wäjerstens stall i GS75-5 där 1 Cherokee Face står för klassen i gänget och sedan i avslutningen GS75-7 3 Atlas A`lir.


GS75-Förslag Östersund 17/3

G75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15GS75-1 2140m Auto

11 Lykkje Pelle är en norsk gäst som har fin fart i sig och hade ett bra fjolår där han var bland de tre främsta i hälften av hans arton starter. I år har han kommit igång på ett bra sätt då han på tre starter tagit två andraplatser och en tredjeplats. Det var ett fint formintryck i senaste starten som även den var på svensk mark och då avslutade han rejält fram till andraplatsen. Här startar han från ett lite halvjobbigt utgångsläge, men jag tycker att Lykkje Pelle går ner en del i klass här sett till motståndet och med dom fartresurser som han har visat så tycker jag det här ser ut som en bra segerchans. 

7 Pannemanne hade en fin utveckling förra året och har fortsatt leverera även i år då han på två starter tagit en seger och en andraplats. Han är kvick ut den första biten och det kommer säkert att göras ett försök på att nå ledningen, men även om det inte går så kommer han att få en fin resa i den främre träffen och om Pannemanne håller lite av den klassen han tidigare har visat även i den här starten så ska han räcka långt. 


Min Vinnare: 11 Lykkje Pelle

Spets efter 500m: 3 Napoleon

Skrällen: 6 Koldemo Kristall

Rankingen: A: 11,7 B:6,9,1,10 C: 8,12,5,4,2,3


GS75-2 2140m Auto

2 H.P.Roadrunner har haft riktigt fin form hela vintern och tog en fin spetsseger i näst senaste starten och i senaste blev han fast med gott om krafter kvar som tvåa i rygg på ledaren efter att ha varit tvungen att släppa med varvet kvar till mål. Nu står sjuåringen inför en ny fin uppgift här med ett optimalt startspår och denna gången så kommer man att köra i ledningen hela vägen och då blir H.P.Roadrunner tillsammans med kusken Olle Wäjersten svåra att nå. 

3 Give Me Five N.O. har hög kapacitet med styrkan som sitt främsta vapen som fortsatt har en hel del att hämta på tävlingsbanan. Det är årsdebut här efter närmare tre månaders vila och det kommer att behövas lopp i kroppen innan formen sitter där igen, men han är väl förberedd och i ett ojämnt lopp så tycker jag att Give Me Five N.O. ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 2 H.P.Roadrunner 

Spets efter 500m: 2 H.P.Roadrunner 

Skrällen: 8 Many Behind

Rankingen: A: 2,3 B: 8,7,1,5 C: 9,6,4


GS75-3 2140m Volt

7 Sohlanna är en rätt så vettig tävlingshäst som är jämn och säker i sina prestationer på slutet. I senaste starten så höll han farten bra hela vägen in i mål som femma och möter enklare hästar den här gången. 20 meters tillägg är alltid tufft, men då hon är travsäker så bör kusken Ulf Ohlsson som hoppar upp den här gången kunna få iväg sjuåringen rätt så bra här och finna en fin position. Då det lätt kan bli ett gäng galopper i ett sådant här lopp så kommer man långt på att trava hela vägen vilket Sohlanna brukar göra och med den farten hon har visat så är hon mest intressant här. 

8 Sol Bris är ofta med långt framme i loppen och tog på nio starter förra året en seger och fem andraplatser. Här gör hon årsdebut efter närmare tre månaders frånvaro men har tränats rätt så ordentligt inför detta och kommer rätt så bra förberedd. Hon är travsäker och bör därför komma iväg rätt så bra här från sitt startspår och om sedan Sol Bris kan få springa med här i ryggar och spurta till slut så räcker hennes grundkapacitet långt i ett lopp som detta. 

10 Vikings Pärla vann i senaste starten i överlägsen stil från ledningen och det var ett rätt så fint intryck även om loppet var billigt. Det är en rätt så käck häst som brukar tända till när våren kommer och då hon också är travsäker så bör kusken och tränaren Bo Landgren kunna finna en rätt så bra position här åt Vikings Pärla som med en smygresa ska räknas. 

3 Margot är fartfylld men hopplöst osäker och galopperade senast bort en framskjuten placering i årsdebuten senast som var hennes första lopp på närmare nio månader. Med det loppet i kroppen så kommer formen att vara rejält framflyttad här och från ett fint startspår så kommer hon att öppna bra om hon väl travar iväg och vid ett felfritt lopp så räcker förstås Margot väldigt långt här. 


Min Vinnare: 7 Sohlanna

Spets efter 500m: 5 Trollbackens Juni

Skrällen: 10 Vikings Pärla 

Rankingen: A: 7,8,10,3 B: 5,13,6,9 C: 4,2,1,12,11,14


GS75-4 2140m Auto

4 Just More Fun har gjort det klart bra i år då hon på tre starter tagit två segrar och i senaste starten så höll hon bra från ledningen i ett rätt så tufft lopp. Här står hon bättre till sett till startspår samtidigt som det blir barfota runt om vilket är optimalt för sjuåringen och taktiken här från kusken Ulf Ohlsson är given och det är att nå ledningen och sedan köra där. Om sedan Just More Fun väl i ledningen kan få dämpa tempot lite den här gången så kommer hon att bli väldigt svår att nå för det övriga ekipagen och hon är given förstahäst här då hon dessutom får springa barfota runt om här. 

5 West Wind vann det loppet som Just More Fun var trea i senast och fick då en fin resa i ryggar som hon trivs allra bäst i och avslutningen var sylvass över upploppet till knapp seger. Just en ryggresa är det som hon behöver enligt stallet och då hon inte tar sig förbi de invändiga hästarna från start så får kusken och tränaren Robert Dunder försöka droppa ner i en vettig position från start och om sedan West Wind får det rätta loppet så kommer hon avsluta vasst igen och då räcker hon långt här. 

1 Mellby Interest hade ett bra fjolår med nio pallplaceringar på fjorton starter varav fyra stycken segrar. Här gör hon årsdebut efter att hon inte har startat sedan i slutet av oktober och det kommer förstås behövas något lopp i kroppen innan formen sitter där igen. Utgångsläget är dock optimalt då hon är kvick ut den första biten och med en fin resa i den främre träffen samtidigt som det klaffar lite så är Mellby Interest bra nog att dyka upp i segerstriden här. 


Min Vinnare: 4 Just More Fun

Spets efter 500m: 4 Just More Fun

Skrällen: 2 Exklusiva Liss

Rankingen: A: 4,5,1 B: 2,8,9 C: 3,10,6,7


GS75-5 2140m Auto

1 Cherokee Face är en välstammad herre som började starta under hösten ifjol som treåring och tog då på fem starter fyra pallplaceringar varav en seger. Här gör han årsdebut efter mer än tre månaders tävlingsfrånvaro och då det är en häst som stallet tycker är fin så gör han en mycket spännande årsdebut här. Förutsättningarna är rätt så passande sett till att han är van vid att möta tuffare motstånd än så här och om fyraåringen lyckas med att hålla upp ledningen vilket jag tror att han gör så är mycket vunnet, men Cherokee Face ska ses med riktigt bra chans oavsett position i det här loppet och är en spik för mig. 

2 Dibaba N.O. är en norsk gäst som visat rätt bra kunnande i hemlandet. I senaste starten som även den var på svensk mark så var hon duktig trea efter en fin avslutning och formen ser ut att sitta där. Här är startspåret bra då man sitter i ett andraspår direkt från start och om min vinnare av loppet kommer bort här så är Dibaba N.O. en het segerkandidat. 

12 Summernight Devil har gjort det bra i årets två starter och han tog i senaste starten karriärens första seger i ett enklare sällskap. Startspåret här är hopplöst, men om fyraåringen kan komma igenom rätt så hyggligt här ändå och finna en fin position så tycker jag att Summernight Devil ska ses med lite skrällchans om det stämmer fullt ut för henne. 


Min Vinnare: 1 Cherokee Face

Spets efter 500m: 1 Cherokee Face 

Skrällen: 12 Summernight Devil

Rankingen: A: 1 B: 2,12,8,7,6,10 C: 4,5,11,9


GS75-6 2140m Volt

6 Tekno Filur hade en fin fyraåringssäsong förra året då det på femton starter blev nio pallplaceringar och över 233 tusen kronor. Han matchades mot tufft motstånd och var bland annat i final av Svenskt Kallblodsderby. I år har det blivit två starter med en tredjeplats som bäst vilken kom i senaste starten då han galopperade 600 meter före mål men kom tillbaka starkt efter det och visade fin form. Här står femåringen bra till tycker jag med ett fint startspår och då han är kvick ut den första biten så kan kusken Marcus Lilius ladda för ledningen här och väl i den positionen så blir Tekno Filur mycket svårslagen. 

13 Blixen har inlett det här året bra med två tredjeplatser på två starter och det var en riktigt fin insats i senaste starten då åttaåringen fick göra jobbet utvändigt ledaren under större delen av loppet. Han startar här med 40 meters tillägg samtidigt som motståndet denna gång är något enklare och om bara kusken Jan-Olof Johansson kan få iväg Blixen hyggligt från start så är han bra nog att kunna kliva runt det här motståndet om det inte strular allt för mycket. 

4 Prinsen Af Sola är en rätt så fartfylld herre som i fjol tog fyra segrar på sexton starter och har i år tagit en andraplats som bäst på tre starter. I senaste starten fick han ett tufft slutvarv då han fick gå ute i tredjespår sista 1100 meterna och han höll trots det rätt så bra till en femteplats. Här väntar en liknande uppgift som senast och om kusken Mats Djuse kan få iväg Prinsen Af Sola från det snäva fjärdespåret här så ska femåringen ses med rätt så bra chans. 

2 Kruson har visat rätt så fin form under vintern och tog senast årets första seger i den fjärde starten från ledningen och segern blev mycket enkel. Efter den starten så har sjuåringen fått en liten paus på en månad och har tränat på bra inför den här starten. Utgångsläget är fint då han är kvick ut den första biten och givetvis hade ledningen varit optimalt då han har tagit tre segrar på fem försök i den positionen. Oavsett om Kruson kommer till ledningen eller ej så kommer han att få en fin resa i den främre träffen och om det sedan löser sig hyggligt så ska han ses med chans här. 


Min Vinnare: 6 Tekno Filur 

Spets efter 500m: 6 Tekno Filur

Skrällen: 4 Prinsen Af Sola

Rankingen: A: 6,13,4,2 B: 12,3,8,14,15,1,11 C: 5,7,10,9


GS75-7 1640m Auto

3 Atlas A’lir har utvecklats fint i årets fyra starter och har på slutet en seger och två andraplatser på hans tre senaste starter. Han har fått göra en hel del jobb själv under loppen vilket han har klarat galant då han är väldigt stark, men han är också snabb ut och därför är utgångsläget bra den här gången för fyraåringen. Känslan är att täta starter som det blir här passar honom bra och här tror jag att kusken och tränaren Daniel Wäjersten kör till ledningen med Atlas A`lir och sedan stannar där hela vägen in i mål. Men om det inte skulle gå så är han bra nog att vinna även från utvändigt ledaren. Jag spikar! 

1 For You har visat fin form på slutet då hon i näst senaste starten levererade en rejäl avslutning från ett dåligt utgångsläge och vann mycket enkelt och i senaste starten på V75 så blev hon fast med gott om krafter kvar. Sjuåringen har efter det varit struken efter att ha fått en hovböld men hon ska nu vara redo för en fin prestation här igen och stallet tycker att hon aldrig har varit i bättre form. Innerspåret bakom startbilen här passar fint och siktet kommer säkert att vara inställt på ledningen här, men oavsett så kommer For You att få en fin resa i den främre träffen och hon ska räknas med lite tur under loppets gång. 

6 Didicoy gjorde årsdebut i senaste starten och hade inför den tränat riktigt bra enligt stallet, men var en besvikelse som oplacerad. Till denna starten så blir det minst barfota fram vilket är ett plus för Didicoy som om hon hittar tillbaka till den fina grundkapacitet som hon har ska duga långt här och är loppets skräll. 


Min Vinnare: 3 Atlas A’lir

Spets efter 500m: 3 Atlas A’lir

Skrällen: 6 Didicoy

Rankingen: A: 3 B: 1,6,2,12,11,4,7 C: 9,10,5,8


Lycka till!

Christoffer