GS75 körs denna lördag på Rättvikstravet i Dalarna. Jag spelar med två stycken spikar i GS75-2 där 1 Nickel Occagnes leder loppet från start till mål och i GS75-6 så har 4 Mister Hercules toppchans.GS75-Förslag Rättvik 22/6

G75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

GS75-1 1640m Auto


3 Fossens Wilma är en fin häst i grunden som på fjolårets elva starter tog tre segrar och två andraplatser. I år har det blivit en seger på fyra starter och den kom i senaste starten mot ett lite enklare motstånd men det var ett fint intryck då hon avslutade starkt efter en resa i ryggar. Känslan är att hon börjar hitta formen allt mer och får det att stämma igen efter en lite sämre period och från ett fint startspår här så kommer Fossens Wilma att få en fin resa på nytt i den främre träffen och om hon får spara på speeden igen så kommer hon att avsluta starkt på nytt och jag tycker att Fossens Wilma är en rolig vinnare här.

6 Orlando Viva är en talangfull dam som segrat i hälften av karriärens fjorton starter. I år har hon tagit två av dessa där den senaste kom i senaste starten när hon efter en fin resa i rygg på ledaren vek ut ett spår 350 meter före mål och kunde sedan koppla greppet in mot upploppet och vinna enkelt. Formen börjar komma allt mer för fyraåringen som här har lottats till ett klart bra spår för hennes del återigen då hon är kvick ut den första biten och här kommer kusken och tränaren Andreas Lövdal att vara aktiv den första biten för att nå till ledningen och sedan köra där och visst ser detta ut som en rätt lämplig uppgift för Orlando Viva.

Min Vinnare: 3 Fossens Wilma

Spets efter 500m: 6 Orlando Viva

Skrällen: 5 Edsinette

Rankingen: A: 3,6 B: 4,5,7,1,2,10 C: 8,9,12,11


GS75-2 2140m Auto


1 Nickel Occagnes började starta först i år som fyraåring och har gjort det bra hittills då han på sina tre första starter tagit två segrar. Segrarna har på slutet kommit två på rad där han senast startade med samma förutsättningar som nu då han från ett innerspår bakom startbilen höll upp ledningen från start och sedan efter att ha blivit utsatt för press under slutvarvet så blev det en enkel seger. Här startar han alltså med fina förutsättningar på nytt för hans del och den givna taktiken är givetvis att försöka hålla upp ledningen återigen vilket det är bra chans till och sedan ska det här vara en bra segerchans för Nickel Occagnes.

12 First One Out är en tjej som inlett karriären fint med en seger och en tredjeplats på sina två första starter. Segern den kom i senaste starten i början av juni då hon från ledningen vann mycket enkelt efter att hon fått bestämma tempot efter eget behag och hon gick i mål med gott om krafter kvar. Här har hon lottats till ett väldigt mycket sämre utgångsläge och det kommer att krävas lite tur härifrån, men om hon har just turen på sin sida så har hon visat att hon kan gå även bakifrån vilket hon gjorde i debuten och med en vass avslutning här så kommer First One Out att dyka upp i segerstriden.

Min Vinnare: 1 Nickel Occagnes

Spets efter 500m: 1 Nickel Occagnes

Skrällen: 12 First One Out

Rankingen: A: 1 B: 12,5,4,6,10,2,7 C: 3,9,8,11


GS75-3 2140m Auto


1 King Of Cristal är en herre med rätt så bra fart i sig när han väl får det att stämma och har i år på fem starter tagit en seger och en tredjeplats. Enda årssegern kom för tre starter sedan mot ett lite enklare sällskap då han fick gå ute i tredjespår hela sista varvet men kunde trots det vinna enkelt efter att ha kopplat greppet 300 meter före mål. Efter det så har hon matchats mot rätt så tufft motstånd på Solvalla där hon näst senast satt fast med gott om krafter kvar som fyra efter en invändig resa och senast blev det startgalopp. Känslan är att formen ska vara rätt så bra ändå för dagen och med ett fint startspår här så ser det ut som att King Of Cristal kan ta hand om ledningen här och om det lyckas så är förstås mycket vunnet och i ett öppet lopp så ska han räknas med bäst segerchans.

4 Flys Punk Rocker är en fin tävlingshäst som ofta är med långt fram i loppen då det på tretton starter blivit sex pallplaceringar men han väntar fortsatt på karriärens första seger. Han kommer närmast från två raka andraplatser där fyraåringen var väldigt bra då han efter en resa mestadels utvändigt ledaren kunde koppla greppet 200 meter före mål och han såg sedan ut att vara på väg mot segern men åkte då dit precis på mållinjen mot en häst som kom längre ut i banan. Formen är fin för dagen och hennes första seger bör komma närsomhelst, kanske redan nu då hon från ett fint startspår här kommer att kunna få en fin resa i den främre träffen och i ett lite ojämnt lopp så ska Flys Punk Rocker räknas tidigt.

Min Vinnare: 1 King Of Cristal

Spets efter 500m: 1 King Of Cristal

Skrällen: 10 Julius Cortina

Rankingen: A: 1 B: 4,10,12,9,11,3,6 C: 8,5,2,7


GS75-4 2140m Volt

1 Hagens Ingo är en herre med rätt så bra fart i sig som under sin debutsäsong förra året tog tre segrar på tio starter. Här gör han första starten för året och även debut i ny regi för sin nya tränare Jan-Olov Persson vilket är spännande. Man kan inte klaga på förutsättningarna här med ett perfekt startspår samtidigt som han får en toppkusk i Björn Goop upp bakom sig som har siktet inställt på att ta hand om ledningen här tillsammans med Hagens Ingo och väl i den positionen så ska detta vara en rätt så bra segerchans tror jag.

5 Eld Messi är jämn och säker i sina prestationer och har i år på åtta starter tagit sju pallplaceringar varav en seger. Han kommer närmast från en tredjeplats då han hängde med klart bra bakom rätt så bra hästar. Till den här starten så går fyraåringen ner i klass som det ser ut och trots att han startar med 20 meters tillägg här så bör kusken Mats Djuse kunna ge Eld Messi en rätt så fin resa här i den främre träffen och då han besitter både fart och styrka så ska han räknas mycket tidigt här.

Min Vinnare: 1 Hagens Ingo

Spets efter 500m: 1 Hagens Ingo

Skrällen: 8 B.W.Zorro

Rankingen: A: 1,5 B: 9,3,7,8 C: 2,4


GS75-5 2140m Auto

5 Bjorn är en herre med väldigt hög kapacitet men som trots sin ålder på sex år endast gjort tio starter i karriären och på dessa tagit fyra segrar. I år har han hunnit med tre starter och tog årets första seger i sin näst senaste start då han efter en resa i rygg på ledaren kunde lifta med fram tills 400 meter före mål då han gick ut ett spår och sedan vann han mycket enkelt och det var ett fint intryck. I senaste starten i början av maj så gjorde han ett nytt fint lopp då han efter en resa utvändigt ledaren höll väldigt bra och var nära segern. Han har inför den här starten varit struken inför en tilltänkt start på V75 då han inte riktigt var i balans just den dagen enligt stallet så det har inte varit något större fel på han fått träna på normalt inför detta. Utgångsläget här är bra och siktet är förstås inställt på ledningen denna gång, men han går bra från alla positioner och Bjorn ska ses med fin chans här tycker jag oavsett position.

4 Hagrid har överflöd av fart i sig men har också haft lätt för att ta till galopp. Nu har han dock skött sig i tre raka lopp och på dessa så har det blivit tre raka pallplaceringar. Senast så var han ute i försök och final samma kväll där han i försöket vann mycket enkelt från ledningen efter att han fått bestämma tempot efter eget behag och sedan i finalen så höll han mycket tappert till en andraplats som knappt slagen efter en tung resa utvändigt ledaren. Här står han intressant till på nytt med ett fint startspår och då han är kvick ut den första biten så kommer kusken Ludwig Wickman kunna bjuda Hagrid på en fin resa här och om han travar hela vägen så ska han räknas som ett tidigt motbud.

Min Vinnare: 5 Bjorn

Spets efter 500m: 5 Bjorn

Skrällen: 11 Mister Aloha

Rankingen: A: 5,4 B: 11,10,2,9,12 C: 8,1,3,6,7GS75-6 2140m Auto

4 Mister Hercules är en sexfaldig miljonär som kommit igång och gjort fyra starter i år med en seger som bäst. I senaste starten så var han ute i Jämtlands Stora Pris där han galopperade kort efter start och därefter gick han väldigt bra som femma och visade fin form. Här startar han återigen från ett fint startspår och denna gång så kommer kusken och tränaren Daniel Redèn inte behöva ladda lika mycket från start och då lär han kliva iväg felfritt. Här tror jag att Mister Hercules sedan tidigt sitter i ledningen och normalt sett från den positionen så ska detta vara en toppchans. Jag spikar!

10 Hades De Vandel är en rejäl herre med både styrka och fart i sig som hade ett riktigt fint fjolår då han sprang in över 2 miljoner kronor efter en andraplats i Paralympiatravet samt en seger i Oslo Grand Prix. I år har han gjort fyra starter och kommer närmast från två raka femteplatser näst senast i Copenhagen Cup och senast i Oslo Grand Prix och sommarformen är nog på gång rätt så rejält. Här möter han ett lite enklare motstånd än på slutet tycker jag och med rygg på två startsnabba hästar här så bör Hades De Vandel kunna hamna rätt så bra på det och om det kan bli lite tempo under loppets gång här så ökar chanserna och han ska ses som det främsta motbudet till min vinnare.

Min Vinnare: 4 Mister Hercules

Spets efter 500m: 4 Mister Hercules

Skrällen: 3 Milliondollarrhyme

Rankingen: A: 4 B: 10,8,3,5,9,12 C: 7,2,6,1


GS75-7 3140m Volt


6 Mister Jupiter är i grunden en väldigt fin häst som under sin treåringssäsong tog sig till final i Kriteriet. Under fjolåret som fyraåring så blev det lite av en mellansäsong då det endast blev fyra starter med en andraplats som bäst men i år har det sett klart bättre ut då han på fem starter tagit två segrar och två andraplatser. I senaste starten i slutet av maj så blev det en andraplats efter att han startat med 40 meters tillägg så kom han fram utvändigt ledaren med 1500 meter kvar till mål och därefter höll han väldigt starkt hela vägen in i mål. Formen ska vara bra för dagen och här startar han återigen över tre kilometer vilket passar bra och trots att han möter ett lite tuffare motstånd här så tycker jag att Mister Jupiter ska ses med en rätt så fin chans då han kommer att hamna fint på det här och vinner det här loppet på sin fina styrka.

10 Cab Frontline har haft fin form under en längre tid och kommer närmast från två raka segrar. I näst senaste starten så startade han från ett hopplöst utgångsläge och hamnade då en bit bak i kön innan han under slutvarvet gick med i ryggar ute i tredjespår och efter en rejäl avslutning sista 300 så vann han väldigt enkelt. I senaste starten så startade han med 20 meters tillägg och kom då fram i tredje par utvändigt innan han gick på i tredjespår 700 meter före mål och efter en vass avslutning återigen blev segern enkel. Här startar han med 40 meters tillägg men som han visat tidigare har han klarat av att anfalla bakifrån på ett bra sätt och i ett rätt så litet fält så kommer Cab Frontline att hamna bra på det och om han håller sin fina form så är han en av flera som kan vinna det här loppet.

Min Vinnare: 6 Mister Jupiter

Spets efter 500m: 4 Coin Master

Skrällen: 11 Made Of Stars

Rankingen: A: 6,10 B: 5,11,4,8,1 C: 2,3,9,7


Lycka till!

Christoffer