Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.GS75 körs denna söndag på Rommetravet i Borlänge och jag väljer att spela med tre spikar.GS75-Förslag Romme 25/2

G75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15GS75-1 2140m Auto

2 Final Whistle har visat väldigt fin form i årets tre starter som gett två segrar och en tredjeplats. I senaste starten då han vann på huvudstadsbanan Solvalla så kördes han till ledningen efter ett halvvarv och väl där fick han sedan bestämma tempot efter eget behag och gick sedan ifrån enkelt den sista biten i en snabb avslutning. Förutsättningarna är bra även den här gången då man kommer att sitta bra på det direkt i ett litet fält och det Final Whistle har visat på slutet ska räcka långt här tillsammans med kusken Mats Djuse.

4 Red Hot Roadster är även det en formstark herre som kommer med två raka segrar. Vid senaste segern fick han göra grovjobbet utvändigt ledaren hela vägen och via en stark avslutning där sista 800 meterna gick via 1.11.4 så vann han på målfoto. Här står sjuåringen bra till med ett intressant läge då han är startsnabb och siktet lär vara inställt på ledningen här från kusken Andreas Peterson och sedan kan det vara så att Red Hot Roadster stannar där hela vägen.

1 Cab Frontline hade ett fint fjolår med tretton pallplaceringar på 22 starter och segrade i tre av dessa vilket gjorde att han tjänade över 454 tusen kronor. I år har han fortsatt visa fin form med två raka andraplatser där den senaste var på V75 då han hakade på riktigt bra. Nu går han ner lite i klass och har lottats till ett bra läge här vilket gör att han kommer att få en fin resa och om mina två hästar i A-gruppen sviker så är Cab Frontline med och krigar om segern.


Min Vinnare: 2 Final Whistle

Spets efter 500m: 4 Red Hot Roadster

Skrällen: 1 Cab Frontline

Rankingen: A: 2,4 B: 1,6 C: 7,5,3GS75-2 2140 Auto


6 Devs Demimonde är en fin häst som det strulat för en hel del under inledningen av karriären. Hon har dock verkligen sett fin ut i årets två starter då det har blivit en seger och en andraplats där hon avslutade sylvasst via 11.6 sista 800 meterna senast fram till andraplatsen. Jag tycker att femåringen har helt andra fartresurser än vad övriga har i det här loppet och från ett öppet startspår kommer kusken Magnus Djuse att försöka köra sig till ledningen här vilket jag tror att man lyckas med och därifrån är det ingen som slår Devs Demimonde som blir min spik här.

7 Best Yankee Face får agera motbud och skräll här då han visade fin form vid segern senast som var den första i karriären. Han kördes då till ledningen direkt från start och höll där sedan ett jämnt tempo och via 1.12.2 sista 800 meterna så blev segern överlägsen. Han är rätt så snabb ut bakom startbilen med och kommer att laddas framåt här och om man skulle nå ledningen så tror jag kusken Tomas Pettersson gärna kör i den positionen. En bra position kommer Best Yankee Face att få oavsett ledning eller inte och jag tycker att han är det givna motbudet här.


Min Vinnare: 6 Devs Demimonde

Spets efter 500m: 6 Devs Demimonde

Skrällen: 7 Best Yankee Face

Rankingen: A: 6 B: 7,5,1,10,12,2,4,3 C: 9,8,11GS75-3 2140m Auto


11 Alma Odin är fortsatt obesegrad då han har tagit tre raka segrar från debuten. I senaste starten som var i början av februari så rekordsänkte han dessutom med ett par sekunder efter att ha fått göra en hel del grovjobb själv och segern blev mycket enkel när ledaren galopperade 100 meter före mål, och det var med gott om krafter kvar. Han utvecklas för varje lopp han gör och trots ett lite tråkigt utgångsläge här så har Alma Odin visat sådan fin styrka och snabbhet att det ska vara en bra chans till fjärde raka segern här och han är mitt givna förstaval samt spik.


7 Eld Loke C.G. har vunnit i tre av karriärens nio starter och årsdebuterade senast med seger. Han startade då med 20 meters tillägg och hamnade i andra par utvändigt innan han satte in en slutattack på den sista bortre långsidan och han visade fin moral när han avgjorde knappt kort före mål. Framspår bakom startbilen här kommer innebära en snabb start och jag tror att kusken Marcus Lilius tidigt kan sitta i ledningen med Eld Loke C.G. och där vill man sedan köra och man är med och krigar om segern här.

9 Höstbo Marcus har visat toppform i årets fem starter som det blivit fyra pallplaceringar på varav en seger. I senaste starten blev det galopp över upploppet då han var med i segerstriden efter en fin resa och det kan ha varit segern som rök då. Nu har han ett passande smygläge här och om kusken och tränaren Joakim Eskilsson kan ge sin adept en fin resa på nytt så ska ekipaget räknas här och jag lyfter fram Höstbo Marcus som loppets skräll.


Min Vinnare: 11 Alma Odin

Spets efter 500m: 7 Eld Loke C.G.

Skrällen: 9 Höstbo Marcus

Rankingen: A: 11 B: 7,9,4,12,3,6,2 C: 8,10,1,5GS75-4 2640m Volt


9 Sandokan är en väldigt högkapabel men inte alltför lättkörd häst som vunnit nio av karriärens tjugo starter. Han har i år vunnit två av tre lopp där han imponerade stort i sin senaste start då han från utvändigt ledaren tryckte upp tempot sista 700 meterna och vann knappt men säkert. Nu har tränaren David Persson hittat en rätt så lämplig uppgift här och om bara Sandokan trampar iväg hyggligt här så kan nog kusken Emilia Leo placera femåringen tidigt i ledningen och om man når dit är loppet över, men givetvis är detta en toppchans oavsett löpningsförlopp.

7 Bang Boomerang hade ett bra år förra året då han vann sju av 22 lopp. I år har det blivit två starter med en andraplats som bäst och han visar fortsatt rätt så hygglig form. Här startar han med 20 meters tillägg från ett lite snävt startspår så det lär inte bli någon snabbstart. Men om kusken och tränaren Jimmy H Andersson får iväg sin adept felfritt från start och sedan kan finna de rätta ryggarna så har Bang Boomerang en vass avslutning att tillgå och ska räcka långt i ett lopp som detta.


Min Vinnare: 9 Sandokan

Spets efter 500m: 9 Sandokan

Skrällen: 7 Bang Boomerang

Rankingen: A: 9 B: 7,5,1,6,3 C: 4,8,11,12,2,10GS75-5 2140m Auto


10 Ninepoints Lady har visat fin form på slutet med en seger och en andraplats på sina två senaste starter. Näst senast vid segern så fick hon en fin resa i andra par utvändigt innan hon på sista bortre långsidan svepte till ledningen och höll sedan undan knappt. I senaste starten fick hon springa på i ledningen och kämpade då hela vägen in men fick ge sig den sista biten. Hon är allround och går från alla positioner så utgångsläget här behöver inte vara så dumt om kusken William Ekberg kan finna en lämplig position. Den amerikanska sulkyn åker på denna gång vilket är ett plus och med den fina form som Ninepoints Lady visat på slutet så tycker jag hon är given förstahäst i loppet.

11 Sansa Star är en kapabel tjej som endast gjort tio starter i karriären men har på dessa visat fin uppfattning då hon har varit bland de tre främsta åtta gånger varav en seger. Hon har inte startat sedan i slutet av september då hon avrundade förra året med att ta sin första seger efter flera starka prestationer, så det kommer säkert att behövas ett par lopp i kroppen innan formen sitter där. Hon är dock väl förberedd inför den här årsdebuten enligt stallet och med en startsnabb rygg så kan Sansa Star komma bra igenom och då motståndet är lite ojämnt så tycker jag femåringen bör kunna blanda sig i segerstriden.

1 Speedy Vici lyfter jag fram som loppets skräll då hon startar från ett fint utgångsläge här och kan smyga med på innerspår. Hon har inte startat sedan i början av december och kommer att behöva lopp i kroppen, men hon är rätt så duktig och om det bara skulle lösa sig hyggligt härifrån med lucka till slut så kommer Speedy Vici avsluta rappt och är en rolig skräll.

Min Vinnare: 10 Ninepoints Lady

Spets efter 500m: 6 Dira

Skrällen: 1 Speedy Vici

Rankingen: A: 10,11 B: 1,6,2,12 C: 7,3,8,9,4,5GS75-6 2140m Auto


11 Svarte Petter lyfter jag fram som förstahäst i ett öppet lopp. Han hade ett skapligt fjolår med tre segrar på femton starter och över 300 tusen kronor intjänat. Här gör han årsdebut efter närmare 3.5 månads frånvaro från tävlingsbanan och kommer nog behöva starta igång för att formen ska sitta där igen, men han har tidigare tävlat bra efter uppehåll och stallets hästar brukar vara väl förberedda. Så om kusken Mats Djuse kan ge femåringen en lämplig resa här så kommer Svarte Petter att spurta bra till slut och då är han att räkna med.

12 Grådö Bo har verkligen hittat formen på slutet och avrundade fjolåret med att vinna på V75 och han har följt upp det med ytterligare en seger och en andraplats på årets två starter. Här startar han från ett lite halvjobbigt utgångsläge och behöver en hel del tur under loppets gång, men Grådö Bo har styrkan att göra en hel del själv i loppen och det kommer säkert att bli en rätt så offensiv styrning här från kusken Madelene Johansson. Har mött tuffare hästar förut och ska ses med hyfsad chans här mot lite enklare motstånd.

10 Klack Vidar är en annan herre som visat fin form på slutet med två segrar på hans fem senaste starter och matchats mot rätt tuffa hästar stundtals. Han vann i sin näst senaste start mot lite enklare sällskap då han tidigt tog hand om ledningen och sedan fick bestämma tempot efter eget behag och han kunde gå ifrån till slut då. I senaste starten fick han en snäll resa och hängde då med godkänt, men inte mer. Startsnabb rygg här gör att kusken Oskar Kylin-Blom nog kan finna en hyfsad position och om det blir lite tempo på loppet så kommer Klack Vidar in i matchen och är farlig att räkna bort här.

5 Guli Em får jag lyfta fram som loppets skräll då han står intressant till med ett bra startspår och har bra fart för den klassen han befinner sig i. Han brukar göra det bra efter vila och om kusken Marcus Lilius kan droppa ner i ett andraspår rätt så tidigt i loppet och smyga fram till upploppet så är Guli Em en rolig skräll då han kommer att avsluta loppet bra.


Min Vinnare: 11 Svarte Petter

Spets efter 500m: 8 Perso

Skrällen: 5 Guli Em

Rankingen: A: 11,12,10,5 B: 2,3,9,8,6 C: 14,7,1,13,15,4GS75-7 2140m Auto


9 Gliding Eagle är en kapabel men skör herre som endast gjort sex starter i karriären. Senaste starten han gjorde var för nästan två år sedan då i Björn Goops regi och nu återfinns han i Mattias Djuses regi dit han kom under hösten förra året. Han har sedan dess tränat på och kvalade i slutet av januari på ett bra sätt och är nu väl förberedd för comeback här. Det är alltid tufft att ge förstarösten till en häst som varit ifrån så länge, men det är ett lopp som är väldigt svagt och man har lottats till ett passande läge. Kusken Magnus Djuse får försöka ge Gliding Eagle ett lopp i ryggar här för att spara på speeden fram tills slutsvängen och om det lyckas så kommer sexåringen att avsluta rappt hela vägen fram till seger tror jag.

4 Global Email är en rätt så fartfylld herre som är under fortsatt utveckling. I år har det blivit fyra starter där han har varit bland de tre främsta totalt tre gånger och tagit en seger. Startspåret är passande den här gången då han är startsnabb och kusken och tränaren Stefan Arvidsson lär ha siktet inställt på ledningen här och sedan köra där och då kan han bli svår att nå för övriga och jag ser Global Email som ett givet motbud här.

2 One Moment In Time är en rätt skaplig tävlingshäst de dagar som hon får det att stämma. Hon har lottats till ett bra startspår här och kommer tillsammans med kusken Jorma Kontio få en fin resa i den främre träffen, och med årsdebuten avklarad där hon avslutade klart bra som femma så bör formen vara uppåt. Det ska till lite tur under loppets gång, men om One Moment In Time får ett fint lopp här samtidigt som hästarna i min A-grupp kommer bort så ska hon räknas.


Min Vinnare: 9 Gliding Eagle

Spets efter 500m: 4 Global Email

Skrällen: 2 One Moment In Time

Rankingen: A: 9,4 B: 2,3,6,1,11 C: 5,7,8,10,12


Lycka till!

Christoffer