Det körs en extra GS75 denna fredag på Solvalla. Jag spelar med två stycken spikar och det i GS75-1 där 1 Diva Ek ska ses med toppchans och i GS75-6 där 4 Global Caps är fältets klart bästa häst. 


GS75-Förslag Solvalla 24/5

G75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


GS75-1 2140m Auto

1 Diva Ek är en riktigt fin italienska som tävlat med framgång i Italien och Frankrike. Just i Frankrike så startade hon på Vincennes i Paris i sin näst senaste start då hon avancerade fram utvändigt ledaren 900 meter före mål och vann sedan knappt men säkert på en bra segertid. Hon årsdebuterade sedan i mitten av april och vann då ett lopp hemma i Italien och enligt stallet så var det en bättre prestation än förväntat och hon bör nu vara i än bättre form då hon även sköter träningen på absolut bästa sätt. Innerspåret passar normalt sett fint för Diva Ek som bör sitta i ledningen här kort efter start och detta ska vara en toppchans oavsett position. Jag spikar! 

9 Jade Sisu är en tjej med hög kapacitet de dagar hon tävlar på topp och har i år på sex starter tagit två segrar och en andraplats. Senaste segern kom i näst senaste starten då hon från 20 meters tillägg kom fram i tredje par utvändigt och efter rejäla sista 800 meter som gick via 1.09.7 så vann hon säkert och det var ett fint intryck då. I senaste starten så fick hon en lite tuffare resa utvändigt ledaren under slutvarvet men höll då farten ändå bra som fyra och formen ser ut att vara bra för dagen. Nu har hon lottats till ett bakspår vilket inte behöver vara så dumt då hon har rygg på två startsnabba hästar och bör kunna hamna rätt så bra på det härifrån samtidigt som det blir barfota runt om för första gången i karriären tillsammans med en amerikansk sulky och det är två mycket intressanta ändringar. Med lite tempo på loppet så ökar chansen och om min vinnare av loppet kommer bort så ska Jade Sisu räknas tidigt. 


Min Vinnare: 1 Diva Ek 

Spets efter 500m: 1 Diva Ek 

Skrällen: 9 Jade Sisu 

Rankingen: A: 1 B: 9,6,2,3,4,7 C: 5,10,8 


GS75-2 2140m Auto 

3 Fine Manners debuterade först i år som fyraåring och har hittills gjort alla rätt då han på fyra starter tagit fyra segrar. Han har visat sig vara rätt allround då han har avgjort loppen på olika sätt och senast var han ute över kort distans och fick då en resa i andra par utvändigt och efter att han satte in slutstöten sista halvvarvet så blev segern mycket enkel och det var ett rejält intryck. Han utvecklas för varje start som han gör och har här lottats till ett fint utgångsläge vilket gör att han kommer att få en fin resa i den främre träffen på nytt och då allting fortsatt är bra med Fine Manners enligt stallet så ska detta vara en ny bra segerchans. 

6 Spirit Of Love har verkligen lyft sig i år då han på fem starter varit bland de tre främsta i alla dessa och han kommer dessutom närmast från två raka segrar. Vid segern i näst senaste starten som var karriärens första så fick han efter en snabb start en fin resa i rygg på ledaren och när luckan väl kom 400 meter före mål så avslutade han vasst till en enkel seger och i senaste starten så kördes han i ledningen hela vägen och efter att ha fått dämpa tempot stack han enkelt undan till slut. Precis som näst senast så hänger man på en amerikansk sulky här vilket funkar bra och från det här utgångsläget så vill kusken Kevin Oscarsson till ledningen och väl i den positionen så ska Spirit Of Love ses med hyfsad chans idag. 


Min Vinnare: 3 Fine Manners 

Spets efter 500m: 6 Spirit Of Love 

Skrällen: 4 King Of Cristal 

Rankingen: A: 3,6 B: 4,11,10,1,5,9 C: 2,7,8,12 


GS75-3 2140m Auto

2 Conrads Åke har inlett karriären på ett fint sätt då han på fyra starter varit på prispallen i samtliga starter varav två stycken har slutat med seger. Segrarna kom under april månad då han även visade att han tål att göra en hel del jobb då han vann ett lopp från utvändigt ledaren medan han vann det andra från ledningen. I senaste starten i början av maj så hamnade han i tredje par invändigt men avslutade då bra sista 150 meterna via open stretch fram till tredjeplatsen så formen är det inget fel på. Utgångsläget är man förstås mycket nöjda med här då han är kvick ut den första biten och stallet funderar på att stänga in honom lite mer här för att kunna hålla sig skärpt och med siktet inställt på ledningen från kusken Magnus Djuse så ska det tillsammans med Conrads Åke vara en bra segerchans här. 

4 Speed Change är en herre som stallet har höga tankar om och som hittills på två starter tagit en seger och en andraplats. Han skulle även ha startat för två veckor sedan men orsakade då två omstarter och kom då aldrig till start, men har enligt rapporterna skött sin träning på ett bra sätt inför detta. Nu väntar det ett lite tuffare motstånd den här gången men känslan är att han redan är på en nivå där han ska kunna utmana och från ett fint utgångsläge så kommer Speed Change att få en fin resa och han ska räknas mycket tidigt här. 


Min Vinnare: 2 Conrads Åke 

Spets efter 500m: 2 Conrads Åke 

Skrällen: 3 Grand Circuit 

Rankingen: A: 2,4 B: 5,1 C: 3,7,6,8 


GS75-4 2140m Auto

11 Scarfo Pellini är en välstammad dam som är ett riktigt löfte och har inlett karriären strålande med två raka segrar i år. Vid segern i debuten näst senast så kördes hon till ledningen kort efter start och efter att ha avslutat 1.10.9 sista 500 meterna så blev segern överlägsen. Hon följde upp det med en ny rejäl insats då hon efter en lugn start kördes till ledningen med varvet kvar till mål och vann sedan med gott om krafter kvar som det såg ut. Nu väntar den tuffaste uppgiften hittills och hon har lottats till ett dåligt startspår, så visst kommer det att krävas lite tur. Jag gillar dock verkligen intrycket på Scarfo Pellini och känslan är att om det går i lågt tempo framme i ledningen så gör nog kusken och tränaren Björn Goop slag i saken och kör fram utvändigt ledaren vilket hon bör klara och jag tycker att detta ser ut som en bra uppgift på förhand. 

2 Just For Show inledde karriären i fjol som tvååring och tog då en seger på två starter. Inför den här säsongen så har hon gjort flytten till sin nya tränare Fredrik Wallin där det har blivit två starter i år och i senaste starten så kom årets första seger när hon på Mantorp avgjorde kort före mål efter en snabb avslutning då hon satt utvändigt ledaren sista 800 meterna av loppet. Det är en häst med en skön stil med bra inställning till sitt jobb och från det här utgångsläget så kommer det att bli en fin position på nytt här för Just For Show som ska räknas tidigt. 

Min Vinnare: 11 Scarfo Pellini 

Spets efter 500m: 3 Zucchini C.D. 

Skrällen: 1 Panthere d`Inverne 

Rankingen: A: 11,2 B: 1,3,8,5 C: 7,4,6,9,10


GS75-5 1640m Auto

1 Never Give Up gjorde fyra starter under sin debutsäsong förra året och tog då tre segrar och en andraplats på fyra starter. I år har han gjort tre starter där han senast i början av april gjorde första starten på två månader men fick då en omöjlig resa då han blev hängandes ute i tredjespår hela vägen men höll trots det storstilat till fjärdeplatsen. Han är under fortsatt utveckling och bör till den här starten vara i än bättre form än senast och därför är stallet förstås nöjda med innerspåret här bakom startbilen samtidigt som han är ute över en passande kort distans. Han är kvick ut den första biten och kommer lägga beslag på ledningen här och sedan så blir Never Give Up svårfångad för de övriga konkurrenterna här och ska ses med toppchans till segern. 

12 Evandro Degli Dei är en italienare som har ett rätt så bra rykte om sig och som blev storfavorit senast i första starten på svensk mark när han kördes till ledningen med varvet kvar till mål men galopperade då bort en framskjuten placering 150 meter före mål. Man gör till den här starten ett par utrustningsändringar som bör falla väl ut och även om startspåret är det sämsta tänkbara här så är ändå stallet nöjda med att man kan köra till slut här istället och om Evandro Degli Dei har lite tur med sig under loppets gång med löpningsförloppet så tror jag på en rejäl avslutning här och en framskjuten placering. 


Min Vinnare: 1 Never Give Up 

Spets efter 500m: 1 Never Give Up 

Skrällen: 3 The Greek Sox 

Rankingen: A: 1,12 B: 4,3,10,6,9 C: 5,2,7,8,11 


GS75-6 1640m Auto

4 Global Caps är en välstammad herre med väldigt gott kunnande och har på karriärens tretton starter hittills tagit tio segrar. Han har i år gjort fyra starter och i senaste starten som var i slutet av april så var han för tredje starten i rad ute på V75 och stod då för en mycket bra avslutning fram till andraplatsen. Det var hans första start på närmare tre månader och han kommer säkerligen att vara rejält framflyttad i form till den här starten med det loppet i kroppen. Utgångsläget passar fint då han är kvick ut den första biten om man väljer att ladda med honom vilket jag tror att kusken Jorma Kontio gör här och det blir troligtvis även barfota runt om vilket isåfall skulle vara första gången i karriären för Global Caps som jag tror kommer vara mycket bra här och är en given spik för mig. 

11 Destiny Effe är en snabbfotad italienska som tidigare varit i Sverige och startat samt vunnit lopp. Hon var efter två starter på Vincennes i Paris med fina resultat tillbaka på svensk mark igen i senaste starten men la då bort alldeles för mycket krafter innan loppet då det var flera omstarter innan det gick iväg och den starten är bara att glömma. Hon har efter det skött sin träning på ett bra sätt och ingenting som tyder på att formen är på väg neråt utan man förväntar sig en bra prestation här från femåringen. Utgångsläget är däremot dåligt och över den korta distansen som väntar här så kommer det att behövas lite tur för att hon ska kunna komma till, men om det går vägen så kommer Destiny Effe att komma med en rejäl avslutning och ska om min vinnare av loppet kommer bort räknas med segerchans. 

Min Vinnare: 4 Global Caps 

Spets efter 500m: 4 Global Caps 

Skrällen: 10 Chimi 

Rankingen: A: 4 B: 11,7,10,1,9,3,6 C: 5,8,2,12 


GS75-7 3140m Volt 

6 Tyson Renegade är en fin tävlingshäst med en hög nivå de dagar han får det att fungera och travar hela vägen. Han har i år gjort fyra starter och på dessa tagit två segrar där han i den senaste för två starter sedan fick göra grovjobbet utvändigt ledaren under slutvarvet men kunde trots det avgöra loppet till sin fördel på ett enkelt vis. I senaste starten så klev han iväg från start men galopperade då strax därefter efter att han kanske blivit lite ofokuserad av galopperande hästar runtomkring han. Enligt stallet kändes han inför loppet nästintill bättre än någonsin och man har haft det här loppet lite i sikte under en tid då han står bra inne på pengarna han har tjänat. Startspåret passar fint det med och han bör kunna kliva iväg felfritt och han bör även öppna bra härifrån och jag tror det kommer att bära av hela vägen till ledningen här för Tyson Renegade som därifrån är hästen att slå för de övriga i det här loppet. 

5 Tretiak har inlett sin karriär först i år som fyraåring men har visat fin kapacitet då han på fem starter tagit fem segrar. Inför senaste starten som var på Solvalla i början av maj så hade han haft ett litet uppehåll på närmare två månader, men avslutade då 1.12 sista varvet och kopplade då grepp kort före mål till seger och det var ett mycket fint intryck. Det är en stark och rejäl herre som inte har några som helst bekymmer med den långa distansen som väntar här, men startspåret är lite snävt däremot så någon snabbstart lär det inte bli. Däremot blir det en resa i den främre träffen för Tretiak som står inför en spännande uppgift här och ska givetvis räknas mycket tidigt även denna gång. 


Min Vinnare: 6 Tyson Renegade 

Spets efter 500m: 6 Tyson Renegade 

Skrällen: 1 Indigo Brick 

Rankingen: A: 6,5 B: 1,11,15,14,9,7,2,13,10 C: 3,4,8,12Lycka till!

Christoffer