Umåker står som värd för veckans GS75-omgång och jag väljer att spela med tre spikar i omgången som samtliga har passande uppgifter på förhand.

Nedan följer min lösning på omgången.

GS75 Umåker 13/3

GS75-1 4 Clandestine
GS75-2 1.7.8.13
GS75-3 2.7.8.9.10.11.12
GS75-4 5 Spickleback Face
GS75-7 5 Wolt
GS75-6 1.3.4.5.11.14
GS75-7 1.4.5.6.7.11.12

1176 rader x 1 kr = 1176kr

Dagens Dubbel Umåker 13/3

DD-1 14 Gazoline Mearas
DD-2 6.7

2 rader x 100 kr = 200kr

GS75-1 2140m Auto
4 Clandestine blir min första spik i omgången. Tre hästar sticker ut på spelet och av dessa tycker jag att Clandestine har mest passande förutsättningar. Hon är dessutom den i fältet med högst kapacitet och är van tuffare V75-konkurrens och var bland annat ute i en klass 2-final i höstas. Årsdebuten är avklarad och hon såg fin ut då när hon vann i ett enklare sällskap och inför den här starten rycker man skorna, vilket höjer henne ett par extra snäpp. Det blir full laddning från start mot ledningen och sedan ska det normalt vara en toppchans att stanna där hela vägen in i mål.

Motbud
5 Polar Operation gjorde det bra under fjolåret och vann fem lopp och var bland annat ute i en E3-final. Det är en häst under utveckling och det såg ut som att hon hade tagit uppehållet på ett bra sätt när hon plockade ner ledaren över upploppet och kunde hålla undan mot Dandruff som kom ute i spåren. Hon är rejäl och tål att göra jobb men att besegra en barfota-springande Clandestine utvändigt är något helt annat än uppgiften senast. 

6 Honky Tonk Angel gjorde några riktigt bra lopp på isen under vintern men därefter har hon var ifrån ett tag och varit struken ett par gånger och hon var inget extra i comebacken senast, även om hon säkerligen behövde loppet.
För den som vill gå för dom stora pengarna måste jag ändå nämna 3 A Knights Victory som avslutade riktigt rappt senast efter lite strul med positioner. Nu lättas hon i balansen och har fått ett bra läge bakom bilen och skulle favoriterna köra lite mot varandra kan det gå undan över upploppet.

Min Vinnare: 4 Clandestine
Spets efter 500m: 4 Clandestine
Skrällen: 3 A Knights Victory
Rankingen A:4 B:5.6.3.2.8.10 C:7.12.9.1.11

GS75-2 2140m Volt
7 Önnes Saga är en helt ny häst den här säsongen och hon kommer till den här starten med fyra raka segrar i raden och har vunnit fem av sju lopp i år. Det är anmärkningsvärt med tanke på att hon inte vann ett enda lopp under fjolåret och ägnade sig mycket åt galopp. Det är klart att det måste vara bra chans igen men hon tog en kortare galopp senast och spåret skulle kunna bli ett problem.

13 Ronja N.N är ett kallblod som jag är mycket förtjust i och de dagar hon fungerar fullt ut är hon riktigt bra och hon gjorde några riktigt bra lopp under fjolårssäsongen. Senast var hon förvisso ett par längder bakom favoriten i mål men hon avslutade positivt och med ett lopp i kroppen bör formen vara framflyttad.

8 Åsa Klipp ska också räknas. Jan-Olov Persson har bra form i stallet för dagen och hästen har mycket fart i sig. Inte heller den här hästen är att lita på men det låter som att hon tränar bra och kommer att göra ett bra lopp nu.

Jag tar även med 1 Gosens Titana som  är mer betrodda hästarna är som sagt inte helt att lita på och det skulle kunna bli lite strul för hästarna på tillägg. Det är förvisso årsdebut nu men hon gick bra direkt efter vila i våras och får hon fuska bort lite av loppet där framme kan det räcka en bit.

Min Vinnare: 7 Önnes Saga
Spets efter 500m: 1 Gosens Titana / 7 Önnes Saga
Skrällen: 1 Gosens Titana
Rankingen A:7.13.8 B:1.14.3.9.15.2 C.12.11.5.4.6.10

GS75-3 2140m Auto
2 Gone Fishing har bara vunnit ett lopp i karriären men det är en jämn och nyttig häst som allt som oftast gör ett gott dagsverke. Hästar som gör många bra lopp i de mellersta och södra delarna av landet utan att riktigt räcka hela vägen brukar ofta duga klart bättre när de börjar tävla i de norra delarna av landet där konkurrensen inte är lika skarp. Han är snabb från start och från ledningen bör det räcka långt.
9 Among Stars har bara missat pallen vid ett enda tillfälle i karriären och har vunnit fem lopp hittills (5-5-1). Han har gjort resan till Umåker vid tre tillfällen tidigare vilket har resulterat i en seger och två andraplatser och jag gillar det jag har sett av den här hästen. Det ser ut som en rejäl häst som går hela vägen in i mål och för mig är han tidig på kupongen.

Det här är ett väldigt öppet lopp på förhand och bakom ovan nämnda hästar räknas främst 7 Jerome Di Quattro som är en stark och rejäl häst när travet stämmer samt 10 Heide K som är formstark för dagen.

Jag måste ändå nämna 12 Tour Possession igen som jag varnade för vid sin senaste start här i tipsen. Han var helt enkelt bara bäst i det loppet och vann mycket enkelt från dödens trots att travet inte alls flöt. Han är såklart utlämnad från det här läget och motståndet är tuffare nu men till under 1 % i skrivande stund kan jag inte motstå att ta med honom på kupongen.

Min Vinnare:2 Gone Fishing
Spetsa efter 500m: 2 Gone Fishing
Skrällen: 12 Tour Possesion
Rankingen A:2.9 B:7.10.8.12.11 C:3.4.6.1.5

GS75-4 2140m Auto
5 Spickleback Face blir vansinnigt stor favorit och som vanligt gräver man lite extra djupt för att hitta någon anledning att gå emot så pass stora favoriter men det är svårt att hitta några orosmoln på himlen. Han var vansinnigt fin som fyra på V75 näst senast bakom Milligans School, Ble Du Gers och Stoletheshow. Han följde upp den insatsen med en knapp seger före Selmer I.H och Van Gogh Z.S efter att ha gett sig iväg i tredjespår med 800 meter till mål. Nu möter han hästar som han bör besegra och jag kan inte tänka mig att någon svarar honom om ledningen om han är framme tidigt. Spik.

Motbud
12 From The Mine har väldigt hög kapacitet men han har brottats med väldigt många problem och under förra vintern kämpade han för livet efter att ha blivit svårt sjuk och i somras var han nära att dö i en drunkningsolycka. Att han är tillbaka och tävlar igen är otroligt roligt och jag hoppas verkligen han kan komma tillbaka men han fungerade inte på isen i comebacken senast och man vill nog främst se honom fungera nu.

Min Vinnare: 4 Spickleback Face
Spets efter 500m: 4 Spickleback Face / 2 Nolimitjimmit
Skrällen: 12 From The Mine
Rankingen A:5 B: 12.2.8.7.4.3. C:6.11.10.9.1

GS75-5 2140m Volt
5 Wolt var ute i svenskt kallblodsderby under fjolåret och vann sitt försök till det norska travderbyt men fick tyvärr strykas i finalen. Senast var han tillbaka på tävlingsbanan efter lång frånvaro men efter galopp och problem med positioner var han tyvärr aldrig med i matchen. Han fick ändå en genomkörare som var nyttig för honom och jag tror att vi kommer få se en bra prestation nu. Med tjugo meters försprång på den värsta konkurrenten är förutsättningarna passande och med tanke på att det bara är två hästar på den främre volten borde han kunna köra fram och överta ledningen tidigt. Visst, det finns lite frågetecken för formen men i ett lopp där jag tycker två hästar höjer sig tar jag ställning och spikar.

Motbud
10 Backegubben imponerade stort som unghäst och vann många lopp men faktum är att han inte har vunnit lopp på länge nu. Nu känns åttaåringen ändå klart på gång igen och han var bland annat tvåa på V75 för tre starter sedan och vid sitt senaste framträdande såg han väldigt formstark ut som tvåa bakom Ulvsåsen efter en rejäl slutrunda. Det sunda lösningen på loppet är att låsa på favorit-duon men det är dyrt att dubbla systemet på GS75 och därmed föll valet på 5 Wolt.

Min Vinnare: 5 Wolt
Spets efter 500: 5 Wolt
Skrällen:
Rankingen A:5.10 B:8.14.3.15. C:6.12.9.2.13.7.4.1.11

GS75-6 2140m Volt
14 Gazoline Mearas har vunnit 6/8 lopp i Sandra Erikssons regi och han kommer med all sannolikhet att göra ett bra lopp igen. Med tanke på vad han har visat i vinter är det mitt förstaval i loppet även om utgångsläget är tufft och att det finns vissa frågetecken eftersom han har varit struken inför det här loppet. DD-spik.
5 Dante Godiva är lite ojämn i sina prestationer men han har visat vilka toppar han besitter i vinter. Innerspår på tillägg är alltid lite lurigt men om han kommer iväg fort från start borde han kunna lirka sig ut under vägen och få en vettig resa.

1 Gurra Palema har på pappret en bra uppgift men hans insatser i årets två starter har varit direkt bleka. Han vann fem lopp under fjolåret och kan betydligt mer än han har visat hittills i år och förhoppningsvis kommer han att vara bättre med två lopp i kroppen nu.

11 Inspector var fin i debuten i sin nya regi senast men stannade av lite till slut och blev lite loj i ledningen. Jag tror att ett rygglopp kan passa bättre nu och formen borde vara framflyttad ett snäpp.

4 A.W’s Fastlight har varit sjuk inför den här starten men har sett formstark tidigare ut i vinter och om han inte har tappat allt för mycket form är det ett tänkbart skrällbud.

3 Mogge Hall är ett riktigt långskott men han såg ut som en retad tiger näst senast när han vann överlägset från ledningen till över hundra gånger pengarna och slog bland annat Gurra Palema den gången.

Min Vinnare: 14 Gazoline Mearas
Spets efter 500m: 1 Gurra Palema
Skrällen: 4 A.W’s Fastlight
Rankingen A:14.5 B:1.11.4 C:3.9.12.10.8.2.13.7.6.15

GS75-7 2140m Auto
7 Secret Celebration är rätt favorit i loppet och det är inte alls omöjligt att han kan nå ledningen trots ett spår långt ut på vingen. Senast tröttnade han lite till slut efter en tuff öppning och det finns startsnabba hästar invändigt som skulle kunna ställa till det för favoriten nu också.

6 Ultimate Brodde söker kanske lite efter formen men han har visat höga toppar. Lite tätare starter nu känns som ett klart plus och jag tror han kan öppna riktigt fort bakom bilen om man prickar starten och utmana om ledningen. Med tanke på insatsen senast är väl risken att man släpper ledningen om man kommer dit men jag hoppas att man vill prova där framme.

5 Maybach W.F var riktigt rejäl vid segern i november innan han gick på vintervila och har han tagit uppehållet på rätt sätt ska han räknas direkt. Han är bara medel från start och det är långsökt att han ska nå ledningen men om favoriten skulle hamna på vingel från start uteslutar jag inte det scenariot och i den positionen har han aldrig förlorat. (2/2)

4 Luka Modric ska också räknas i årsdebuten. Det är en stark häst som besitter en hel del kapacitet inombords och om han kan ta ytterligare kliv som fyraåring kommer han säkerligen att få besöka vinnarcirkeln ett par gånger under året.

1 She’s My Heaven blir troligen över från start men jag tycker inte hon är så tokig och löser det sig bara under vägen är hon inte avsågad även om det är tufft mot hingstar och valacker.
12 Stabilizer inledde fjolåret med fyra raka segrar men fick det inte alls att stämma på samma sätt därefter och på slutet har han mest varit ute i monté och faktiskt gjort det ganska bra. Han är bra i grund och botten och möjligen kan monté ha fått honom att tända till lite.

11 Xanthis Excalibur är mycket bättre än raden men har inte alls presterat vid årets två starter. Isbanan är ett minne blott nu och vanlig bana passar honom förmodligen bättre.

Min Vinnare:7 Secret Celebration
Spets efter 500m: 6 Ultimate Brodde / 7 Secret Celebration /5 Maybach W.F
Skrällen: 12 Stabilizer
Rankingen A:7.6.5 B:4.1.12.11 C:2.8.10.3.9

Lycka till