GS75 från Umåker söndag och även om några hästar höjer sig i vissa lopp känns spikarna inte helt givna och det brukar kunna rensa bra om man fäller någon stor favorit.

Jag tar ställning i två lopp där jag tycker att två hästar höjer sig och hoppas att jag har rätt i min analys. Jag spikar 5 Wilmer Gel i Gs75-1 samt 4 J.H Mannerheim i GS75-6.

GS75 Umåker Söndag 7/3
GS75-1 5 Wilmer Gel
GS75-2 1.5.8.13
GS75-3 2.4.6.7.11
GS75-4 4.6.9.13.14
GS75-5 4.8
GS75-6 4 J.H Mannerheim
GS75-7 1.2.8.9.12

1000 raderx 1kr = 1000 kr

Dagens Dubbel Umåker 7/3
DD-1 4 J.H Mannerheim
DD-2 1.2.8.9.12

5 rader x 50kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 2640m Auto
Vi inleder omgången med ett lopp över lång distans där det ser ut som att två hästar kommer att få mest förtroende av spelarna och jag tycker att det borde stå mellan dessa två hästar. Jag tycker dock den ena känns hårdare och jag väljer att ta ställning och inleder omgången med en spik.

Skulle 5 Wilmer Gel lyckas komma till ledningen tror jag att loppet är över men det finner jag inte särskilt troligt. 1 NolimitJimmit kan öppna riktigt snabbt från start och det är inte omöjligt att han lyckas försvara innerspåret men mitt huvudscenario är ändå att 4 Mr Sånna lyckas ta sig förbi från start och han var riktigt bra från den positionen vid segern i den senaste starten och formen verkar vara på sin plats. Jag tror ändå att Wilmer Gel är den bättre hästen och han tål att göra jobbet på egen hand och trivs över den långa distansen. Det känns som att han har fått en liten nytändning i sin nya regi och senast var han mycket bra som tvåa på V75. Trots att det ser ut som att det kommer att bli grovjobb utvändigt ledaren så tycker jag att det är en mer rejäl häst än Mr Sånna och jag tror att han visar sig starkast över den långa distansen och plockar ner ledaren utvändigt. Spik.

Min Vinnare: 5 Wilmer Gel
Spets efter 500m: 1 Nolimijimmit/4 Mr Sånna
Skrällen: 1 Nolimitjimmit
Rankingen A: 5.4 B:1.3.9.10 C: 8.6.2.7

GS75-2 2140m Volt
5 Keep Calm Boko har högst potential i loppet och skulle han sköta sig från start ligger vägen öppen för ledningen efter en bit. Väl i tät borde han kunna diktera loppet och i sådana fall bör det vara en toppchans att vinna loppet. Han har dock bara två starter innanför västen och näst senast blev det en stor startgalopp i volten men han lyckades vinna loppet trots den galoppen. I den senaste starten kom han endast trea som favorit och han såg seg ut över upploppet. Som stor favorit är det inget jag kan gå på trots att det är en vettig uppgift och jag provar att fälla den här orutinerade favoriten.

13 Kaitlin Way Scott är en ganska fin typ som har gjort två starter i sin nya regi. I årsdebuten gav hon ett mycket fint intryck när hon segrade från ledningen. Vid den senaste starten var hon ute från ett bakspår över kort distans och löpningsförloppet blev helt fel och den starten är bara att glömma. Läget är besvärligt även denna gång men om favoriten gör bort sig finns fart som räcker för att kunna runda det här gänget.

1 Mind Reader har väl inte visat något extra men var helt okej i årsdebuten efter en tuff resa och är kuskförstärkt med Ulf Ohlsson till den här starten. Läget är passande med spår 1 i den främre volten och från det läget kommer han att få en bra resa. Det krävs nog att favoriten kommer bort för att blanda sig i segerstriden men han är ändå tidig på läget.

8 My Way I.H hade inget lyckats fjolår och gör comeback efter en lång frånvaro. I Grund i botten är det trots allt en ganska duglig häst som visade kunnande som treåring. Han är såklart svårbedömd nu men han får ett lyckstreck på min kupong till låg spelprocent.

Min Vinnare: 5 Keep Calm Boko
Spets efter 500m: 1 Mind Reader/5 Keep Calm Boko
Skrällen: 8 My Way I.H
Rankingen A: 5 B:13.1.8.7.6.3.12.9.4.11 C:4.2.14
:reklam1:
GS75-3 2140m Auto
7 Even’s Good Girl ser ut att bli klar favorit och det går inte att protestera mot det favoritskapet. Senast fullföljde hon bra inom V75 mot ett alldeles för bra motstånd och hon har verkligen imponerat i vinter med flera imponerande segrar. Det har dock varit en lång säsong och jag är inte helt övertygad om att formen är lika bra som vid segrarna. Nu är det dessutom Nelly Melander som kör vilket såklart är ett minus när det är en så pass orutinerad kusk. Klar förstahäst men gardering känns på sin plats.
4 Bowling El Mar kastade in handduken från ledningen i sin senaste start men det var över 2640m och känslan är att det är fel distans för den här hästen. Hon är snabb från start och borde kunna köra sig till spets omgående och från ledningen blir hon sedan mycket svårslagen och motståndet är lättare den här gången. Även här sitter en orutinerad kusk upp bakom hästen och jag vill betala för ett par hästar till.

Jag tror att främst står mellan dessa två hästar men 6 Unleash The Steel känns intressant med lopp i kroppen och med den amerikanska biken.

11 La Cerise gjorde flera bra lopp under fjolåret och även om hon känns bäst i den främre träffen känns det som ett givet motbud om hon är i ordning direkt i den nya regin.

2 Palabra får också plats på kupongen och hennes spurt brukar bita bra med rätt resa.

Min Vinnare: 7 Even’s Good Girl
Spets efter 500m: 4 Bowling El Mar
Skrällen: 6 Unleash The Steal
Rankingen A: 7.4 B:6.11.2 C:10.1.8.3.9

GS75-4 2140m Auto
13 Järvsö Tor skulle kunna vara ett spikförslag i omgången och han lär vara offensiv och köra framåt omgående om han bara är på hugget och kommer igenom bra från sitt bakspår. Jag tror att han kan sitta i ledningen relativt tidigt och det är loppets bästa häst. Jag litar dock inte fullt ut på ekipaget och han har galopperat vid ett par tillfällen tidigare och det är inte alls säkert att det klaffar från läget. Årsdebuten var annars imponerande när han vann i överlägsen stil och är han lika bra som vid den starten är chansen till repris stor här.

14 Prins C.K trodde jag på i årsdebuten men det blev en tuff resa den gången och trots att han var favoritspelad får den insatsen ändå klart godkänt. Han borde han gått framåt ytterligare med loppet och kapacitetsmässigt är han inte långt ifrån Järvsö Tor och oavsett resa borde han vara med långt framme i ett sådant här lopp.

9 Minna C.G har sin livs form men hon är även väldigt osäker med fyra galopper på de fem senaste. Intrycket som hästen har visat mellan galopperna bär jag ändå med mig och skulle hon få aktionen att stämma nu går ingen säker.

6 Guldhagens Kevin har också bra form men är inte heller han helt att lita på. Jag är lite inne på att han kan sitta i ledningen efter en bit och sen kan han välja om han vill köra i ledningen eller om han släpper till Järvsö Tor i ett senare skede. Han får en bra resa oavsett och skall räknas på sin form,

Jag betalar även för 4 Ros Son som varit borta länge men har höga toppar. Ny regi i Björn Karlsson känns intressant och han kan ha trollat fram nya krafter i hästen igen.

Min Vinnare: 13 Järvsö Tor
Spets efter 500m: 6 Guldhagens Kevin / Järvsö Tor
Skrällen: 4 Ros Son
Rankingen A:13.14 B:9.6.4.3.2.15.5.7.11.1 C:12.8.10
:reklam2:
GS75-5 1640m Auto
8 Whispering Angel har ett besvärligt utgångsläge men jag gillar verkligen det jag har sett vid årets två starter som har slutat med seger och jag blir inte helt förvånad om han lyckas köra sig till ledningen efter en bit trots ett åttonde-spår. Huvudscenariot är ändå att han får trava i positionen utvändigt ledaren men med tanke på intrycket vid segrarna tror jag det är en bra chans att vinna här ändå.

Jag dubblar systemet med 4 Isaih Boko som är på besök från Finland. Han har visat startsnabbhet tidigare och med Magnus A Djuse i sulkyn tror jag att man försöker leda det här loppet från start till mål. Han har brottats mot ganska tuffa hästar i Finland och när Magnus A Djuse sitter upp för första gången brukar det ge bra effekt. Han är såklart svårbedömd och det var längesen han startade på svensk mark men känslan är att det är en formstark häst som kommer på besök och från ledningen blir det en svår nöt att knäcka.

11 Bottnas Hunter är bra för klassen men saknar den där riktiga skallen och jag ställer mig tveksam till hur han fungerar bakifrån. Kapacitetsmässigt är det nog en av de bättre hästarna och garderar man vidare står han näst på tur.

Min Vinnare: 8 Whispering Angel
Spets efter 500m: 4 Isaih Boko
Skrällen: 11 Bottnas Hunter
Rankingen: A:8.4 B:11.5.3.6.9.10 C:1.7.2

GS75-6 1640m Auto
Ett lopp över kort distans där jag det blir en spännande duell och den som sitter i spets tror jag vinner loppet.

4 J.H Mannerheim blir min andra spik i omgången. Jag tror att han lyckas hålla ut 5 Selmer I.H från start och från ledningen över kort distans tror jag att han vinner det här loppet. Senast de ställdes mot varandra var J.H Mannerheim före i mål och lyckas han bara hålla ledningen tror jag inte att Selmer I.H vinner utvändigt. Skulle det bli ombytta roller är i stället Selmer I.H favorit att vinna loppet men jag tar ställning och spikar. Det finns en viss risk att Selmer I.H blir het utvändigt och det skulle kunna bjuda in ytterligare någon häst men normalt sett står det mellan dessa två.

Letar man något bakom är det väl främst 1 Hesiod som borde få en passande resa i ledarryggen men det var längesen han levererade och det känns som att det borde stå mellan de två favoriterna.

Min Vinnare: 4 J.H Mannerheim
Spets efter 500m: 4 J.H Mannerheim
Skrällen: 1 Hesiod
Rankingen A: 4 B: 5 C:1.7.12.3.6.2.11.8.9.10
:reklam1:
GS75-7 1640m Auto
8 Flight Deck var ute mot tuffa hästar i Finland senast och det här känns som en väldigt lämplig uppgift. Jag tror inte att de invändiga hästarna är speciellt sugna på att svara upp ledningen när Flight Deck laddar framåt och når han ledningen utan strul är det min favorit till att vinna loppet. Näst senast vann han på ett bra sätt på umåker och mot lättare motstånd bör det räcka långt nu.

12 Leave Your Sox On är den bästa hästen i fälten och om han är i ordning direkt och på rätt humör blir jag inte ett dugg förvånad om han rundar det här fältet. Nu har han pausat sedan i december och formen är svårbedömd och det känns som att det kan blir ett passivt upplägg i årsdebuten. Vid offensiv styrning räknas han tidigt. Kort distans är ett klart minus dessutom.

9 Xtra G.T håller toppform och har två raka med kusken och är riktigt vass när han får spara på speeden. Det är svårbedömt var han hamnar från läget men ändå ett tidigt streck på sin form.

Streck även för 1 Springbank samt 2 Arizona Dream.

Min Vinnare: 8 Flight Deck
Spets efter 500m: 8 Flight Deck
Skrällen: 9 Xtra G.T
Rankingen A: 8.12.9.1.2 B: 4.7.3.6.11.5.10

Lycka till med spelet 
Oliver Bergman