GS75 körs denna söndag på Vaggerydstravet. Jag spelar med två stycken spikar i GS75-2 där 5 Nyras Lars R. har en passande uppgift och i GS75-3 så tror jag att 2 Autumn Shine L.A. leder loppet från start till mål. 


GS75-Förslag Vaggeryd 28/4

G75-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
G75-7
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


GS75-1 2148m Auto

5 Grant Hall är i grunden en riktigt fin häst som senast gjorde comeback i samband med sin årsdebut efter elva månaders tävlingsfrånvaro. Han kördes då fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och kunde sedan komma ner i rygg ledaren och vila ett tag innan han lyftes ut i ett andraspår igen och sedan kopplade han greppet om segern tidigt och vann mycket enkelt. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara rejält framflyttad och från ett fint startspår här så kommer Grant Hall att få en fin resa på nytt och jag tycker att han ska ses med bra segerchans här.

1 Sandokan har hög kapacitet de dagar han fungerar och har sett fin ut i sina senaste starter då han kunnat springa barfota runt om. I senaste starten så fick han en rätt så fin resa och levererade då en fin långspurt fram till andraplatsen. Här startar femåringen från ett lite lurigt utgångsläge och det är osäkert om han kan hålla upp ledningen här. Han är dock snabb ut den första biten och kommer att få en fin resa här och om det sedan löser sig hyfsat här för Sandokan så är han bra nog att blanda sig i segerstriden och ska räknas tidigt.


Min Vinnare: 5 Grant Hall
Spets efter 500m: 7 Staro Peanut
Skrällen: 2 Flirting Diamond 
Rankingen: A: 5,1 B: 7,2,6,4 C: 8,3


GS75-2 1646m Volt

5 Nyras Lars R. är en fin tävlingshäst som nu fått tre lopp i kroppen i år och har på dessa tagit en andraplats och en tredjeplats. I senaste starten så fick han en resa i andra par utvändigt innan han avancerade fram utvändigt ledaren på den sista bortre långsidan och sedan höll han starkt hela vägen in i mål till en andraplats. Utgångsläget här är normalt lite lurigt men femåringen är rätt så förnuftig och bör ändå kunna kliva iväg härifrån och siktet kommer att vara inställt på ledningen från kusken och tränaren Christoffer Eriksson, som jag tycker ska ha toppchans tillsammans här med sin adept Nyras Lars R. som jag spikar.

13 Gloster Gladiator har hittat formen på slutet då det blivit två raka andraplatser där han vid båda tillfällena spurtat riktigt bra efter snälla lopp. Nu startar han med 20 meters tillägg över kort distans samtidigt som startspåret inte är det bästa, men med hjälp av kusken Carl Johan Jepson så bör ändå sjuåringen komma iväg rätt så hyggligt. Sedan är även motståndet mer passande den här gången för Gloster Gladiator som med en ny fin ryggresa här kommer att avsluta bra och ska då räknas som ett tidigt motbud.


Min Vinnare: 5 Nyras Lars R. 
Spets efter 500m: 5 Nyras Lars R. 
Skrällen: 13 Gloster Gladiator 
Rankingen: A: 5 B: 13,11,8,10,6,4,3,7,1 C: 2,14,15,12,9


GS75-3 2148m Auto

2 Autumn Shine L.A. inledde karriären under fjolåret som treåring då det blev en seger och en andraplats på fem starter. I år har han kommit igång med tre starter och börjat säsongen bra med ytterligare två pallplaceringar varav en seger. I senaste starten så var han ute mot rätt så tuffa hästar och hängde då med klart bra till en femteplats. Nu möter han ett lite mer lämpligare motstånd här och från ett fint utgångsläge så har kusken Peter Untersteiner siktet inställt på ledningen tillsammans med Autumn Shine L.A. som tagit båda sina segrar hittills just från tätpositionen och här kommer den tredje. Jag spikar!

1 Bouquet Brodde är i grunden en fin häst som senast var ute i ett kval till Kungapokalen där han inte fick med sig någonting. Det var fyraåringens tredje start för i år som gett en andraplats som bäst då han i årsdebuten för tre starter sedan spurtade bra. Till den här starten så går han ner i sin ordinarie klass igen och har lottats till ett fint smygläge här och om han kan få en fin resa i ryggar här och att det löser sig till slut för Bouquet Brodde så blir han spännande att följa här ifall min vinnare av loppet kommer bort.


Min Vinnare: 2 Autumn Shine L.A. 
Spets efter 500m: 2 Autumn Shine L.A. 
Skrällen: 1 Bouquet Brodde 
Rankingen: A: 2 B: 1,3,9,4,10,8,11 C: 7,5,6


GS75-4 2148m Volt

13 Rocket Snapper ser formstark ut för dagen och har på årets fem starter tagit två andraplatser och en tredjeplats. I senaste starten som var för en månad sedan så fick han en resa i rygg på ledaren innan han in mot upploppet lyftes ut ett spår, men fick sedan aldrig fritt spurtutrymme och gick i mål med krafter kvar som det såg ut. Uppgiften den här gången ser intressant ut då han har lottats till ett fint utgångsläge och trots att han startar med 20 meters tillägg så bör kusken Carl Johan Jepson få iväg femåringen bra här och finna en fin position. Om det sedan löser sig hyggligt här för Rocket Snapper så tror jag att han är starkast till slut i spurten och är min förstahäst här.

7 Brain Game är en rejäl herre som vunnit en tredjedel av karriärens 21 starter. I år har det på fyra starter blivit två segrar där han i den senaste starten vann enkelt från ledningen efter att han sprungit på i ett eget tempo och just ledningen är en position som femåringen trivs i allra bäst. Just någon ledning kommer det inte att bli den här gången då han startar med 20 meters tillägg, men han öppnar bra och om han bara kommer ut i ett andraspår här så kommer Brain Game att leverera en fin prestation och ska då räknas tidigt.


Min Vinnare: 13 Rocket Snapper
Spets efter 500m: 1 Nolby Palema
Skrällen: 9 Flight To Paris 
Rankingen: A: 13,7 B: 1,6,9,10,4,3,11 C: 15,2,14


GS75-5 2650m Auto

2 Kendrick K.W. hade en klart godkänd första säsong förra året då det som treåring blev sex pallplaceringar varav tre stycken segrar på tio starter. Här gör han årsdebut efter 4.5 månaders tävlingsfrånvaro och kommer säkert att behöva något lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där. Stallet brukar dock ha sina hästar väl förberedda och från ett fint utgångsläge här så kommer fyraåringen att få en fin resa i den främre träffen och då Kendrick K.W. står sig väldigt bra i den klassen han befinner sig i så tycker jag att han ska räknas som den hetaste segerkandidaten här.

3 Sterbik är en välstammad herre som hade stora förhoppningar på sig inför fjolårets debutsäsong som treåring. Det började även på absolut bästa sätt då han tog tre raka segrar på sina inledande starter och såg ut att leva upp till det snacket som var kring honom. Efter det fick han det inte alls att stämma och efter ett misslyckat kval till Kriteriet så gjorde han bokslut för året som gav tre segrar på sex starter. Inför den här säsongen så har han istället bytt regi till sin nya tränare Robert Bergh som han här alltså gör en spännande debut för här. Man kan nog räkna med att det är en rätt så väl förberedd herre som kommer ut här och från ett fint utgångsläge så kommer det att bli en fin resa i den främre träffen för Sterbik som bör klara av den långa distansen fint och han ska räknas med bra segerchans här.


Min Vinnare: 2 Kendrick K.W. 
Spets efter 500m: 3 Sterbik
Skrällen: 5 Min Billy 
Rankingen: A: 2,3 B: 5,7,9,10,1 C: 11,12,4,6,8


GS75-6 2148m Auto

7 Hardcore D.K. har en fin grundkapacitet men fick under fjolåret inte riktigt ut det till fullo. I år har han varit klart bättre där han främst på slutet börjat hitta formen genom två raka andraplatser. Känslan är att han fortsatt är uppåt i form och står därför inför en klart intressant uppgift här. Startspåret är lite lurigt däremot och det gäller för kusken Peter Untersteiner att försöka droppa ner i ett andraspår här och om det lyckas så tål femåringen att göra en hel del jobb själv under loppets gång om så krävs och mot ett lite blandat motstånd så tycker jag att Hardcore D.K. ska räknas med bäst chans i loppet.

4 Qillerbee har gjort det klart bra i årets fyra starter som gett tre pallplaceringar. I senaste starten så var man ute på V75 men den dagen förstördes efter att han blivit störd till galopp kort efter start. Utgångsläget här är bra och det kommer att bli ett fint löpningsförlopp här för femåringen som med rätt resa har en väldigt fin avslutning att tillgå och om det bara klaffar en aning här för Qillerbee så tycker jag att han är en tidig segerkandidat denna gång och kan mycket väl ta årets första seger här.


Min Vinnare: 7 Hardcore D.K. 
Spets efter 500m: 2 Fairplay
Skrällen: 3 Bourbon Brodde 
Rankingen: A: 7,4 B: 2,3,1,5,9,6 C: 10,8,12


GS75-7 2148m Auto

8 Famous Scotch är en välstammad dam som gjorde det bra under fjolåret då det blev sex pallplaceringar på nio starter varav tre stycken segrar. Hon årsdebuterade i mitten av april efter fyra månaders tävlingsfrånvaro och var då klart godkänd som fyra efter en tuff resa utvändigt ledaren. Det loppet har gjort henne gott och formen kommer nu att vara ytterligare framflyttad till den här starten som ser intressant ut. Startspåret är dessvärre tråkigt, men hon är rätt så kvick ut den första biten och därför bör kusken och tränaren Andrè Eklundh kunna köra sig till en rätt så vettig position här med sin adept och om det bara klaffar en aning här för Famous Scotch så håller jag henne som fältets bästa häst och rankar henne överst.

2 Holly D.K. är en danskfödd tjej med fin fart i sig och har på årets sex starter tagit fyra pallplaceringar varav en seger. Hon har på slutet haft lite otur då hon startat från dåliga startspår, men ändå visat fin form och bjöd i senaste starten på en fin långspurt till andraplatsen. Denna gång så är utgångsläget optimalt för femåringen som är kvick ut den första biten och med siktet inställt på ledningen här ifrån kusken och tränaren Joakim Lövgren så blir han tillsammans med sin adept Holly D.K. svårfångade i det här loppet och ska räknas mycket tidigt.


Min Vinnare: 8 Famous Scotch 
Spets efter 500m: 2 Holly D.K. 
Skrällen: 3 Ess Expression 
Rankingen: A: 8,2 B: 3,9,1,11,6,5 C: 10,7,12,4Lycka till!

Christoffer