V64 Solvalla 11/6
Det är Jackpot på V64 som denna tisdag körs på huvudstadsbanan Solvalla. Jag spelar med en spik och det är i V64-5 där 6 Oracle Vixi som har en mycket bra segerchans på förhand. 


V64-Förslag Solvalla 11/6

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15V64-1 2140m Volt 

1 Seethesummit är en välstammad herre som inlett karriären på ett fint sätt med två segrar och en tredjeplats på hans fyra första starter. I senaste starten så fick han en tuff resa utvändigt ledaren hela vägen och kunde inte utmana om segern då, men höll ändå klart godkänt till en tredjeplats. Formen kommer allt mer är känslan och han är under fin utveckling samtidigt så är startspåret perfekt här då han är kvick ut den första biten och kusken Björn Goop lär ha siktet inställt på ledningen. Väl i front så bör sedan Seethesummit få diktera villkoren i det här loppet och om det inte kostar allt för mycket kraft från start så tycker jag att detta är en toppchans. 

2 Indiana Downs är en rätt så talangfull tjej som hittills på sina fem starter inte varit utanför prispallen än. I år har det på tre starter blivit en seger som bäst och den kom i senaste starten på Årjäng då hon från ledningen drog på i ett eget tempo och vann sedan väldigt enkelt. Hon tar stora kliv framåt för varje lopp som hon gör och denna gången gör man resan upp till Solvalla och då väntar ett något tuffare motstånd än tidigare. Utgångsläget är dock perfekt samtidigt som hon får kusken Magnus Djuse upp bakom sig den här gången och då ska det vara en rätt så intressant uppgift detta för Indiana Downs som är ett mycket hett motbud. 


Min Vinnare: 1 Seethesummit 
Spets efter 500m: 1 Seethesummit 
Skrällen: 7 Capitano Z. 
Rankingen: A: 1,2 B: 14,7,5,12,11,13 C: 10,4,15,6,8,9


V64-2 2140m Volt

14 Jobiline Ridge är en tjej med väldigt hög nivå de dagar hon får det att stämma fullt ut men har också varit lite ojämn i sina prestationer. Hon matchades under fjolåret mot rätt så tuffa hästar mot främst kullkamrater och gjorde det väldigt bra så hon är van klart mycket tuffare motstånd än vad hon möter här. Hon återkommer dessutom efter 6.5 månaders tävlingsfrånvaro men stallet brukar ha sina hästar väl förberedda när dom kommer ut och från ett fint utgångsläge här trots att hon startar med 20 meters tillägg så bör det bli en fin position och om bara Jobiline Ridge fungerar här så ska det vara en mycket bra segerchans. 

7 Crazy Little Mary har det börjat lossna för på slutet då hon kommer med två raka segrar till den här starten. I näst senaste starten så fick hon göra grovjobbet utvändigt ledaren under slutvarvet, men kunde trots det ändå avgöra enkelt till slut och i senaste starten så avslutade hon rejält från tredje par utvändigt sista 500 meterna och vann knappt. Formen är riktigt bra för dagen och utgångsläget här är fint samtidigt som kusken Mats Djuse hoppar upp bakom vilket är ett plus och från ett fint utgångsläge här så tror jag att Crazy Little Mary lägger beslag på ledningen och sedan är hon hästen att slå för övriga.  


Min Vinnare: 14 Jobiline Ridge 
Spets efter 500m: 7 Crazy Little Mary 
Skrällen: 4 Luigina 
Rankingen: A: 14,7 B: 10,1,4,9,5,2,6,11 C: 8,12,3,13


V64-3 2640m Volt

1 Leader Winner är en intressant franskfödd herre som kvalade redan ifjol som tvååring i Frankrike men som debuterade först på svensk mark i slutet av maj. Det blev då en godkänd andraplats efter att han inte riktigt kunnat följa i det speedrycket som blev till slut då han känns mer stark än snabb. Med det loppet i kroppen bör han dock ha gått framåt en bit och här möter han förvisso extremt mycket bättre hästar men det är ett handicap lopp där han står ensam på startvolten medans de värsta konkurrenterna startar 100 meter bakom. Det är garanti på att han når ledningen här och sedan lär kusken och tränaren Daniel Redèn köra på i ett rätt så hyfsat tempo för att inte bjuda in de övriga som startar bakom och om Leader Winner springer en låg 16-tid här så blir han väldigt svår att nå för det övriga. 

8 Aurelia Express är en av de två som startar med 100 meters tillägg vilket givetvis är en mycket tuff uppgift normalt sett. Hon är dock klart mer erfaren än bland annat min vinnare av loppet och har på slutet visat väldigt fin form i stenhårda gäng på slutet. Här kommer kusken Magnus Djuse behöva pricka starten bra för att femåringen ska kunna plocka in lite meter redan från start och i ett litet fält sedan så kommer hon ändå att hamna rätt så bra på det här när hon når ikapp de hästar som startar 40 respektive 60 meters tillägg. Om hon sedan kan få spara lite på speeden till sista 6-700 meterna så har Aurelia Express en rejäl avslutning att tillgå och ska trots det stora tillägget här räknas tidigt. 


Min Vinnare: 1 Leader Winner 
Spets efter 500m: 1 Leader Winner 
Skrällen: 7 Battuta Face 
Rankingen: A: 1,8 B: 7,5,4,9 C: 2,6,3


V64-4 2140m Auto 

9 Evandro Degli Dei är en italienare som kom till Sverige med ett rätt så bra rykte och har nu gjort två starter på svensk mark vilket gett en andraplats som bäst. Just vid andraplatsen senast så var han mycket bra då han från ett dåligt utgångsläge blev hängandes i tredjespår under hela loppet, men kunde trots det vara med och utmana om segern till slut efter en strålande insats. Det är alltid svårt att sia om hur ett sådant lopp sätter sig i benen, men normalt sett brukar det inte vara något problem för stallets hästar och från ett bättre utgångsläge den här gången så kommer det att bli en bättre resa för fyraåringen. Kusken Andrea Ferrara är inte så känd på svensk mark, men eftersom att han får förtroendet på en sådan fin häst så bör han kunna hantera det bra och ett offensivt upplägg lär det blir här och Evandro Degli Dei ska ses med en mycket bra segerchans. 

4 Savile Row visade ett väldigt fint kunnande under fjolåret då det på fem starter blev tre segrar. Första förlusterna kom först mot väldigt tuffa gäng där han avslutade året med en fjärdeplats i ett kval till Kriteriet då han ändå hängde med bra efter en invändig resa. Nu gör han här årsdebut efter mer än åtta månaders tävlingsfrånvaro och kommer säkerligen att vara väl förberedd för en fin uppgift direkt. Man har lottats till ett perfekt utgångsläge och kusken Niko Huuskola lär göra ett allvarligt försök på att nå till ledningen dit jag tror att man når och därifrån leder Savile Row det här loppet länge. 

Min Vinnare: 9 Evandro Degli Dei 
Spets efter 500m: 4 Savile Row 
Skrällen: 5 Even Younger 
Rankingen: A: 9 B: 4,5,2,8,6,11,7 C: 1,3,10 


V64-5 2140m Auto

6 Oracle Vixi är en väldigt högkapabel häst när han väl får det att stämma och det fick han i senaste starten då han på V75 dundrade runt ovalen i hårt tempo framme i ledningen och vann mycket enkelt. I den starten så lät man fyraåringen springa barfota runt om för första gången samtidigt som han även fick en amerikansk sulky bakom sig vilket gav en mycket fin effekt. Den här gången så låter man skorna sitta på men det blir återigen en amerikansk sulky vilket är ett plus och från ett framspår även denna gång så lär kusken Örjan Kihlström göra ett rejält försök på att nå till ledningen och väl i den positionen dit jag tror att man når så är detta en ny fin uppgift från Oracle Vixi som dock ska ha toppchans från alla positioner. Jag spikar! 

10 Sparky’s Dream är en fin tävlingshäst som hade en fin utveckling under fjolåret då det på elva starter blev fyra segrar och han matchades en hel del på V75 med fina resultat. I år har han hunnit med att göra tre starter och tagit två andraplatser på dessa där han i senaste starten var riktigt duktig som tvåa efter att ha fått göra en hel del jobb utvändigt ledaren under loppets gång. Han har lottats till ett bakspår den här gången vilket inte är helt optimalt då han är kvick ut den första biten, men med en startsnabb rygg från start så bör kusken och tränaren Anders Eriksson ändå kunna finna en hyfsad position åt Sparky’s Dream som tål att göra jobb själv om så krävs och ska räknas mycket tidigt om min vinnare av loppet kommer bort. 


Min Vinnare: 6 Oracle Vixi 
Spets efter 500m: 6 Oracle Vixi 
Skrällen: 10 Sparky’s Dream
Rankingen: A: 6 B: 10,4,7,3,5,1,12,8 C: 9,11,2 


V64-6 2140m Auto 

6 Ringo Adore har visat fin form under en tid och kommer närmast från två raka andraplatser. I senaste starten så var han riktigt bra då han från andra utvändigt kördes fram utvändigt ledaren 800 meter före mål och sedan så kämpade han tappert hela vägen in i mål och utmanade rejält om segern. Han känns enligt stallet fortsatt fin efter senast och från det här utgångsläget så bör kusken Ulf Ohlsson tidigt kunna sätta Ringo Adore i tät här och väl därifrån blir han mycket svårslagen. 

10 Kendall Jackson hade en väldigt fin utveckling under fjolåret då det på sexton starter blev tio pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt 610 tusen kronor intjänat. I år har han hittills på tre starter inte varit på prispallen än, men han har ändå visat rätt så fin form och var senast fyra i en V75-Final på Solvalla. Han har inför detta gjort sex raka starter just på V75 och har fått härdats mot tuffa hästar. Utgångsläget här hade kunnat vara bättre och det kommer kanske att behövas lite tur i löpningsförloppet, men om Kendall Jackson har lite klaff med sig här och inte sitter allt för långt bak när loppet ska avgöras så kommer hans normalt sett starka avslutning att räcka långt här. 


Min Vinnare: 6 Ringo Adore 
Spets efter 500m: 6 Ringo Adore 
Skrällen: 1 Benchmark
Rankingen: A: 6,10 B: 1,5,3,2,8,12,4 C: 9,11,7 Lycka till!
Christoffer