Det är jackpot på V64 som denna torsdag körs på Åbytravet i Mölndal. Jag spelar med två stycken spikar i V64-1 där USA-importen 8 Kilmister står för klassen i gänget och i V64-3 där 6 Crown med lopp i kroppen nu är redo för seger här. 


V64-Förslag Åby 18/4

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Auto

8 Kilmister är en amerikansk topphäst som hittills i karriären har sprungit in över 8.5 miljoner kronor. Inför den här säsongen så har han gjort flytten över atlanten till Sverige och sin nya tränare Sabine Kagebrant som han gör en spännande debut för här. Utgångsläget är inte det bästa, men då han normalt sett är kvick ut den första biten så kommer han ändå att komma iväg bra ifrån start och så småningom så bör kusken Erik Adielsson kunna glida fram utvändigt och sedan överta ledningen. Väl i den positionen så är det här spel mot ett mål för Kilmister, men även från andra positioner så ska det vara en toppchans. 

1 Caviar From Mine hade en fin debutsäsong ifjol som treåring då det på femton starter blev sju pallplaceringar varav tre stycken segrar och 730 tusen kronor intjänat. Han årsdebuterade i slutet av mars och fick då en resa i rygg på ledaren och såg där fin ut, men galopperade då bort en framskjuten placering 350 meter före mål. Formmässigt bör han nu vara framflyttad till den här starten och från ett fint utgångsläge så blir det en fin resa på nytt och om min vinnare av loppet kommer bort så ska Caviar From Mine räknas tidigt. 


Min Vinnare: 8 Kilmister

Spets efter 500m: 8 Kilmister

Skrällen: 7 Holcombe Zet 

Rankingen: A: 8 B: 1,7,3 C: 6,5,4 


V64-2 2140m Auto

2 Willa Explosive härdades under sin debutsäsong förra året mot tuffa kullkamrater och gjorde det riktigt bra då hon sprang in 924 tusen kronor. Hon årsdebuterade föregående vecka och fick då en fin resa i ryggar och gick i mål som fyra med krafter kvar över mål och det var en optimal första start för året. Med det loppet i kroppen så kommer formen nu att vara klart bättre och från ett optimalt startspår så kommer det på nytt att bli en fin resa för Willa Explosive i den främre träffen och om det sedan klaffar lite bättre den här gången så kommer hon att spurta ner samtliga till slut. 

7 Kayleigh är lillasyster till en viss Joviality och var förra året i final av Hambletonian Oaks i sitt tidigare hemland USA. Hon kom sedan till Sverige under hösten där hon förra året hann med att göra två starter och där hon i den senaste starten tog en mycket enkel seger från ledningen efter att hon drog på i ett rätt så högt tempo. Nu är det årsdebut som gäller här och hon kommer enligt stallet väl förberedd och ska vara redo för en fin prestation direkt och från ett framspår så kommer det att bli laddning framåt direkt från start där jag tror att kusken Erik Adielsson kör till ledningen i ett tidigt skede och sedan leder Kayleigh det här loppet länge. 

3 Kind Of Magic F.R. är en välstammad dam som visade hög kapacitet förra året då det på sex starter blev fyra segrar. Hon årsdebuterade för knappt en månad sedan och kördes då offensivt fram utvändigt ledaren där hon landade 1200 meter före mål och sedan höll hon helt okej till en femteplats. Nu har hon fått ladda om en månad och kommer att komma väl förberedd till den här uppgiften som ser spännande ut då hon har lottats till ett bra startspår och om sedan Kind Of Magic F.R. kan komma upp i sin normala nivå så ska hon räknas tidigt. 


Min Vinnare: 2 Willa Explosive

Spets efter 500m: 7 Kayleigh

Skrällen: 8 Queen Of The Night

Rankingen: A: 2,7,3 B: 6,8,9,4 C: 5,1,10


V64-3 2140m Auto

6 Crown är en amerikanare som i sitt hemland gjorde det bra som två och treåring då han sprang in över 3.4 miljoner kronor. Inför den här säsongen så har han kommit till Sverige och gjorde här sin årsdebut i början av april då han kördes rätt så snällt och avslutade sedan bra fram till andraplatsen på långt avstånd upp till vinnaren av loppet. Med det loppet i kroppen så är hans form nu klart uppåt och denna gång lär det bli en klart mer offensiv styrning från kusken Örjan Kihlström som tidigt placerar Crown i ledningen här och sedan vinner han det här loppet i enkel stil. Jag spikar! 

2 Global Etalon började starta redan som tvååring innan han ifjol som treåring tog rejäla kliv i sin utveckling och den kurvan är fortsatt på väg uppåt. Han gjorde ett par lopp under vintern i Frankrike utan några större framgångar och var i senaste starten tillbaka på svensk mark då han efter att ha fått en fin resa avslutade vasst till en mycket enkel seger. Det loppet bör ha fört fram fyraåringen ytterligare i form till den här starten och från ett passande startspår så kommer Global Etalon att få en fin resa i den främre träffen och ska om min vinnare av loppet kommer bort ses med bra segerchans. 


Min Vinnare: 6 Crown

Spets efter 500m: 6 Crown

Skrällen: 8 Pantocrator

Rankingen: A: 6 B: 2,5,8,7 C: 4,3,9


V64-4 2140m Auto

6 Ninetta Boko hade ett mycket bra fjolår som treåring då hon på tretton starter sprang in över 2.8 miljoner kronor genom en andraplats i Oaks samt en tredjeplats i Breeders Crown som främsta meriter. Hon har under vintern och våren varit i sitt tidigare hemland Holland där hon fått gå två rätt så rejäla kvallopp inför det här och kommer därför väl förberedd inför detta som blir hennes årsdebut. Här startar hon från ett helt okej startspår som gör att man kommer iväg bra och jag tror på en rätt så offensiv styrning här ifrån kusken Örjan Kihlström och med respekt från de övriga konkurrenterna så bör Ninetta Boko tidigt sitta i ledningen här och sedan är hon hästen att slå. 

8 Flying Drumsticks inledde sin karriär i USA som två och treåring där hon gjorde det klart bra utan att vara med och utmana den absoluta toppen i sin kull. Hon har inför den här säsongen gjort flytten till Sverige och sin nya tränare Conrad Lugauer som hon debuterade för i sin årsdebut senast för tio dagar sedan och fick då en resa i rygg på ledaren, och efter att ha blivit rejält störd 300 meter före mål så fick hon aldrig chansen då och gick i mål med krafter kvar. Hon visade fin startsnabbhet då som hon även kan utnyttja från det här öppna startspåret och med en fin resa i den främre träffen så ska det bli spännande att se Flying Drumsticks här som ska räknas som ett tidigt motbud. 


Min Vinnare: 6 Ninetta Boko 

Spets efter 500m: 6 Ninetta Boko

Skrällen: 2 Queen Of Power 

Rankingen: A: 6,8 B: 2,9,5 C: 1,3,4,10,11


V64-5 2140m Auto

4 Macahan hade en fin debutsäsong i fjol som treåring då han på elva starter var bland de tre främsta i sju av dessa och tog fyra segrar. Han tog sig till finalen av Kriteriet men fick där ingenting med sig, men visade ändå att han ska tas på allvar i försöket. Han har fått två lopp i kroppen i år och fick senast göra grovjobbet utvändigt ledaren större delen av loppet och höll då godkänt till en andraplats. Hans form bör komma allt mer och från ett fint utgångsläge här så bör kusken Dwight Pieters kunna köra sig till ledningen kort efter start och om det lyckas så blir taktikvalet sedan intressant då det finns dubbla open stretch på Åby, men oavsett resa i den främre träffen så tycker jag att detta ser ut som en passande uppgift. 

3 Eclipse As är en italienskfödd herre som hade en bra första säsong på tävlingsbanan ifjol då det blev åtta pallplaceringar på tolv starter varav fyra stycken segrar. Han årsdebuterade i år i slutet av mars och gick då fram utvändigt ledaren inför slutvarvet och drog fram en fin häst i rygg som han sedan inte kunde svara över upploppet och han fick nöja sig med andraplatsen. Det loppet kommer att föra fram han en bit inför den här starten och från ett fint utgångsläge så bör kusken Ulf Ohlsson kunna ge Eclipse As en resa i ryggar den här gången och om det bara stämmer lite så blir han segerfarlig. 

10 Immortal Doc visade fin kapacitet redan som tvååring och utvecklades fint under fjolåret med då han sprang in över en miljon kronor. I år har det blivit en start och det i slutet av mars då han mot ett rätt så tufft motstånd fick en fin resa i ryggar och avslutade sedan när luckan väl kom över upploppet mycket bra fram till en tredjeplats och han klockades då till 1.09.3 sista 700 meterna. Efter den optimala årsdebuten så ska nu fyraåringen vara rejält framflyttad inför den här starten och om kusken Carl Johan Jepson kan komma igenom hyggligt här från start tillsammans med Immortal Doc så tål han att göra en del grovjobb själv om så behövs och man ska räknas tidigt här. 


Min Vinnare: 4 Macahan

Spets efter 500m: 4 Macahan

Skrällen: 2 Katzenjammer

Rankingen: A: 4,3,10 B: 2,7,5 C: 6,9,8


V64-6 2140m Auto 

6 FriendOfThePhantom är ett löfte som fortsatt är obesegrad efter fyra starter i karriären. Två av dessa har hon gjort i år och senast på Solvalla så blev det väldigt enkelt efter att ha tagit hand om ledningen från start och sedan efter att ha fått bestämma i ett rätt så lagom tempo så lämnade hon sina konkurrenter över upploppet till en mycket enkel seger. Känslan är att hon tar rätt så rejäla kliv i sin utveckling för varje start som hon gör och man har inte fått se någon botten än i henne. Här möter hon sitt tuffaste motstånd hittills i karriären och hon kommer verkligen att få kämpa, men jag gillar verkligen hur hon har sett ut i loppen och trots att hon går upp i klass så har jag svårt att gå emot en obesegrad häst och därför så får FriendOfThePhantom förstarösten här. 

4 Larah Westwood var igång redan som tvååring och vann lopp men det var förra året som hennes utveckling tog rejält med fart då hon sprang in över 1.5 miljoner kronor och var en av förhandsfavoriterna inför Oaks där hon svek i försöket. Hon har fått två lopp i kroppen i år där hon inte haft så mycket att säga till om, men känslan är att hon har behövt dessa loppen i kroppen för att komma i form inför en viktigare uppgift som den här. Här startar hon från ett passande startspår som kusken Magnus Djuse kommer att försöka utnyttja då hon är snabb ut den första biten och den givna taktiken är att försöka nå till ledningen och sedan köra där. Om det sedan inte kostar allt för mycket för Larah Westwood att komma till front så leder hon det här loppet mycket länge och är given på kupongen. 


Min Vinnare: 6 FriendOfThePhantom

Spets efter 500m: 4 Larah Westwood

Skrällen: 3 Monrose Wine

Rankingen: A: 6,4 B: 1,7,3,10,11 C: 2,5,9,8


Lycka till!

Christoffer