V64 körs denna torsdag på Åbytravet i Mölndal. Jag spelar med två stycken spikar och det i V64-5 där 8 Make It Schermer har en fin uppgift på förhand samt i V64-6 där jag tycker att 1 Ultra Violet är fältets bästa häst.


V64-Förslag Åby 23/5

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Auto

5 Marla Boko är en fin holländska som på fem starter i år tagit tre segrar och två andraplatser och verkligen visat fin form på slutet då hon har tagit två raka segrar. Segermelodin har varit densamma i dessa två starter då det vid båda tillfällena varit att hon vunnit från ledningen mycket enkelt vid båda loppen och det är en position som hon ser ut att trivas i väldigt bra. Utgångsläget är även den här gången bra och man kan nog räkna med en offensiv start här från kusken Malte Handfast som vill till ledningen där Marla Boko är riktigt effektiv och om man lyckas med att nå dit även den här gången så måste det vara en bra chans på tredje raka segern. 

2 Run Queen Run är en välstammad dam som hade en klart bra första säsong på tävlingsbanan förra året då hon på tio starter tog sju pallplaceringar varav två stycken segrar. Hon har i år gjort tre starter där hon senast tog årets första seger på Tingsryd då hon från ledningen fick bestämma tempot efter eget behag och efter en snabb avslutning så blev segern enkel. Det var hennes bästa insats hittills i karriären enligt stallet då det var ett rejält intryck och från det här utgångsläget så kommer det återigen att bli en fin resa i den främre träffen för Run Queen Run som på nytt ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 5 Marla Boko 

Spets efter 500m: 5 Marla Boko 

Skrällen: 10 Nikki Lane 

Rankingen: A: 5,2 B: 4,1,10,6,9,8 C: 3,7


V64-2 2140m Volt

1 Stens Cullinan debuterade först i december ifjol som treåring och hann då med att göra tre starter och visade fin uppfattning direkt då det på dessa blev en seger och en andraplats innan han tvingades till en liten paus då han blev lite sliten i ett ben. Nu är han redo för årsdebut och comeback efter närmare fem månaders tävlingsfrånvaro och stallet är väldigt nöjda med hur han sköter sin träning och han kommer väl förberedd till det här loppet. Utgångsläget är strålande och det är en klart tilltalande uppgift som Stens Cullinan står inför här och detta ska vara en bra chans på att han leder det här loppet från start till mål. 

3 Noah Schermer har gjort fyra starter i år hittills under sin debutsäsong och på dessa tagit en seger och två tredjeplatser och visat upp en fin uppfattning för tävlandet. Han kommer närmast från två raka tredjeplatser där han näst senast fick vandra utvändigt ledaren sista varvet och höll då farten bra och i senaste starten fick han en fin resa i rygg på ledaren och höll farten bra då hela vägen in i mål och det ser ut som att formen kommer allt mer. Från det här utgångsläget så kommer han återigen att få en fin resa i den främre träffen och normalt sett så duger Noah Schermer mycket bra i det här loppet. 


Min Vinnare: 1 Stens Cullinan 

Spets efter 500m: 1 Stens Cullinan 

Skrällen: 4 Eight 

Rankingen: A: 1,3 B: 6,4,2,5,10 C: 7,8,9


V64-3 2140m Auto

6 ComandandConquerS. är en välstammad tyskfödd herre som inför den här säsongen flyttade från Tyskland och Sverige till sin nya tränare Håkan K Persson som det på två starter för blivit en seger och en tredjeplats för. Segern den kom i senaste starten då han fick en fin resa i andra par utvändigt och kunde sedan gå med i en bra rygg ute i tredjespår 500 meter före mål och via ett bra upplopp så blev segern säker till slut. Han bör gå framåt rätt så mycket med dessa två loppen i kroppen och tanken är under augusti månad att prova kvala in till det tyska travderbyt så visst finns det en hel del höga tankar om fyraåringen inför fortsättningen av den här säsongen. Startspåret är helt okej och han tål även att göra lite jobb själv under loppets gång om så krävs och jag tycker att med det som ComandandConquerS har visat så ska han ses med bra segerchans här. 

3 Wanderlust Pellini är en herre med bra fart i sig men som också har strulat till det för sig en hel del titt som tätt med galopper. I år har det på fyra starter blivit två stycken segrar där han senast vann enkelt från ledningen med som det såg ut gott om krafter kvar över mål. Just ledningen är en position som fyraåringen trivs i allra bäst då han tagit tre av karriärens fyra segrar från just den positionen och därför är stallet förstås nöjda med utgångsläget även den här gången för Wanderlust Pellini som har siktet inställt på ledningen och väl därifrån så blir han sedan svårfångad. 


Min Vinnare: 6 ComandandConquerS. 

Spets efter 500m: 3 Wanderlust Pellini 

Skrällen: 2 Famous Photo L.A. 

Rankingen: A: 6,3 B: 1,2,5,8,4,9,7 


V64-4 2640m Auto

2 Victory Apollo debuterade under hösten i fjol som fyraåring och inledde då karriären med två raka segrar. Efter det så gick det inte lika spikrakt uppåt men han har i år iallafall tagit två segrar på sju starter. Den senaste kom i senaste starten då han tog hand om ledningen direkt från start för att sedan släppa över den efter 800 meter och sedan när väl luckan kom via Open Stretch så avgjorde han säkert till slut och vann med krafter sparade över mål. Han har tidigare enligt stallet varit lite nervös av sig men nu på slutet lugnat ner sig rejält och då hoppas man givetvis på mer jämna prestationer, och från ett fint utgångsläge även den här gången för Victory Apollo så kommer han att få en fin resa i den främre träffen där det den här gången förmodligen blir ledningen och väl i den positionen så ska detta vara en fin segerchans. 

7 La Crosta är en dam med bra fart i sig som gjort det riktigt bra i år då hon på sju starter varit bland de tre främsta fem gånger varav två stycken har slutat med seger. I senaste starten så kom hon ut från ett hopplöst utgångsläge och hamnade då en bit bak i kön men avslutade sedan bra till tredjeplatsen och visade rätt så fin form. Det är en tjej som stallet har rätt så höga förhoppningar på då man vill försöka kvala in till något större lopp under året och då hon är rätt så kvick i benen den första biten så är man nöjda med ett framspår här, och kusken Julian Cordeau bör kunna komma ner i en rätt så vettig position härifrån tillsammans med La Crosta som i ett lopp som detta ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 2 Victory Apollo 

Spets efter 500m: 2 Victory Apollo 

Skrällen: 1 Finally May 

Rankingen: A: 2,7 B: 4,1,3,8 C: 9,6,5 


V64-5 2140m Volt 

8 Make It Schermer är en herre med skyhög kapacitet men som många gånger har haft svårt att hushålla med krafterna då han har lätt att hetsa upp sig under loppen. I år har han dock sett lite mer harmonisk ut och då har han på tre starter tagit två segrar och en tredjeplats. Senaste segern kom i senaste starten som var i början av maj då han efter att ha startat med 20 meters tillägg kom fram i fjärde par utvändigt och efter att ha gått på ute i spåren 700 meter före mål så avslutade han mycket bra och kunde avgöra loppet till sin fördel kort före mål. Formen kommer allt mer med dessa loppen i kroppen och även den här gången ser uppgiften väl tilltalande ut då han trots att han startar med 20 meters tillägg nog kan sitta i ledningen efter ett par hundra meter då han startar från ett optimalt startspår och har även en startsnabb kusk i Carl Johan Jepson bakom sig. Prio ett är dock för han att gå felfritt här och när han gör det som han gjort på slutet så har också resultaten varit mer jämna och känslan är mer att Make It Schermer tävlar mot sig själv än motståndet här som är klart överkomligt och segerchansen ska vara god.  

2 Labyad Bros hade ett klart bra år förra året då det på tretton starter blev sex stycken segrar. Han gör här årsdebut efter mer än fem månaders vila från tävlandet men rapporterna säger att han håller fin form då han sköter träningen på ett bra sätt. Utgångsläget här passar fint och dessutom så blir det barfota runt om vilket är optimalt för sexåringen och om kusken och tränaren Johan Untersteiner kan bjuda sin adept på en vettig resa här så har Labyad Bros en fin avslutning att tillgå och ska normalt räcka långt. 

Min Vinnare: 8 Make It Schermer 

Spets efter 500m: 8 Make It Schermer 

Skrällen: 2 Labyad Bros 

Rankingen: A: 8 B: 2,3,1,6,11,4,5 C: 7,9,10


V64-6 2140m Auto 

1 Ultra Violet hade en oerhört fin utveckling under förra året då det på elva starter blev sex segrar och en andraplats samt över en halv miljon kronor intjänat. I år har hon inte alls fått det att stämma då hon har galopperat i samtliga tre starter och stallet har varit väldigt frustrerade över att framgångarna uteblivit hittills då hon känns väldigt stark och fin i träningen. Hon har inför detta fått en tävlingspaus på 1.5 månad och är uppfräschad så en fin insats hoppas man på förstås här från stallet. Innerspåret bakom startbilen är inget hon kan utnyttja, men en fin resa bör hon kunna få härifrån och hon tål även att göra en hel del grovjobb själv om det behövs och om Ultra Violet kan hitta tillbaka lite till det hon visade under fjolåret så ska detta normalt sett vara en bra segerchans för henne. Jag spikar! 

5 LaFerrari Dimanche visade väldigt fint kunnande som tre och fyraåring innan det blev en mellansäsong förra året med endast fyra starter där hon fick med sig en tredjeplats som bäst. I år har hon startat mer kontinuerligt då det på sju starter blivit fyra pallplaceringar varav en seger och hon har matchats i rätt så tuffa sällskap under hela året. I senaste starten så provade man en amerikansk sulky vilket inte riktigt funkade och då galopperade hon efter ett par hundra meter så därför återgår man nu till en vanlig vagn. Utgångsläget är fint och med lite ojämnt startsnabba hästar invändigt om henne så tror jag att LaFerrari Dimanche kommer till ledningen här och väl i den positionen så kan hon mycket väl leda det här loppet hela vägen om min vinnare av loppet kommer bort. 

Min Vinnare: 1 Ultra Violet 

Spets efter 500m: 5 LaFerrari Dimanche 

Skrällen: 9 Jello W. 

Rankingen: A: 1 B: 5,8,11,9,2,10,7,3 C: 4,6 Lycka till!

Christoffer