V64 körs denna torsdagskväll på Åbytravet i Mölndal. En Jackpot väntar och jag väljer att spela med två spikar i V64-1 nummer 5 Tour De Valley och V64-2 nummer 1 Caddie Skott. 


V64-Förslag Åby 29/2

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2640m Auto

5 Tour De Valley har varit duktig i årets fyra starter där han i den senaste tog första segern för året. Han fick då en resa i rygg på ledaren efter att ha tagit hand om ledningen direkt från start och sedan släppt. Det blev perfekt för fyraåringen som efter att ha lyfts ut i ett andraspår 400 meter före mål avgjorde enkelt och vann mycket lätt. Även denna gång är förutsättningarna riktigt bra med ett optimalt startspår samt att motståndet inte skrämmer. Här kör kusken och tränaren Andrè Eklundh till ledningen med sin adept och sedan stannar Tour De Valley där hela vägen in i mål. Spets och slut! Jag inleder omgången med spik. 

8 Bingo Pop visade rätt så fint kunnande förra året som treåring med en seger och tre andraplatser på sju starter. Han gjorde årsdebut senast och var då bra som tvåa efter lite trafikproblem från start. Med det loppet i kroppen så kommer fyraåringen att ha förts fram i form ytterligare och även om startspåret är dåligt här så kommer kusken Dwight Pieters att finna en fin position åt Bingo Pop då fältet är litet och jag ser ekipaget som ett givet motbud här. 

3 Min Billy är jämn och ofta en bit fram i loppen. I senaste starten mot likvärdigt motstånd som nu så fick han en invändig resa en bit ner innan han på den sista bortre långsidan kom fram som trea och höll sedan farten klart godkänt till en fjärdeplats. Här startar han från ett fint startspår igen och kusken Carl Johan Jepson kan ge Min Billy en fin resa i den främre träffen och om man väljer att gardera så tar man med honom som en skräll. 

Min Vinnare: 5 Tour De Valley 

Spets efter 500m: 5 Tour De Valley

Skrällen: 3 Min Billy

Rankingen: A: 5 B: 8,3,6,2,7 C: 1


V64-2 2140m Volt

1 Caddie Skott är en rätt så fin märr som varit bra i årets två starter som gett två raka segrar. Segermelodierna har varit likadana med tidig ledning och sedan har segrarna tagits i ohotad stil. Återigen har fyraåringen lottats till ett fint utgångsläge här och vägen ligger öppen för tidig ledning på nytt. I ett rätt svagt lopp så tycker jag att Caddie Skott står lite för klassen i gänget och hon är min andra spik på kupongen. 

2 Kendra Sisu är en välstammad dam som vann två av tre lopp under sin debutsäsong ifjol och visade rätt så fin kapacitet. I år har det inte riktigt stämt för henne och hon kommer närmast från två raka fjärdeplatser. Ett bra startspår här innebär en fin resa i den främre träffen och om kusken Thomas Uhrberg kan hitta ner i rygg på ledaren här så hade det varit optimalt och då kommer Kendra Sisu att sluta långt fram. 

3 Sweet Day har inlett karriären på ett bra sätt med en seger och en andraplats på sina inledande tre starter. I senaste starten så gjorde hon årsdebut efter två månaders vila och avslutade då 1.13 sista 700 meterna från andra par utvändigt. Med det loppet i kroppen kommer hon nog att vara redo för en fin prestation här och från ett bra startspår så kommer man iväg fint och om man väljer att gardera loppet så kan Sweet Day vara skrällen här. 

Min Vinnare: 1 Caddie Skott

Spets efter 500m: 1 Caddie Skott 

Skrällen: 3 Sweet Day

Rankingen: A: 1 B: 2,3,5,4,11,6,7 C:8,12,10,9


V64-3 2140m Auto

5 Real Scotch är en segervan herre som vunnit tretton av karriärens 28 starter. Detta året har han inlett bra med en seger och en andraplats på tre starter där han senast var ute på V75 och vann där efter att ha tagit hand om ledningen kort efter start och sedan stannat där. Han känns enligt stallet väldigt fin i träningen och tar loppen på absolut bästa sätt. Nu står han bra till återigen här med ett bra startspår och då han är allround så kan han vinna det här loppet på alla möjliga sätt. Han är dock kvick ut den första biten och jag tror nog att kusken och tränaren Johan Untersteiner kan sätta sin adept tidigt i ledningen här och sedan får de övriga hästarna vara bra för att besegra honom. 

2 Albert Zonett är en rejäl herre som hittat stilen på slutet och tagit två segrar i år på fem starter. Senaste segern kom på Solvalla i senaste starten då han efter tidig ledning kunde vinna enkelt. Han trivs som allra bäst över lång distans och därför är 2140 meter som nu väntar lite i kortaste laget för honom, men han har lottats till ett bra startspår och kommer kunna sitta bra på det direkt från start och jag tycker ändå att Albert Zonett ska räcka långt även här. 

7 Nugget Zon är högkapabel men också lite ojämn och skör. I år har det blivit två starter där han vann i årsdebuten näst senast och i senaste starten blev det galopp. Här gör han en intressant start då han har lottats till ett framspår bakom startbilen även om det kanske är lite väl långt ut bakom startbilsvingen. Men med en snabb start så kan nog kusken Stefan Persson finna en position långt fram och om Nugget Zon presterar på en hög nivå är så är han tillräckligt bra för att vinna. 

Min Vinnare: 5 Real Scotch 

Spets efter 500m: 5 Real Scotch

Skrällen: 7 Nugget Zon

Rankingen: A: 5,2,7 B: 4,8,1,3,6


V64-4 2140m Volt

7 Lightningflash har varit fin i årets två starter som inneburit två segrar. Segrarna har tagits från ledningen och med ett fint startspår även denna gång så är givetvis siktet inställt på en favorit i repris från kusken Johan Untersteiner. Att man når till ledningen ska det vara bra chans till och väl i den positionen så är Lightningflash hästen att slå för övriga. 

5 J’aime Pepper har visat väldigt fint kunnande och kommer inför den här starten med tre raka segrar bakom sig tagna från ledningen och visat fin form. Startspåret här är lite snävt, men kusken Carl Johan Jepson brukar lösa de flesta svåra uppgifterna och här gäller det att försöka komma iväg och finna en så bra position som möjligt. Ledningen kan nog bli svår att nå den här gången, men med en fin resa långt fram så ska J`aime Pepper ses med bra chans här och är en av två hästar det står mellan här. 

Min Vinnare: 7 Lightningflash

Spets efter 500m: 7 Lightningflash

Skrällen: 10 First To Fight 

Rankingen: A: 7,5 B: 10,11,9,1,6 C: 12,2,3


V64-5 2140m Auto

1 Man U. är en tysk gäst som tidigare varit i Sverige och då gjort det väldigt bra. I senaste starten så var han tillbaka på svensk mark och kördes då till ledningen kort efter start och såg länge ut att vara på väg mot segern, vilket det också blev men då den som liftade med bakom åttaåringen han ikapp precis på mållinjen så blev den delad. Det loppet var hans första efter lång frånvaro och bör ha fört fram honom rätt så rejält formmässigt. Från ett bra startspår här så kommer åttaåringen att få en fin resa och sedan om det är i ledningen eller någon annan position återstår att se vilken taktik kusken Markus Waldmuller väljer. Man U. står sig väldigt bra i det här sällskapet och om han bara har tagit comebackloppet på rätt sätt så ska det vara en bra segerchans här. 

4 Mud Hill är högkapabel men också lite ojämn. Han har efter senaste starten då han slutade tvåa på nyårsdagen varit struken för halsinfektion, så visst finns det lite frågetecken kring formen. Han startar däremot från ett riktigt bra startspår här och det kommer att bli en bra start för femåringen som jag tycker är farlig att nonchalera trots ett litet uppehåll och därför lyfter jag fram Mud Hill som loppets skräll. 

Min Vinnare: 1 Man U. 

Spets efter 500m: 4 Mud Hill

Skrällen: 4 Mud Hill

Rankingen: A: 1,4 B: 2,3,6,9,10 C: 7,8,5


V64-6 1640m Volt

8 Cascabella har matchats mot rätt så tufft motstånd på slutet då hon har varit ute på V75. I senaste starten så kördes hon offensivt vilket var ett upplägg hon inte alls trivdes med och jag är mer inne på att hon ska ha ryggar så länge det går, för då är hennes avslutning normalt väldigt bra. 20 meters tillägg över kort distans som väntar här är väl kanske inte optimalt, men hon bör komma iväg bra från ett fint startspår och med lite tempo på loppet så ökar chansen för Cascabella som jag tycker ska ses som förstahäst i ett öppet lopp. 

7 Champlain Wania har visat sig vara rätt så duglig även om segrarna inte har trillat in. I senaste starten kom hon loss sent och avslutade då bra som femma. Nu står hon intressant till med ett fint startspår och siktet här kommer att vara inställt på att nå till ledningen och sedan vill nog kusken Carl Johan Jepson köra i den positionen. Om man sedan kan få dämpa tempot en bit så kan detta bli riktigt intressant för Champlain Wania som kan bli svår att fånga in för de som jagar bakifrån.

9 Yantra Slave Cal matchades mot tuffa hästar ifjol och gjorde det då klart bra. Nu har hon fått två lopp i kroppen i år där hon slutade tvåa i årsdebuten näst senast och i senaste starten så blev det en oturlig galopp 1200 meter före mål. 20 meters tillägg här är lite lurigt, men om kusken och tränaren Wilhelm Paal kan ge sin adept de rätta ryggarna här fram till avgörandet så räcker Yantra Slave Cals långt och ska ses som en av de hetaste segerkandidaterna. 

Min Vinnare: 8 Cascabella

Spets efter 500m: 7 Champlain Wania

Skrällen: 9 Yantra Slave Cal

Rankingen: A: 8,7,9,11 B: 4,3,10,2,5 C: 1


Lycka till!
Christoffer