V64 körs denna torsdagskväll på Åbytravet i Mölndal och jag väljer att spela med en spik i V64-3 där jag tror att 1 Arn Silvio leder från start till mål. 


V64-Förslag Åby 7/3

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 1640m Auto

1 Draupner hade ett bra fjolår där han matchades mot väldigt tuffa hästar på V75 stora delar av säsongen och sprang in över 360 tusen kronor. Här gör han årsdebut efter att ha vilat sedan i slutet av oktober och man kan inte klaga på förutsättningarna som sjuåringen har fått med ett innerspår bakom startbilen över kort distans. Stallet har väntat in den här årstiden för att låta Draupner få springa barfota runt om och dessutom åker den amerikanska sulkyn på här. Han är inte så snabb ut och det gäller för kusken och tränaren Jesper Rydberg att hitta ut här i ett andraspår så tidigt som möjligt och då Draupner gjorde en bra insats under fjolårets årsdebut så tror jag att det ska gå fint här med och han är en rolig vinnare.

4 Gloster Gladiator gjorde det bra förra året med tre segrar och tre tredjeplatser på nitton starter och sprang in över 297 tusen kronor. I år har han matchats i tuffa sammanhang med tre raka starter på V75 med en fjärdeplats som bäst och man kan säga att han går ner rätt ordentligt i klass denna gång. Startspåret är fint och kusken Carl Johan Jepson bör kunna placera sjuåringen i en rätt så fin position här långt fram, och då det är dubbla open stretch på Åbytravet så kommer Gloster Gladiator att få chansen här och han ska absolut ses med skrällchans. 


Min Vinnare: 1 Draupner 

Spets efter 500m: 7 Ekas Zalming

Skrällen: 4 Gloster Gladiator 

Rankingen: A: 1,4 B: 2,7,8,3,9 C: 5,6V64-2 2140m Auto

2 Luna Di Quattro får förstarösten i ett rätt så svagt lopp då hon sett rätt så fin ut i årets tre starter som gett en andraplats som bäst. I senaste starten var hon duktig trea efter att ha fått göra jobbet utvändigt ledaren sista 900 meterna och hon höll farten riktigt bra via en snabb avslutning. Bra startspår här och jag är inne på att kusken Kaj Widell kan placera sexåringen i ledningen här efter ett par hundra meter och väl i den positionen så är Luna Di Quattro hästen att slå för övriga. 

9 Canola gjorde tre starter ifjol som tvååring och visade då fin uppfattning när hon tog en andraplats och en tredjeplats på dessa starter. Här gör hon årsdebut efter närmare tre månaders vila och hon har enligt stallet skött sin vinterträning på ett bra sätt och tycker att formen ska vara rätt så bra på treåringen. Startspåret är inte så dumt då det är ett passande smygläge, och om kusken och tränaren Preben Sövik kan finna de rätta ryggarna här fram tills att det ska avgöras så har Canola en vass speed och är en given utmanare om segern. 

11 Just Enough D.K. har gjort det bra under inledningen av karriären då hon på sju starter varit bland de tre främsta totalt fyra gånger och tagit en seger. I år har det blivit två starter där hon vid båda tillfällena galopperat från start. Nu är det dock autostart denna gång samtidigt som hon startar bakom hästar och med en felfri avgång så kommer nog kusken Julian Cordeau vara rätt så offensiv och det som Just Enough D.K. har visat hittills i karriären ska räcka långt här. 

5 Francoise S.H. är rätt så fartfylld av sig och har lottats till ett perfekt utgångsläge här då hon är kvick ut från start. Här kan kusken Thomas Uhrberg placera fyraåringen i en rätt så vettig position och även om det är årsdebut här så brukar stallet ha sina hästar väl förberedda och med ett fint lopp långt fram så kan Francoise S.H. vara en skräll att räkna med när det ska avgöras. 


Min Vinnare: 2 Luna Di Quattro

Spets efter 500m: 2 Luna Di Quattro

Skrällen: 5 Francoise S.H. 

Rankingen: A: 2,9 B: 11,5,4,12,8,10 C: 1,6,3,7


V64-3 2640m Volt

1 Arn Silvio är en väldigt kapabel men också strulig herre som galopperat i fyra av sina sju starter men som när han väl travat är fortsatt obesegrad. Han gjorde årsdebut i slutet av februari och bestämde sig då för att trava hela vägen och då var han överlägsen sitt motstånd efter att ha avancerat fram utvändigt ledaren efter ett par hundra meter. Med det loppet i kroppen så kommer nog formen att vara ännu bättre här och uppgiften ser minst sagt väldigt bra ut då han är ensam på sin volt vilket gör att han kan kliva iväg rätt så ostörd till ledningen, och sedan kommer kusken och tränaren Adrian Kolgjini att hålla ett rätt så jämnt tempo där framme som passar den starke fyraåringen. De som jagar bakifrån kommer få svårt att nå ikapp Arn Silvio tror jag som är en bra spik i omgången. 

2 Oktan Håleryd har visat mycket gott kunnande men är också strulig av sig och har på tre starter för sin nya tränare Johan Untersteiner inte alls fått till det. Inför den här starten så är han åtgärdad av veterinär och har efter det tränat på bra enligt stallet som tror på en fin prestation här. Startspåret är bra och trots att han startar med 20 meters tillägg så bör han kunna finna en fin position här och om Oktan Håleryd kan komma upp i den kapacitet han har visat tidigare i karriären så räcker han långt här. 

5 Bourbon Brodde har inlett det här året bra med en seger och en andraplats på tre starter. I senaste starten så tog han en enkel seger efter att ha fått en fin resa i ryggar och avgjorde då enkelt när slutattacken sattes in 400 meter före mål. Startspåret här är lite snävt, men då han i grunden är travsäker så bör man ändå komma iväg hyggligt och då formen på Bourbon Brodde är fin så ska han räcka långt även denna gång. 

9 Hamilton Atout har styrkan som sitt främsta vapen och gillar den långa distansen som nu väntar. Han har dock lätt till galopp ibland vilket alltid oroar, men om sjuåringen skulle trava iväg här så är han gynnad av ett litet fält och med en offensiv styrning av kusken Stefan Persson så kommer Hamilton Atout få utnyttja sin styrka och då kan han vara en tuff nöt att knäcka. Given skräll för er som garderar lite bredare. 


Min Vinnare: 1 Arn Silvio

Spets efter 500m: 1 Arn Silvio 

Skrällen: 9 Hamilton Atout

Rankingen: A: 1 B: 2,5,9,7,6,8 C: 4,3 


V64-4 2140m Auto

4 Junious Heot är en rejäl herre som inledde sin karriär som fyraåring förra året i Holland innan han kom till Sverige och sin nuvarande tränare Rick Ebbinge inför hösten. I Sverige har femåringen gjort det bra då han på sex starter varit bland de tre främsta fem gånger varav två stycken segrar. Här återkommer han efter två månaders vila och kommer nog behöva något lopp i kroppen innan den riktiga formen sitter där, men det rör sig om en bra häst för klassen som är stark och med ett offensivt upplägg här ifrån kusken Daisy Paling så får dom andra vara bra för att stå emot honom. 

6 Mega Occagnes är det givna motbudet i loppet då den i Holland födda femåringen visat fin fart för klassen. Han kom till Sverige och sin tränare Håkan K Persson inför förra säsongen och har på svensk mark gjort nio starter där han har varit bland de tre främsta i sju av dessa starterna och tagit en seger. Nu gör han årsdebut efter mer än tre månaders frånvaro, men stallet brukar ha sina hästar rätt så bra förberedda och även om det inte är någon toppform så hoppas man nog att Mega Occagnes ska göra en bra prestation här och då räcker han långt. 

7 Ilex P.R. är en rätt så käck tävlingshäst som visat bra form under vintern och har på årets fyra starter tagit tre pallplaceringar varav en seger. I senaste starten blev det en tredjeplats efter en invändig resa och höll då farten bra till slut. Nu är det ett lite jobbigt startspår, men om kusken Nicklas Nilsson kan droppa ner med femåringen i ett andraspår här rätt så tidigt och sedan smyga i ryggar så har han en bra avslutning att ge när det ska avgöras. Om hästarna i min A-grupp kommer bort så är Ilex P.R. skrällen i loppet.


Min Vinnare: 4 Junious Heot

Spets efter 500m: 6 Mega Occagnes 

Skrällen: 7 Ilex P.R. 

Rankingen: A: 4,6 B: 7,1,3,8,12 C: 2,5,10,11


V64-5 2140m Auto

2 Pure Joy matchades under stora delar av sin treåringssäsong ifjol mot rätt så tuffa hästar, men gjorde det klart bra med ett par framskjutna placeringar. Han gjorde årsdebut i mitten av februari och fick då en fin resa i rygg på ledaren efter en snabb start och fullföljde loppet bra som trea över mållinjen. Med det loppet i kroppen så kommer han nu att vara ännu vassare och från ett bra utgångsläge så är de taktiska valen flera för kusken Carl Johan Jepson om han vill köra i ledningen här eller ge fyraåringen en ryggresa då han oavsett kommer få chansen över upploppet med hjälp av dubbla open stretch. Jag tror nog att man kan släppa till den värsta konkurrenten här och sedan försöka spurta bra till slut och då Pure Joy är vass på speed så blir han svår att stå emot sista 100 meterna här och är min vinnare av loppet. 

6 Veyron Bros visade stundtals fina fartresurser under förra året som var hans debutsäsong på tävlingsbanan och var på elva starter bland de tre främsta totalt åtta gånger och tog två stycken segrar. I år han har hunnit med att årsdebutera då han på Jägersro i slutet av februari hängde på bra från rygg ledaren. Stallet tror på en vassare insats den här gången med det loppet innanför västen och dessutom så är femåringen anmäld att springa barfota runt om för andra gången i karriären och det gör honom gott. Med hjälp av sin startsnabbhet så kommer Veyron Bros att få en fin resa långt fram och är en mycket het segerkandidat. 

9 O.M.Joffrey är en nyttig tävlingshäst som ofta är med långt framme. I år har det på två starter blivit två andraplatser där han i den senaste starten bjöd på en rejäl avslutning sista 700 meterna fast då långt bakom en överlägsen vinnare. Från ett passande smygläge här så bör femåringen kunna komma igenom rätt så bra från start och då han tål att göra en hel del grovjobb själv under loppets gång om det krävs så ska O.M.Joffrey ses med skrällchans här om det bara klaffar lite under loppets gång. 


Min Vinnare: 2 Pure Joy

Spets efter 500m: 2 Pure Joy

Skrällen: 9 O.M.Joffrey

Rankingen: A: 2,6 B: 9,10,5,7,3,4 C: 1 


V64-6 2140m Auto 

4 Böhmaren hade en fin utveckling förra året då han på sexton starter var bland de tre främsta totalt elva gånger och tog fem stycken segrar. I år har det blivit två starter med en seger som bäst vilken kom i årsdebuten näst senast efter en rejäl presttion från utvändigt ledaren. I senaste starten provade man lyckan på V75 och fick då en fin resa i ryggar, men galopperade in mot upploppet med vad det såg ut som en rätt så hygglig placering på gång. Nu går han ner i klass igen och uppgiften här ser bra ut med ett fint startspår där jag tror att kusken och tränaren Gustav Johansson nog kan köra sig till ledningen här efter ett par hundra meter, men då styrkan även den är riktigt bra så kan han göra jobbet utvändigt igen om så krävs och Böhmaren ska ses med toppchans. 

2 Rocket Snapper har visat att han duger bra i den klassen han befinner sig i efter en fin utveckling förra året med fem segrar på tretton starter. I år väntar han fortsatt på första årssegern efter tre starter då det har blivit två andraplatser som bäst, men jag tycker att han har visat rätt så bra form där han i den senaste starten höll farten bra efter en tuff resa utvändigt ledaren. Nu står han klart bättre till här med ett fint startspår och vägen ligger öppen för tidig ledning, men då det samtidigt finns open stretch så är de taktiska flera för kuskarna. Jag tror nog att en resa i rygg på ledaren här kan vara det optimala för Rocket Snapper som ska ses som ett givet motbud. 

3 Cubalibre Jet hade ett lite svagare år förra året då han stod utan seger på tretton starter. I år har han dock börjat riktigt bra med en seger och en tredjeplats på två starter där han i den senaste starten visade fin form som trea efter ett vasst upplopp. Nu står han bättre till här med ett bra startspår och om han visar samma form som vid senaste starterna så kommer Cubalibre Jets avslutning att räcka riktigt långt även denna gång. 


Min Vinnare: 4 Böhmaren

Spets efter 500m: 4 Böhmaren   

Skrällen: 3 Cubalibre Jet

Rankingen: A: 4,2,3 B: 7,1,6,5 C: 9,8,10Lycka till!

Christoffer