V64 körs denna tisdagskväll på Axevallatravet i Skara. Jag spelar med en spik och det är i V64-3 där jag tycker att 7 Loke Sancy Diamond är fältets klart bästa häst.


V64-Förslag Axevalla 12/3

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Auto

1 Macahan hade ett riktigt fint första år på tävlingsbanan ifjol då han sprang in över 513 tusen kronor och var bland annat i Kriteriefinal. Den starten i mitten av oktober var även hans sista för året och han har nu varit ifrån tävlandet i närmare fem månader. Han har under vintern tränat på ett bra sätt enligt stallet som har förberett fyraåringen väl inför den här uppgiften som på förhand ser väldigt passande ut. Ett innerspår bakom bilen är ett fint spår för Macahan som nog inte kan hålla upp ledningen, men han kommer att få en fin resa och ska vara svårslagen här. 

8 Capiroska Font är en kapabel italienska som sedan en tid tillbaka finns på svensk mark i Björn Goops regi. För denne gjorde hon första starten på svensk mark för senast och hon gjorde det då klart godkänt som femma på V75. Med det loppet i kroppen så bör sexåringen ha gått framåt inför den här starten som ser klart mer passande ut och i ett litet fält så lär Capiroska Font få en fin resa och blir spännande att se i spurten här. 

Min Vinnare: 1 Macahan

Spets efter 500m: 3 Our Pearl 

Skrällen: 7 Explosivelove A.F.

Rankingen: A: 1,8 B: 5,7,4 C: 3,2,6


V64-2 2140m Auto

9 Mister Aloha är en rätt så hygglig tävlingshäst för den klassen som han befinner sig i. Fjolåret var helt okej med en seger och fyra tredjeplatser på elva starter och han gör här tredje starten för året som gett en tredjeplats som bäst. Han har tidigare matchats mot rätt så tufft motstånd och möter ett mer lämpligare motstånd den här gången, samtidigt så har han inte startat på närmare två månader men då stallet brukar ha sina hästar väl förberedda så lär fallet vara så även här. Till den här starten så blir det barfota runt om för Mister Aloha vilket är ett klart plus och om kusken Emilia Leo kan finna en rätt så hyfsad position här så blir ekipaget svåra att stå emot över upploppet. 

3 Stens Wille utvecklades fint förra året då det på sjutton starter blev åtta pallplaceringar varav en seger. Han finns sedan en tid tillbaka dessutom i ny regi hos Christoffer Eriksson vilket blir intressant att följa, och man kan inte klaga på förutsättningarna här med ett optimalt startspår samtidigt som det blir barfota runt om och att Björn Goop hoppar upp i sulkyn. Här kommer man göra ett allvarligt försök på att nå ledningen och väl i den positionen så ska Stens Wille ses med rätt så bra chans. 

Min Vinnare: 9 Mister Aloha

Spets efter 500m: 3 Stens Wille 

Skrällen: 4 Pur Class 

Rankingen: A: 9,3 B: 4,7,11,10,6 C: 1,5,8


V64-3 2640m Auto

7 Loke Sancy Diamond gjorde det väldigt bra förra året som treåring då hon på tretton starter sprang in 619 tusen kronor och matchades mot tufft motstånd. Hon bytte trots det under hösten regi och gjorde debut för sin nya tränare Ulf Stenströmer i slutet av november då hon avrundade sitt fjolår på absolut bästa sätt med en fin seger. Efter det har hon fått vinterträna och ska enligt stallet vara väl förberedd inför den här uppgiften, som på förhand ser rätt så lämplig ut sett till att motståndet är lite billigare än normalt. Startspåret är inte så roligt, men i ett litet fält så kommer ändå fyraåringen att hamna bra på det från start och med stora mål i sikte den här säsongen så ska Loke Sancy Diamond ha en mycket bra segerchans här. Jag spikar! 

8 Dirty Sweet matchades förra året mot jämnårigt tufft motstånd och var bland de tre främsta i hälften av sina tio starter utan att få vinna. Hon gör årsdebut här efter närmare fem månaders tävlingsfrånvaro och ska enligt stallet vara väl förberedd inför den här uppgiften. Barfota runt om här är optimalt för fyraåringen som trots utgångsläget kommer att få en fin resa i ett litet fält och jag tycker att Dirty Sweet är bra nog för att segerstrida här direkt. 

4 Estery är en rätt så fartfylld tjej som inlett karriären bra. I senaste starten som var i mitten av februari så årsdebuterade hon och hängde då på bra till en andraplats efter en fin resa. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara än bättre samtidigt som utgångsläget här är bra då hon är snabb ut den första biten. Siktet lär vara inställt på ledningen från kusken och tränaren Åke Lindblom som sedan nog kör i den positionen, och om man sedan kan få dämpa tempot en bit så kan Estery vara med i segerstriden här och är en rolig skräll för de som garderar loppet. 

Min Vinnare: 7 Loke Sancy Diamond 

Spets efter 500m: 4 Estery

Skrällen: 4 Estery 

Rankingen: A: 7 B: 8,6,3,5,1 C: 2


V64-4 2140m Volt

2 Nyatrix har visat rätt så hygglig fart hittills i karriären men också strulat till det lite för sig med ett par galopper. I senaste starten så travade hon dock hela vägen och kördes då till ledningen kort efter start och sedan vann hon det loppet enkelt och då det var hennes andra start för året så bör formen komma allt mer. Faktum är att i ledningen har fyraåringen fått springa två gånger och vunnit båda. Uppgiften här ser på förhand rätt så intressant ut med ett bra startspår som bör innebära att kusken Thomas Dalborg tidigt kan sätta Nyatrix i ledningen och väl i den positionen är det ekipaget att slå för övriga. 

5 Crazy All Over började starta under hösten för två år sedan som treåring och visade då gott kunnande direkt, men hann bara med att göra två starter innan man tvingades till en lång vila. Han gjorde först comeback i år och har på årets tre starter tagit en seger och en andraplats, så han visar fortsatt glädje för tävling och att han duger bra i klassen han befinner sig i. Startspåret här bör inte vålla några problem, och med en fin resa långt fram i fältet här så ska det bli intressant att se Crazy All Over som med det han visat hittills ska räcka långt även här. 

1 Make A Mil har visat rätt så fin fart även om hon fortsatt väntar på karriärens första seger. Här gör hon inte bara årsdebut, utan även debut i ny regi för sin nya tränare Johan Untersteiner vilket givetvis gör den här starten extra intressant. Utgångsläget är optimalt för femåringen som kan få en fin resa här hela vägen på innerspåret av kusken Johan Untersteiner och om det sedan löser sig med lucka när det ska avgöras så blir det spännande att se vilken avslutning Make A Mil kan komma med och om det stämmer för henne är hon loppets skräll. 

3 Helena Palema började starta i höstar och har gjort det väldigt bra i upptakten av karriären som på fyra starter gett en seger och två tredjeplatser. Just tredjeplatserna har kommit i årets två starter då hon under februari gjorde det bra och hon fick en tuff resa utvändigt ledaren senast. Formen pekar uppåt enligt stallet som är nöjda med förberedelserna inför den här starten och från ett fint startspår så kommer Helena Palema att kliva iväg bra och med en resa i den främre träffen så kan hon dyka upp i segerstriden här. 


Min Vinnare: 2 Nyatrix 

Spets efter 500m: 2 Nyatrix 

Skrällen: 1 Make A Mil Rankingen: A: 2,5,1,3 B: 8,7,4 C: 6,9,10,11


V64-5 2140m Volt

13 Dajanov är en fin tävlingshäst som under sin debutsäsong förra året tog fem segrar på fjorton starter och sprang in 285 tusen kronor. Han årsdebuterade i slutet av februari och var då duktig som fyra efter en fin avslutning. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen vara än bättre på femåringen som matchades mot rätt så tufft motstånd förra året och går ner lite i klass här tycker jag. Utgångsläget är förstås jobbigt med bakspår på 20 meters tillägg, men om det bara klaffar lite från start så man finner en hygglig position så tål han att göra en hel del jobb själv om det behövs och jag tycker Dajanov är en given förstahäst här. 

3 Fancy Free har inlett karriären på ett fint sätt med två segrar och två tredjeplatser på sina sex första starter. Han gjorde årsdebut i slutet av februari efter närmare tre månaders vila och höll då bra som trea från ledningen efter att han var lite småseg. Med det loppet i kroppen så kommer han nu att vara redo för en fin prestation här och från ett bra startspår så kommer kusken Per Nilsson att ha siktet inställt på ledningen här och därifrån kan Fancy Free bli svår att plocka ner. 

Min Vinnare: 13 Dajanov 

Spets efter 500m: 3 Fancy Free 

Skrällen: 8 Vikens Cashflow 

Rankingen: A: 13,3 B: 5,8,9,1,4,10,11 C: 2,12,7


V64-6 1640m Auto 

9 King Of Greenwood är en riktigt fin tävlingshäst som förra året var bland de tre främsta i elva av tjugo starter varav han tog fem stycken segrar. I år har han redan hunnit med att göra fem starter och på dessa har det blivit två segrar. På slutet så har han matchats mot tufft motstånd på V75 och han har där inte riktigt fått till det. Här startar han från ett passande utgångsläge då han har rygg på två startsnabba hästar och om det bara klaffar lite med positioner under loppets gång för King Of Greenwood så är han en mycket vass avslutare och det passar fint över Axevallas långa upplopp här. Han är min roliga vinnare av det här loppet. 

2 Ikaros Di Quattro håller toppform för dagen då han kommer med två raka segrar tagna från ledningen. Här står han återigen väldigt intressant till med ett bra utgångsläge över kort distans och här kan man räkna med att kusken och tränaren Hans Crebas kommer att göra allting för att nå ledningen med nioåringen. Trots en startsnabb häst invändigt så tror jag att man når till front här och väl i den positionen så leder Ikarod Di Quattro det här loppet länge. 

1 Immigrant Am gjorde det bra så sent som i torsdags då han höll fint från ledningen som tvåa efter att han stred tappert hela vägen in. Förutsättningarna här är även dom bra med ett optimalt startspår och kusken Björn Goop kommer förstås att göra allt i sin makt för att nå till ledningen här över den korta distansen, och om man lyckas med att hålla upp ledningen så är mycket vunnet för Immigrant Am som ska ses med chans här. 

6 Lorenzo Boko väljer jag att lyfta fram som loppets skräll då han är en väldigt fin häst i grunden. I år har han kanske inte fått det att lossna som önskat då han på sex starter fått med sig två andraplatser som bäst. Till den här starten blir det dock barfota runt om vilket är ett stort plus för sexåringen som är stark av sig och hade uppskattat ett högt tempo här vilket det kan se ut att bli. Om sedan Lorenzo Boko kan få en fin ryggresa här så kommer han att avsluta loppet rejält och ska ses med skrällchans. 

Min Vinnare: 9 King Of Greenwood 

Spets efter 500m: 2 Ikaros Di Quattro 

Skrällen: 6 Lorenzo Boko 

Rankingen: A: 9,2,1,6 B: 3,4,8,11,7 C: 5,10


Lycka till!

Christoffer